Болниците задължително ще застраховат медиците си

С парите ще се компенсират пострадали пациенти
10
Болниците задължително ще застраховат медиците си
Снимка: архив, БулФото

Медиците ще се застраховат задължително от лечебните заведения, реши Министерският съвет с приемането на наредба.

По този начин ще се компенсират вреди, причинени на пациентите след доказано виновно неизпълнение на професионалните задължения на медицинския персонал.

Лимитите на отговорност по различните специалности в системата на здравеопазването са разделени в два вида дейности и три рискови групи, в зависимост от специалността, по която лицето упражнява дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Муаха преди 5 години
3-*** лекаря, три различни диагнози, четвъртата в чужбина - вярна.Кой бяга от хубавото ни здравеопазване в чужбина?Защо милионерите и бедните хора дори, се лекуват в чужбина?След като искат пациента да си плаща, и учили, учили - 50 г. учат, и едни слабички, изпити, бледички - да си плащат и те обучението.Като ще плащаме, всички да плащат.Накрая - пациентите ще избягат, а лекарите ще гледат с умиление дипломите си на стената, докато чакат поредната мускулеста маса или бежанец да чукне в кабин
9
2
 
0
 
! Отговори
Ганев преди 5 години
В това няма нищо лошо само че ?1. В 21 век докрот преглед не прави а компютър - ако не може да прочете резултата - вън от чадъра2. Доктор не лекува - той предписва - ако не се случи очакваното ? 3. Не величайте тази каста - понятието много учили отдавна е остаряло. Реалността е над 85 % с изключение на понятието трансплантации - ВЪРШАТ ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП дейности.4. Май че законово трябва да пипнат нещата- обръваш диагноза - глоба 1000 лв. Повторно - 3 хил. Следващия път - лишаване правото да р
8
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Браво---------------Ако си плащат лечението няма да можеш да припариш до тях. Те го плащат с ума си и с четенето си.
7
2
 
1
 
! Отговори
Edin преди 5 години
Цената на застраховката ще се калкулира в цената на лечението.
6
6
 
3
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Пак ще намерят вратички, тази гилдия е като държава в държавата.Едно ме е научил опитът, истинските лекари са с бели коси,добротата и благородството са изписани на лицето им, страданието също.Гледайте очите, добри очи, които не шарят - хитряшки. Не питат какво работиш!Доверие на лекари със скъпи прически, боядисани коси, мускулести, татуировки и джипове, ланци, самочувствие на пуяци, много имоти, с частни болници - нямам!Винаги ги проучвам, преди да ги посетя.
5
8
 
1
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Ако почнат да издават вярни епикризи - цена няма да имат.Зъболекарите също!Имам един изваден здрав зъб по погрешка!Същото и при частниците. 3 -три год. си чаках лекарят на частно, за дребна манипулация, Медикът си дойде от чужбина за 2-3 дни.Да си плащат обучението, с изключение на отличниците, които са 1-2 - *** в курс.
4
4
 
6
 
! Отговори
Пострадал преди 5 години
До Анонимен 1То пък щото при частните служители няма "некадърност, крадливост, мърлящина и безхаберие"!Айде да не започна да описвам това при всякакви майстори, плочкаджии, тенекеджии и прочее!
3
2
 
6
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Това застраховане е от поне 20г. в Закона за здравето /чл.189/, сега просто има наредба за разделяне по рискови групи и мин. лимити.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застраховка лекарска отговорност.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застраховка срещу некадърност, крадливост, мърлящина и безхаберие. Хайде бързо да се застраховат и полицаи, магистрати, адвокати, нотариуси, както и 98,4% от държавните служители.