Само за август: Над 30 т негодни храни са конфискувани

Извършени са 14 664 проверки, съставени са 195 акта
24 сеп 2018 11:45,
5
Само за август: Над 30 т негодни храни са конфискувани
Снимка: архив, Булфото

През август 34 953 кг храни от животински и неживотински произход са насочени за унищожаване от инспекторите на дирекция "Контрол по храните" към Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от БАБХ.

Те са конфискувани от производствени обекти, от складове, магазини и заведения за обществено хранене.

Част от иззетите храни са били неправилно съхранявани, некоректно етикетирани и с изтекъл срок на годност, а други - без здравна и идентификационна маркировка.

Дирекция "Контрол по храните" също така е насочила за унищожаване 210 яйца и 606 литра безалкохолни напитки.

През август в страната са извършени общо 14 664 проверки и са издадени 1022 предписания. Съставените актове за установяване на административно нарушение са 195.

Затворените обекти с временно преустановена дейност са шест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KONSTANTINOW 2Кои са престъпниците в момента? Ами децата на БКП-то! Така ги възпитаха още от едно време! Да грабят, мамят и печелят на гърба на народа! БДС по онуй време също не се спазваше като например шпековия салам беше соя, а луканката се купуваше на късмет по съдържание на сланина! Позастоялото месо се превръщаше на русенско варемно, създарма и кървавица с повече и по силни подправки а айцата на майонеза-далавер. С едно съм съгласен че качеството на самото месо беше по добро от сега!
1
1
 
16
 
! Отговори
Киро Шпека преди 5 години
А през месеците и годините преди август са опапани на суджуци и салами!!Еж евробългарино боклуцитеее на ЕС и света в името на бизнеса опа..в името на далаверата!