Шефът на контраразузнаването в Германия - аут

Той е обвинен, че има симпатии към крайната десница
Обновена: 18 сеп 2018 23:07 | 18 сеп 2018 22:44,
25
Шефът на контраразузнаването в Германия - аут
Снимка: БТА

Германското правителство обяви днес, че ще смени шефа на Федералната служба за защита на конституцията (контраразузнаването) Ханс-Георг Маасен, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

След като напусне ФСЗК Маасен, който беше обвинен, че крие симпатии към крайната десница, ще стане високопоставен служител в министерството на вътрешните работи, се допълва в изявление на правителството.

По-рано днес канцлерът Ангела Меркел и лидерите от управляващата коалиция се срещнаха, за да решат бъдещето на Маасен, след като той постави под съмнение автентичността на видеозапис, на който крайнодесни преследват мигранти по улиците на Кемниц.

Германската социалдемократическа партия и някои в партията на Меркел призоваваха Маасен да бъде уволнен, защото бил омаловажил крайнодясното насилие в Кемниц, отбелязва Асошиейтед прес.

Маасен беше критикуван и за предполагаеми неуместни контакти с представители на противопоставящата се на имиграцията партия "Алтернатива за Германия", което той отрича.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ще ви кажа.....Така че няма да се учудя записът са е манипулиран
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ще ви кажа, че в Германия ситуацията относно омаловажаваето на истината, когато се защитават нечии интереси - в случая политика са на Меркел, са на същото ниво както в България, когато се налага да се брани управлението. Мснипулстивни и неточни новини. Пример - за турския гражданин от Германия, който бе задържан във Варна и предстои да бъде екстрадиран в Турция, медиите казват че е задържан в Турция при почивка. За българската *** убита от мигрант, изобщо не се споменава.
23
1
 
3
 
! Отговори
ГДР преди 5 години
По-лошо от комунист е стар комунист на нова длъжност, сложен там напълно демократично с фалшиви избори.И Хонекер все с болшинство го избираха, докато народът не излезе на улицата.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой не знае или не е чувал, те това е комунизъм в действие - унищожаване на политическите опоненти на всяка цена. Добре че не го пратиха в Белене.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи - Правото на мнение - майната му.....Много либерално го караме май, а?
20
2
 
7
 
! Отговори
hans преди 5 години
В добавка не само комун щайга по-зле е ,... еврейка с натрапчива мисъл да съсипе Германия като цяло ,да било станало като навремето източна зле, западна са били добре.Сега има го връща...откачена чифутска кратуна
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старата комунистическа щайга от Източна Германия заслужава публика пред новото канцлерство и на площада пред него гилотина...
18
4
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Както правилно е отбелязъл колегата с коментар 8 - вместо да му извадят очите - те му изписват веждите - 30 000? повече заплата в министерството на Хорст Зеехофър.Цялата акция беше - да се очерни името му - защото той критикува безумната политика на Мурксул с навлеците.От 16 години - тази посткомунистическа *** унищожава кариерата на абсолютно всеки позволил си да я критикува! Долна...подла....отмъщението на Хонекер!
17
2
 
14
 
! Отговори
кукла преди 5 години
СТатията е малко попреиначена. Тоя другар е начело на германската държавна сигурност. Тия дни социалистите искат държавната им сигурност да подхване Алтернатива за Германия. А тай като шеф на ДС *** не ги слуша съвсем. Имало е и някои други по-стари причини. Сега го изместват на малко по-странична работа, но на по висока заплата. До сега е вземал към 11 хиляди евра, сега ще взима с 3 хиляди повече
16
1
 
8
 
! Отговори
нищо де преди 5 години
Щом симпатизира на несистемната партия, ще го върнат скоро.
15
2
 
9
 
! Отговори
23558 преди 5 години
А Гочи смени листчетата. Днес стана ясно, че на Радев му е разрешено от Биби да стане президент. Така че..
14
8
 
7
 
! Отговори
Гочи маратонката преди 5 години
Значи и наш Румба трябва да уволним, защото симпатизира на Корнелината левица.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България никой не знае кой е шефа на контраразузнаването! Има ли значение на коя партия е човек?
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го преместят в разузнаването - поне знае как работи контраразузнаването. С тия политически игри един професионалист няма да остане, а само послушковци. Целия свят стана само от хора имащи твърда позиция в нямането на позиция.
11
2
 
6
 
! Отговори
Fake news преди 5 години
Контраразузнаването? Много дълги думи пишеш, без да ги разбираш, Веске. Но шараните под мен лапнаха. Нема как, от 80% са. Като тебе, Веске.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...след като той постави под съмнение автентичността на видеозапис, на който крайнодесни преследват мигранти по улиците на Кемниц."===Ето на това му се вика диктатура. Изразяваш съмнения срещу доктрината на управляващите и веднага ставаш враг. Време е шайката на Меркел да си ходи.
9
2
 
30
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Изперкел не я чякя нищо добро, щом и разузнаването й вече са анти-мигантите... май май ще свърши като фюрера, но по точто обратната причина. обаче, така е, всяка крайност е лоша и Изперкел залитна много крайно по претопяването на Европейската раса!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те го повишиха ,става държавен секретар в МВР от В 9 на В 11 ,което значи преди е получавал месечна заплата 11 500 ? ,сега 13,500?
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако симпатизираше на *** левицата щяха да го направят президент, минимум. Какво значение има на кой симпатизира, ако си върши работата!
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел трябва да бъде свалена, това е приоритет номер 1. Следващите избори са на 14. октомври в Бавария. Viva AFD!