Спешно от Външно: Смъртоносен вирус пълзи от Азия

MERS е коварна болест със смъртност от 20 до 46%
14 сеп 2018 07:40,
26
Спешно от Външно: Смъртоносен вирус пълзи от Азия
Вирусът на MERS. Снимка: Wikipedia

За нова болест с много висока смъртност предупреждават от българското Външно министерство.

Нов случай на така нареченият "близкоизточен респираторен синдром" е диагностициран в Сеул, Южна Корея.

На 8 септември е регистриран първият случай там за последните три години. През 2015 година Южна Корея бе засегната от заболяването, като тогава имаше 38 смъртни случая.

Властите са декларирали, че са взели необходимите предпазни мерки и няма опасност от разпространение на вируса, съобщават от Министерството на външните ни работи.

Близкоизточният респираторен синдром е вирусна болест със смъртност от 20-46%. Тя се дължи на сравнително нов коронавирус, пренасян от камили и може да се разпространи, когато някой е в тесен контакт със заразен за продължителен период от време.

MERS е твърде нова човешка болест, с много висока смъртност. Инкубационният период е от 2 до 14 дни и се характеризира с треска при температура от 38 градуса, кашлица, недостиг на въздух и диария.

Външно препоръчва на българските граждани при необходимост от актуална информация да посетят страницата на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вирусът тръгва от Южна Корея, той е синтезиран от американските вирусолози за да уморят Китай, Северна Корея и Русия.Биологично оръжие е тоя вирус!!!Това се отнася и за вируса на СПИН............био-оръжие!
21
0
 
40
 
! Отговори
една камила преди 5 години
Че от кога у Южна Корея има камили?Значи никакво ходене там.Пък аз тъкмо мислех да отскоча на бързо я за дрънкулка,я за някоя яхта,ама нейсе,друг път.
20
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми така е като правят любов с камили ...
19
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жидо-масоните пак пуснаха поредната гадост,която ще убие пак сума ти народ.тези сатанисти докато не си изпълнят пъкления план за златния милиярд няма да мирясат,ама да знаят,че и на тях няма да им се размине.Така е устроена вселената и причинно-следствения непоклатим вселенски закон гласи,че каквото посееш това ще пожънеш
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така! Кой не си спретне веднага една екскурзийка дотам. Северна, Южна, все тая. Отивам, и от самолета право в най-големия калабалък на местния "щипи" пазар. Ръшкане като за последно. С и без камили, имали кихащи, кашлящи и хълцащи, първи да съм насреща им. После обратно те тукенка. Да не изтърва намалението преди въвеждане на задължителните здравни застраховки за 12 лева месечно!
17
6
 
37
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
Нов щам на бяс се разнася от сибирски папагали. Те кацат по гърба на южноамерикански зебри за да хапват колорадски бълхи и прас пандемия!
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви корейски чесноядци в България повече, значи. Първо корейците, а после и всички останали. Вън от България и обратно по мястото на произход.
15
2
 
53
 
! Отговори
Неам нерви преди 5 години
По домовете ли `ше ни избиват или ние да ходим... нЕкъде.. ?
14
5
 
67
 
! Отговори
LAB преди 5 години
ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ : ОТ ЛАБОРАТОРИИ КОИТО РАБОТЯТ ЗА БЯЛАТА МАФИЯ- РАЗРАБОТИХМЕ НОВ ВИРУС ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ИЗЛИШНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЗЕМЯТА
13
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бягай народе за ваксини срещу корейския камилски вирус. Ако сте пили камилско мляко от луда камила шанса се умножава по 2. А ако камилата е финландска, има опасност да хванете и птичи грип!
12
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези журналисти се ровят нета(затова им плащат)...и хоп поредната сензация,на която им се вързваме...или по-скоро не...ама коментар да става...
11
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога Южна Корея е в близкия изток?
10
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПортънПодозирам, че в България, може би има лаборатория финансирана от Пентагона.-или от някъде другаде ... където растат високите тополи, гъстите букови гори и произвеждат все новичк-и нещакой знае?!
9
0
 
69
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Тука трябва яка дедукция : Вирусът се пренася от камили, но заразените са от Южна Корея.....Или при камиларите е имало продължителен контакт с корейци, или в Ю. Корея има вече мнооооого камили . Дали ????!
8
0
 
52
 
! Отговори
Вова преди 5 години
Брей тия камили как бързо се разпостраняват... Кихат ли кихат...Ким Чен Ун не спи, трепе врага.
7
0
 
66
 
! Отговори
Виждащ преди 5 години
7,5 млрд са овцете, не могат да ги управляват, а и лихвата вече не ги плаши, ако тръгнат като през 1917 , няма кой да ги спре.Решение -ликвидация!Начин - вируси, болести, ГМО, соц. деградация и разложение, поскъпване на живота, платено здраве,негативни новини, войни, смесване на раси и междурас. сблъсъци, социално и роднинско насъскване..Заради Власт, Управление ...и "Безсмъртие" на неКои..."докато остане само Един. Сигурно е Господ, но няма кой да му се кланя, освен този в Огледалото!Амин!
6
1
 
47
 
! Отговори
Портън преди 5 години
Забравяте, че се взимаха проби от различни етноси.В този смисъл е модифициран за Балканските ширини.Подозирам, че в България, може би има лаборатория финансирана от Пентагона.
5
0
 
53
 
! Отговори
Восток преди 5 години
Камилите не бяха ли в африка и близкия изток, а в далечния изток кога са стигнали?
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно, вирусите са направени да трепат само азиатци.
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам корейски !