Размразяване: Северна Корея събра разделени семейства

Това ще стане в живописния курорт Кумганг
20 авг 2018 08:22,
11
Размразяване: Северна Корея събра разделени семейства
Снимка: Reuters

Десетки възрастни южнокорейци влязоха в Северна Корея в понеделник, за да се срещнат с роднини след като техните семейства бяха разделени от войната преди близо седемдесет години. Това съобщи AFP, цитирана от "Фокус".

Тридневното събиране ще се състои в планината Кумганг, живописен курорт в Северна Корея, след бързо дипломатическо размразяване между съседите.

Още по темата

Милиони хора бяха разделени от Корейската война от 1950-53 г., която раздели братя и сестри, родители и деца, съпрузи и съпруги.

Войната е прекратена с примирие, а не с мирен договор, оставяйки двете Кореи технически все още във война, а полуостровът е разделен от непробиваемата Демилитаризирана зона, като всякакъв директен граждански обмен - дори обикновени семейни новини - са забранени.

89-те застаряващи южнокорейци, облечени в най-добрите си костюми под пламтящото слънце, се разпределиха един по един до 14 автобуса Сокчо, някои развълнувани, а другите с недоверие, преди конвоят да тръгне, придружен от медицински персонал, а по-късно прекоси Демилитаризираната зона на север.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 4Пич, горил съм американско знаме през 1999 година под звуците на "Хей славяни" и "Мила Родино"! Голям кеф е, да знаеш!А сега за мястото на срещата - Диамантената планина Кумганг. Там Господ е дал воля на фантазията си - невероятна красота! Бях поразен от един водопад, водата на който пада в езерце. Но водата така е изваяла пътя си, че тече без пръски, а в езерото пада тангенциално и с средата му се образува гладка бубуна! По-надолу - голямо езеро с островче, а на него - пагода.И морето
10
3
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
Южна корея се води окупирана от САЩ.НЕ е имало война между КНДР и Южна Корея.Добре е Сеул и Пхенян да минимизират всякаква конфронтация ..Да се блокират всички нагло вредни тех съоръжения вкл облъчващи КНДР с цел липса на реколти.ПАзители на полуострова предупреждават Сеул да спре високоговорители по границата.
9
5
 
10
 
! Отговори
Крис до 8 преди 5 години
Защо нещо грешно ли каза момчето? Нямало е робство в щатите и не са изстребени милиони местни (индианци)? Аман от фенове-гъзолизници на американците. 28 години демокрация как *** народа...
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи ти че си напрегнат ама се дръж мъжки че борбата е тежка, световното комунистическо движение разчита на тебе
7
1
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Ти така ли разпузкаш ... с руското?Става ли, действа ли, че съм много напрегнат
6
5
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Нормално за Чугунария. Що не пуснат да идат да се видят в Южна Корея? Щото няма да се върнат затова
5
7
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Пич вземи изгори едно американско знаме малко да разпуснеш :)
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Еми прави са нашите русофили - добре си е в Северна Корея ето пуснаха хората да си видят роднините"Нали! Но и американците са готини, пуснаха си робите на свобода.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми прави са нашите русофили - добре си е в Северна Корея ето пуснаха хората да си видят роднините
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Чим Чен Чун или както там се казва
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цоцолан е хитър като Петър. Ще направи бум в най-скоро време!