Бебето от Сливен – стабилно, но с увредена ръчичка!

Пети ден няма яснота за причините за смъртта на майка му
21 авг 2018 16:00, Анисия Иванова
24
Бебето от Сливен – стабилно, но с увредена ръчичка!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Състоянието на пострадалото новородено от Сливен е стабилно. За съжаление обаче дясната ръчичка на бебето е увредена, съобщи директорът на болницата д-р Васислав Петров, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Вече пети ден няма яснота за причините за смъртта на майката на бебето Ренета Томова.

Още по темата

Близките на жената обвиниха лекарите, че са използвали варварски методи по време на раждането като натискане с лакти и удари.

Междувременно стана ясно за втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от ръководството. Бебе губи битката със смъртта седмица след раждането.

Според вече изготвена епикриза, виновна за това е д-р Татяна Пашева - същата, която участва в израждането на починалата Ренета преди дни и която ръководи АГ-отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
xxxx преди 5 години
след като не разрешават на мъжа да присъства на раждането, ще умират родилки и бебета
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"КАК МОЖЕ 5 дни да няма един у*руд облечен в бяло да даде причина за смъртта?????????"Урода ти е "Съдебна медицина", където са патолозите. Ако са му тръснали 10 аутопсии, и в този отпускарски сезон е сам човек - как мислиш ще смогне(без да претупва, нали не искате да претупва?). А са казали - тройна експертиза. Тоест, трима патолози от съдебните ти трябват - на едно място и в едно време, като всеки пише становища и мнения. Не е като да щракнеш с пръсти и "готово".
20
2
 
5
 
! Отговори
Чета... преди 5 години
и ме избива лошо на агресия. Пети ден нямало яснота около причината за смъртта на майката?!?!?!? КАК МОЖЕ 5 дни да няма един у*руд облечен в бяло да даде причина за смъртта????????? Освен че нямат елементарни познания тези аборигени, най-вероятно случаят ще се потули задължително, за да няма виновни. Или ще са извънземните, глобалното затопляне, масоните, КГБ, Бойко или Пеевски, ДПС, Путин, ЕС или някой друг. Докато мълчим и търпим да ни избиват престъпници - това и ще си заслужаваме!!!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Звездите ми говорят преди 5 години
Сигурно е време вече д-р Пашева да запише медицина тогава, пък после една АГ специализация...може и тя да е като кардиолога преди години, който си нямаше диплома, но "лекуваше"
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкото детенце! Не стига , че ще расте без майка , ами и сакато! Дано този път има справедливост!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1-0--------------------Aми за толкова пари теб,специално отличникът ще те лекуват двойкаджии.След година-две и на тях ще си доволен.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ужас!Голяма трагедия!Разбра ли се кой е ромът, заплодил момичето? С вотка ли го е напила или с домашен самогон?
15
2
 
11
 
! Отговори
1-0 преди 5 години
И после защо пациентите биели лекарите.Ми а познайте.Тази трябва доживотно да търка нара в сливенския затвор, там и е мястото.Некадърна лекарка.Някой гледа ли дипломите на лекарите когато постъпват на работа с колко аджаба са завършили медицина?И защото тройкаджии ни лекуват затова лекарските грешки ще става все повече и повече и повече хора ще умират.Отличниците ни избягаха в чужбина за по-високо заплащане а тук останаха не-кадърниците.Специалистите ни се броят на пръсти.Срам и позор.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не лекари, а пълни некадърници, повечето действат рутинно и методично, без никаква човещина и съпричастие, които са силно необходими на всяка родилка в такъв съкровен момент. Всички лекари трябва да минават психо тест и обучение за подходящо отношение към пациента. Роботи и франкенщайновци са повечето.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости починалите и да дава сили на живите! Не защитавам по никакъв начин лекарката, както и не оправдавам грозното отношение към пациентите, но искам да попитам болниците какви пари дават за развитие на лекарите, участие в семинари, проучване на нови практики, какъв е контрола дали те са все още специалисти или са лекари на конвейр, кой следи дали прилагат евентуално научените и осъвършенствани нови практики.... особено в малките градове
12
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой няма право да си играе с живота на майките и новородените им деца."Ми да си раждат у тях? Ха, *** ха...
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При започнало раждане по естествен път и *** на детето попадне в родовия канал, при възникване на проблем вече не може да се извърши цезарово решение. Рискът е ясен и се поема - раждането продължава, а по някога се налага ползването на форцепс (специален акушерски инструмент), както в случая, което разбира се също крие рискове, обикновено повече за плода.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според вече изготвена епикриза, виновна за това е д-р Татяна Пашева - същата, която участва в израждането на починалата Ренета преди дни и която ръководи АГ-отделението."Интересно дали тези два случая на смърт при раждане са й единствените.
9
9
 
7
 
! Отговори
демокрад преди 5 години
Ето ви евроатлантическо здравеопазване, какво се оплаквате?Като не ви харесваше при комунистическото, сега вече се промени положението., Да се радваме заедно на постиженията на ГЕРБ и сие.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, тези наистина са за бой. Не само, че майката е починала, а и детето са направили инвалид за цял живот. Наистина това минава всяакви граници.
7
27
 
3
 
! Отговори
гербист-патриот преди 5 години
Стга с тези критики и плюене. С толкова пари няма как да се иска западно здравеопазване, а повече пари няма как да има, защото още вървим по пътя на прехода и реформите. Като свършим с прехода след още 20х., тогава вече може да искаме, а дотогава трябва да имаме повече търпение.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След време и такива лекари няма да има в провинцията, защото всички бягат в столицата и чужбина. Докога данъкоплатците ще плащаме обучението на лекарите, а после те ще бягат по чужбина, а ние тук ще умираме от лечими заболявания. Който смята да работи като лекар в чужбина да заминава там да учи, да види какво значи учене и плащане.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Те не правят разлика между "епикриза" и "експертиза", ти говориш за главоблъсканица.Относно приничината/ите за смъртта на жената (съжалявам за смъртта й): съдебно-медицинската експертиза отнема време, и е обективна.
4
7
 
18
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Стига вече! Никой няма право да си играе с живота на майките и новородените им деца.Стига!Най-сурови наказания и нови избори. Явно това правителство има други приоритети, не ги е грижа за обикновения българин.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Междувременно стана ясно за втори скандален случай в болницата в Сливен, умело прикрит от ръководството."Прикрит - как? Хем има "епикриза", която посочва виновен, хем е "прикрит"? А сега де? Главоблъсканица за читателя.