Никога не яжте тези храни преди важно събитие! Защо?

Останете енергични и с балансирана стомашно-чревна система
20 авг 2018 11:40, Илияна Николова
3
Никога не яжте тези храни преди важно събитие! Защо?
Снимка: Pixabay

Когато ви предстои голямо събитие, например презентация, интервю за работа, сватба, рожден ден или каквото и да е различно от ежедневните ви занимания, нивото на стрес и нервност в организма ви се повишава. 

Храната в такива случаи може да ви е както полезна, така и опасна, защото може да предизвика различни видове дискомфорт, неразположения, диария, замайване, липса на енергия.
 
Важно е да внимавате какво ядете преди големи събития, за да имате сили да преминете през тях, да останете енергични и с балансирана стомашно-чревна система.
 
Ето кои са храните, които е добре да избягвате, когато ви предстои нещо важно:
 
Шоколад, вафли, сладки неща
 
Може лъжливо да усещате, че нещо сладко ще ви вдигне на крака, ще ви даде енергиен тласък и ще утоли глада ви, но се лъжете. Захарите в тези продукти се разпадат моментално в организма, рязко повишават нивата на глюкоза и инсулин в кръвта, от което могат да произтекат редица проблеми, особено под стрес. Освен това яденето на наситени захари на празен стомах може да ви накара да се почувствате още по-зле.
 
Понички, мъфини, тестени изделия
 
Много хора хапват набързо кифла, баничка, кексче или нещо подобно, за да утолят глада преди важно събитие. Тези храни могат да ви накарат да се чувствате подути, неразположени, както физически, така и психически. Освен че тялото ви ще абсорбира много бързо тези захари, мозъкът ви ще се почувства изтощен, тъй като освен въглехидрати, той се нуждае най-вече от полезни мазнини и протеини.  
 
Корнфлейкс и прясно мляко
 
Дори зърнената ви закуска да се причислява към уж здравословните пълнозърнести флейксове, те не са чак толкова препоръчителни. Повечето от тях са подсладени с глюкозо-фруктозен сироп, царевичен сироп или други подобни подсладители, носещи празни калории, но много захари на организма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 5 години
Преди важна среща се яде шкембе чорба, после боб с кисело мляко и за десерт крем карамел.
2
0
 
18
 
! Отговори
пиле Гроуър преди 5 години
Статия от типа : Какво да кажем , когато няма какво да кажем .
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Илияна, гениална статия!