Нова схема: Дъщеря ти е ало измамник. Плати, пускаме я!

80-годишна от Димитровград оставила до кошче за боклук ?2700
21 авг 2018 21:09, Анисия Иванова
20
Нова схема: Дъщеря ти е ало измамник. Плати, пускаме я!
Снимка: архив Reuters

Възрастна жена от Димитровград е дала на телефонни измамници 2700 евро, съобщиха от полицията в Хасково.

Снощи към 20:30 ч. 80-годишната пенсионерка подала жалба в местното полицейско управление, че е получила телефонно обаждане от жена, представила се за полицай.

Тя й съобщила, че са задържани телефонни измамници, сред които и дъщеря й. За освобождаването й били необходими средства.

Жената събрала наличните си 2700 евро и в 18:00 часа ги оставила до кош за боклук. При оставянето на плика, старицата забелязала мъж на около 50 г. с прошарена коса.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: МВРизмамадимитровград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Няма такива случаи !!! Пишете тези неща ,за да видите на хората, че пенсионерите са пълни с пари !!! А всъщност те мизерстват вече 10 години при управлението на ГЕРБ !!!
16
0
 
1
 
! Отговори
държавно учястие преди 5 години
До АНАТЕМА!!!Виновни са управляващите, дето толкова години го допускат! Те са съучастници!
15
1
 
2
 
! Отговори
национален капитал преди 5 години
Ало-измамниците са държавен капитал- сиреч на БКП - техен контингент на МВР!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До макТова го говоря от 10 години."Хей сина ти изпозастреля трим човека и им изнасили децата ... Ама дай 5000 лева и ше забравим за случката !" ... А те дават ? WTF ??!?!?! Толкова ли нищо не значат законите за тея хора ? Ама после търся помощ от полицията, нали?
13
0
 
10
 
! Отговори
До мак преди 5 години
Какво уважение. Да речем, че е било вярно, значи тая жена в реални условия би извършила престъпление /даване на подкуп/ за да прикрие престъпленията на дъщеря си. Е какъв е морала на тези възрастни хора, които толкова съжалявате. И те като всички иначе крещят, че нямало оправия в държавата. Не забравяйте, че първите измамени пенсионери даваха парите си, за да отърват по системята "мамо бутнах и убих дете". Е къде е морала? Даваш пари, защото в представите ти помагаш на човек убил дете.
12
6
 
2
 
! Отговори
мак преди 5 години
Възрастните често не са с акъла си и затова са податливи на измами, заслужават поне малко съчувствие, а не обиди. Странно, че не се възмущавате от мошениците, а нападате възрастни, наивни и плашливи.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-бързите парични преводи днес са чрез системата "боклуджийска кофа"
10
1
 
5
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Ами като си е знаела жената каква й е дъщерята, платила им.
9
0
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Пропуснах : искала е да освободи от ареста дъщеря си срещу подкуп. Това трябва да разследват следователите опита за подкуп на длъжностно лице нищо че историята е фалшива това е искала да направи. Учудвам се на наглостта да се оплаква после на полицията. А и смятайте какво мнение има за собствената си дъщеря - че била телефонна измамничка. *** и *** народ. Лесно се управлява
8
0
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
"оставила до кошче за *** ?2700" Ей такива ме кефят максимално , не през балкона, а до или в кошче или контейнер за ***. Егати и пенсионерите най различни валути имат за измамниците иначе реват, че име скъпо кофичката кисело мляко.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама да ви кажа вече не ми е и жал за тези "многоточия", защото така ще го видите аконапиша точната дума.Независимо по каква схема ги обират.Ще ми се обади някой по телефона и аз ще го слушам, без да ми се легитимира и то убедително. Ай сикан!
6
2
 
10
 
! Отговори
Глобален бизнес е! преди 5 години
В САЩ само за миналата година телефонните измамници са откраднали над 9 милиарда долара. А заловени почти няма.Там имат най различни схеми и таргетират от най бедните до най богатите. Има измамени и много млади хора. Има измамени и милионери. Никой не е застрахован! Телефонните измамници са невероятно изобретателни и не трябва да ги подценявате.
5
2
 
3
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Не са за оплакване пенсионерите, след като има т толкова пари вкъщи нека да ги дават, могат за 50лв и тото да пускат търкат билетчета- НИКАКВО СЪЖАЛЕНИЕ.
4
2
 
8
 
! Отговори
Ако не знаете преди 5 години
Да ви кажа че тези телефонни измами изобщо не са нещо уникално което го има само в Бг.В цял свят ги има. Даже напоследък има страхотен бум на измамите в целия ЕС и във САЩ.Общо взето схемата навсякъде е една и съща само сменят историята. Винаги се използват едни и същи психологически тактики обикновено базирани на страх.В САЩ най популярна е схемата със пострадал роднина при катастрофа. Там медицинските услуги са много скъпи и хората лесно се връзват и плащат по 10-20 хил долара.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако за едно нещо съм благодарен от себе си пред Бога е че изведох майка ми от там където "Ти разплакват майката".Спокоен съм че живее в уважение без страх.
2
0
 
13
 
! Отговори
Нямам дъщеря преди 5 години
Но твоят син е арестуван. Плати, пускаме го
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tъп, по - Tъп, най - Tъп, бг пенсионер!Па и модерни бе, все в евро държат валутата!