Очакваме четири грипни щама. Лекари: Ваксинирайте се!

Деца и възрастни са боледували през последната грипна епидимия
19 сеп 2018 18:08, Анисия Иванова
16
Очакваме четири грипни щама. Лекари: Ваксинирайте се!

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет".

Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф. Нели Корсун, завеждащ Националната референтна лаборатория "Грип и остри респираторни заболявания" към Националния център по заразни и паразитни болести.

Проф. Корсун посочи, че през последния грипен сезон 49 на сто от заболелите са били деца на възраст 5-14 г., а 42 на сто от болните са били над 65-годишна възраст.

Най-рядко от грип са били засегнати децата под четиригодишна възраст, но при тях се отчитат други вируси, допълни тя.

Имунизационният обхват срещу грип в България е много нисък - средно 2.7 на 100 души. Експертите отново призоваха хората да се ваксинират срещу грип. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде ще ви се не види *** вие ни тровите тъпчете като луди със бактерии вие сте направо да ви вкарат на топло за доста дълго толкова много деца хора бебета са болни айде веднъж признайте гамени тровите ни и със инжекции заради вас лекарите протестират и защо защото вие не искате въобще да си кажете всичко тровите ни с кво ли не пускате зарази по въздуха вие избивате човечеството съгласни ли сте с мен хора стига толкова болка сме търпяли и болници лекари антибиотици който не помагат. ***
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тук в България нищо не е като хората. И гриповете даже ни тръшкат ненормално по-зле отколкото и изтока и запада. В завода на Осрам в Пловдив (известен повече като ОсpaН), натровиха хората с какви ли не бактерии, бацили и гадости, даже с водата която пият. Малко ли е 100 човека с оплаквания, 2-*** с хепатит? Казали им, че помпата за обратната вода изпуснала и се смесила с чистата и те пиели от тая вода седмици. А накрая специалистите ЧР и шефове ненаказани! И отговорни няма! Нормално ли е?!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нета пишат интересни истории за тия ваксини.Например,че са от партиди забранени за продажба в държави като САЩ,Канада ,Япония и Западна Европа.Не знам дали е вярно но казват,че съществуват няколко качества ваксини и тия за България са такива с който лекуват разни клошари и племена в Африка и джунглите на Южна Америка.Нещо не ме радва тази новина не е ясно дали не им слагат някакви отрови вътре.Защо са забранени за продажба при белите хора?
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По водопровода ли ви си обадиха или от тоалетната канализация тези бацили. Дядо е на 85 г. и нито веднъж бацил не го е хванал. Всяка вечер вечеря с люти чушки и чесън пие по 300 гр. домашна ракиика и бацилите умират още на входната врата. Само изнежените организми ги тръшка от земята бацила.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болници, в чиито чакални *** разцъкват белот, доброволно не влизам. Камо ли за ваксина с изтекъл срок. Хигиената е проблем, не вируса. И хората, които болни ходят по улиците. Долу гледам Вегани и БГ *** се изказвали - пийте си витамините, аз ще си мия ръцете. И Т2 на Враждебна .
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щамовете са подготвени,очаквайте да ги пуснем!
8
2
 
13
 
! Отговори
Баба преди 5 години
До 7Чедо ено време без Инфу..ко беши то грипа си минаваше за седмица.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
инфлувак-20.60лв. всяка година се ваксинирам- тази е срещу 4 грипни щама.разболявам се ,но минава за 5 дни без усложнения,мисля че гриповете ги пускат целенасочено да върви фарм.бизнес.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз призовавам хората да не се имунизират . Яжте лимони , витамин С , повечко чист въздух и физически упражнения. Има и бонбонки на билкова основа против инфакции на гърлото . Не на медицинските измами.
5
4
 
12
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И кога ши ги пускате
4
4
 
24
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
"Експертите" що не кажат, че настоящите ваксини са разработени на база на миналогодишни щамове, които вече са мутирали и ваксините не са ефективни срещу тях?
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експертите да посочат причини да се ваксинираме против...грип!!! Съвсем да сис съсипем имунната система и да пълним джобовете на някой, уредил въпросните ваксини...НЕ благодаря!!! Ваксинират се само рискови групи - прекалено възрастни или хора със сериозни заболявания при които един грип може да се окаже фатален...но вие промивайте мозъците на простолюдието!
2
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Кажете колко от ваксинираните хора се разболяват от грип. Аз лично всеки път когато си сложа ваксина се разболявам, за сметка на годините в които не слагам ваксина. Така че престанете да говорите глупости всяка година едно и също и само да заблуждавате хората !
1
2
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
от коя дата почват тия щама да заразяват?