Майкъл Джордан дари $2 млн. за пострадалите от "Флорънс"

Бурята удари моя дом, написа баскетболната легенда
19 сеп 2018 22:30, Красимир Ангелов
9
Майкъл Джордан дари $2 млн. за пострадалите от "Флорънс"
Снимка: Reuters

Легендата на НБА и настоящ собственик на баскетболния отбор Шарлът Хорнетс Майкъл Джордан обяви, че дарява 2 милиона долара на засегнатите от урагана Флорънс, който през миналата седмица удари югоизточната част на САЩ.

Бурята остави огромни материални поражения след себе си, а хиляди хора останаха без домове. Парите, които легендарният баскетболист на Чикаго Булс дарява, ще бъдат поделени по равно между Организацията на Червения кръст в САЩ и Фондацията за събиране на средства за пострадалите от урагана Флорънс в Каролина.

Още по темата
55-годишният Джордан разпространи отворено писмо, в което заяви, че съжалява за случилото се в засегнаните от бурята райони, в които е минало и детството му.

"Бурята удари моя дом и смятам, че е напълно естествено да предприема действия, защото Каролина е моят дом", написа Джордан.

Дарението на бившия баскетболист не е първото подобно, което той прави към общността в Северна и в Южна Каролина. През октомври миналата година той даде 7 милиона долара на две медицински клиники за бедни в Шарлът.

Като част от подпомагането на пострадалите от урагана, клубът на Джордан - Шарлът Хорнетс, ще раздаде кутии с помощи на пострадалите, като целта е поне 5 000 кутии да достигнат до нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кога ли ще чуем за БГ милионер, дарил една година 7 милиона, друга година - 2 милиона...............от нас да мине - поне половин милионче да дари някой на някоя б-ца например - това ще е просто една кола по-малко в гаража му.
7
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да пратят бедстващите в БГ и за 0 време ще искат да се върнат обратно при урагана.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал дал.
5
1
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
До 1 Аз не играя баскет,ама пак с ми е любимия баскетболист.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 2!Все пак човека се е погрижил да дари толкова много пари за пострадалите от бедсвието!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Make America Great Again. Ето така се прави - големите пари се дават само за вътрешни нужди. Хей за глобализма и цялата сложност, която мъкне със себе си.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ даренията са tax deductible ,колкото повече даряваш толкова по малко данъци плащаш а и изглеждаш като герой Освен това ,това е най евтината реклама която ше се разпространи national wide...Знаем всички ,кой е собственик на Jordan's нали ?Това ше бъде шервано в социалните мрежи Безос ,CEO на амазон компания оценявана на 1 трилион долара ,плаща минимални заплати и голяма част от работниците му са food stamps ,демек социални помощи иначе и той дари 2 млрд за бездомните ...
1
4
 
24
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Едно време когато играех баскетбол, Джордан беше любимият ми играч! Номер едно и като човек, Браво!