Южна Корея пуска кабелен канал за Северна Корея

Каналът ще е за общество, култура, туризъм и храни
20 сеп 2018 08:11, Анисия Иванова
14
Южна Корея пуска кабелен канал за Северна Корея
Снимка: БТА

Нов кабелен телевизионен канал, специализиран в програми за Северна Корея, ще бъде пуснат в началото на следващата година в Южна Корея, съобщи агенция Йонхап.

Каналът ще се занимава с тематика, свързана със севернокорейското общество, култура, туризъм и храни, и ще излъчва предавания за обединението на двете Кореи, заяви неговият подготвителен комитет, оглавяван от корейско-американския журналист Джин Чеон-гьо.

Сред съветниците на комитета са бившият южнокорейски министър на националното обединение Джеон Се-хьон и бившият ръководител на националната разузнавателна служба И Джон-чан.

Министерството на културата, спорта и туризма на Южна Корея и Корейската туристическа организация подписаха споразумение с ръководствата на 13 общини, разположени покрай строго охраняваната демилитаризирана зона, разделяща Северна и Южна Корея. То предвижда нейното превръщане в активна зона за мирен туризъм. Там ще се изградят нови туристически обекти и атракции, както и туристически маршрути с ново съдържание.

За целта е създаден специален координационен съвет начело със заместник-министъра на културата Ро Те-кан, предаде агенция Йонхап.

В момента демилитаризирана зона, противно на името си, е практически девствена територия, в която от 70 години почти не е стъпвал човешки крак, и е осеяна с минни полета. Нейното съживяване ще стане възможно като един от резултатите на процеса на мирен диалог между двете корейски държави, разделени и враждуващи от 70 години. Проектът е обявен по време на третата за тази година среща между лидерите на двете страни, провеждаща се в Пхенян.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
До 123 преди 5 години
Как прецени коя държава, колко години е назад. По телевизията ли ти го казаха
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще им показват храни по телевизията. Лошо нема.
11
0
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Аз определено съм юнак а ти ми изглеждаш на "свободен",гладен с право на "мнение"-бройлер!
10
2
 
6
 
! Отговори
ДО Активист на БКП преди 5 години
Наистина само истински член на БКП може да напише това без да е запознат със обстоятелствата и безумният живот в С.Корея.Лесно ти е от нашата камбанария с ,,краварската "техника в ръка и ти да заклеймяваш империализма като другарката Нинова и нейния син.Такива като теб само месец да поживеят в оня ,,рай" където има хиляди умрели през годините от глад ,и ще искат да драснат към Кравария /като нашите през 90-92 повече от 1милилион и половина/ама там за това бесят и убиват.Усетил се бил-сльо
9
1
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Аз като ви казвах, че двете Кореи ще се обединяват, вие ми слагахте минуси. Е това почва да става факт, макар и да не стане толкова бързо както с Германия, ще дойде време, когато няма да има Северна и Южна!
8
12
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Ей юнак България е 70 години пред С.Корея.Те са на ниво от 50 те години у нас.Правилата и законите им са ужасяващи и непонятни за нормалния човек.Ако там напишеш това което си написал за страната си те грози най малко затвор или смърт. Така че дървени философе по-леко с оценките ,Такава слободия и живот севернокорейците не са и сънували.
7
0
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Грух преди 5 години
Мммм Шишо бича папа уризззззззз
6
6
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Рижко от Кравария по -добре канал за ориз да им беше осигурил!!! Сега ще ги облъчват и ще ги правят демократи като нас!!! След десетина години ще се усетят,ама късно!!!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако България ти е критерият си в голяма грешка, едните са 100 другите 50 години напред. 60019
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 123Спокойно дежурните ни червени шушумиги ще ти обяснят всеки момент :)
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъ. Аз пък си мислех, че Севера ще пуска кабел към Южна с информция за лидера Слънце ... тя ква стана пак...
2
13
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
В северна корея са едно 50 години назад. А в южна 50 напред. Как ще им се отрази разликата въобще не съм сигурен. НО нека де. Ако се обединят двете кореи, ще стане готино, те и сега правят какво ли не. като хванат и евтината работна ръка от севера... Е верно, че технологично двете части нямат нищо общо, но...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре е да не закачат много демилитаризираната зона, защото в момента тя е уникална екосистема - истинска поука за човека.