Ало апаши не успяха да измамят баба, но я ограбиха

Измамниците отмъкнали 2 бона, скрити в хладилника й
19 сеп 2018 19:45,
8
Ало апаши не успяха да измамят баба, но я ограбиха
Снимка: Dnes.bg

Неизвестни откраднали 2000 лева на възрастна жена от русенското село Копривец, които тя била оставила в хладилник в дома си, съобщават от полицията в Русе.

Сигналът за инцидента постъпил в 18:50 часа вчера.

72-годишната жена обяснила, че на домашния й телефон се обадил женски глас, който се представил за дъщеря й. Тя обаче се усъмнила и прекратила разговора.

Малко по-късно телефонът отново позвънил и отсреща чула мъжки глас, който се представил за полицай. Той обяснил, че тя трябва да му съдейства за залавянето на телефонни измамници. Казал й, че престъпниците имат специална машинка, с която могат да засекат къде е скрила парите. Затова тя трябвало да ги събере на едно място и да ги скрие в хладилника, тъй като само там "машинката" не сработвала.

Не минало много време и измамниците отново й позвънили. Този път я заплашили, че ще я наранят, ако не остави парите под табелата на село Копривец - в посока към село Лом Черковна. Жената им казала, че тръгва натам. Решила обаче да остави парите в хладилника и да отиде при кмета на Копривец.

Стигнала до дома му и обяснила за телефонните разговори, като се забавила около 35 минути. След това се прибрала у дома си. Решила да си прибере парите от хладилника, но установила, че ги няма.

Когато тръгвала към кмета, жената оставила вратите на имота си отключени и според нея през това време някой ги е откраднал. По случая се води разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
"Когато тръгвала към кмета, жената оставила вратите на имота си отключени и според нея през това време някой ги е откраднал. По случая се води разследване." Тая направо изкърти ***, че и в хладилника ги сложила кукуто.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще бъде защото:1. Народа е глупав2. Полицията е мързелива3. Управляващите не проявяват воля4. Апашите са умни и креативни
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешката им е, че почват с "Ало бабо/дядо" и то мило и нежно.А да видят мене "Абе ей, дърт бглуоендер с глуоендера ти, квинкунс ги вършиш бе" и следва "ооо, мършляче не доносник, пак ли ще има цуца парцуца, а?" Луда работа.
5
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Но пъксме в разцвета на демокрациятя,така че не виждам причина за мърморене ;) !!???
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мобилния оператор винаги може да установи с коя клетка се свързва телефона на ало-измамника и да определи къде се намира. При следващото обаждане от същия телефон полицията може да го спипа, стига полицията да има желание да го направи, в което се съмнявам. Ало-измамниците безпогрешно се обаждат само на възрастни хора, което означава, че отнякъде към тях текат лични данни, но никой не си прави труда да проследи кой ги снабдява с данни - може би самата полиция?
3
3
 
4
 
! Отговори
бях там преди 5 години
До Анонименна едно контролно по география/преди доста години/ един съученик беше написал-равните долчинки стърчат.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, бабо, кой оставя на днешно време къщата си отключена. Това беше при соца. При капитализма - 5 ключалки и 8 аларми.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В близката далечина нещо черно се белее.