САЩ към Русия: С-300 в Сирия би било "голяма грешка"

Майк Помпейо: Москва работи срещу американските интереси
24 сеп 2018 21:15, Анисия Иванова
87
САЩ към Русия: С-300 в Сирия би било "голяма грешка"
Снимка: БТА

Съединените щати предупредиха Русия, че снабдяването на Сирия с модерната система за противоракетна отбрана С-300 би било "голяма грешка", предаде Асошиейтед прес.

Съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън заяви това в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Снабдяването на сирийските правителствени сили със системи С-300 би било "значителна ескалация" на вече високите напрежения в региона, подчерта Болтън. Той призова Русия да преосмисли своето решение, което бе обявено по-рано днес.

Още по темата

Преди седмица 15 руски войници загинаха, когато сирийската противоракетна отбрана свали по погрешка техния самолет, докато стреляше по израелски изтребители, поразили обекти на територията на Сирия. Има съобщения, че целта на Израел е била да предотврати оръжейни доставки за ливанското движение Хизбула, което е подкрепяно от Иран и е ключов съюзник на сирийския президент Башар ал Асад.

Болтън даде да се разбере, че американските сили ще останат в Сирия, докато Иран изтегли своите военни части и съюзнически милиции от тази страна.

Съединените щати ще говорят с Русия по въпроса за планираните доставки на системи С-300 за Сирия, заяви държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от ДПА.

Помпейо отбеляза, че може да се срещне с руския министър на външните работи Сергей Лавров тази седмица в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Опитваме се да открием всяко място, където има съгласие, че можем да работим заедно с руснаците. Откриваме много места, където те работят срещу американските интереси. И ще ги държим отговорни, че правят това", заяви Помпейо в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото разбрах, руснаците ще доставят в момента 2 или 4 дивизиона С 300. При нужда могат за седмица да доставят още и да ги направят 6 - 8. При по - голяма нужда могат да доставят още. Със сигурност американците няма как да се чувстват удобно. Вече няма да могат да прикриват от въздуха базите, в които обучават терористите.
47
17
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 43 Може би е вашият спасител,но определено не е нашият т.е на българите.Само антибългари лижат г.з. на русия.
46
2
 
9
 
! Отговори
логично,Уотсън! преди 5 години
"Всяка грешка има собствено име ,презиме и фамилия"- Лаврентий Берия.В случая грешката се казва Авигдор Либерман/Бениямин Нататняу
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В света има три исторически грешки великите сили САЩ и Русия първите вече ги няма вторите две чакаме Бог да ги разкара.
44
22
 
5
 
! Отговори
шшт тихо преди 5 години
Рашковците са в паника без война им свалят самолети хеликоптери спецназове стават на кайма не ми се мисли ако бай Дони каже гоу на Американските части какво ще остане от болшевиките
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майк Помпейо: Москва работи срещу американските интересиТози май не е наред с главата. Да не иска Москва да работи за техните интереси срещу своите? Май би трябвало и за него да важат думите на един американски журналист по адрес на бившия великобритански външен министър Борис Джонсън:"Той не само прилича на и-д-и-о-т..."
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да би мирно седяло не би чудо видяло: Или си мислите,че ще летите безнаказано както в Либия и Ирак!
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом е грешка са да не земат да инсталират С-400, или 500
40
5
 
26
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Господа специалисти по темата сирия , унищожението на либия арабската пролет идил или бившата ал кайда са творение на запада воглаве с америка. Целта е петрола за избитите и нашествието в европа никой не го интересува и развявът някакви утопични ценности. Пропуснах ирак и авганистан садам обесен в авганистан маковите полета десетократно увеличени износа с военна авияция сащ.
39
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо признание за модерното оръжие с-300. А като чуят с-400, американосите се крият в тоалетната.
38
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин това беше голяма грешка да придаваш оръжие на неграмотни но фанатизирани алаходупци.А аз се питам не ти ли е жал за 14 души в самолета който платиха за грешката ти.
37
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия издигна практиките на Ислямска държава в своя доктрина и сега превръща Сирия в барутен погреб за изтекли модели оръжия от съветско време. Една безотговорна политика на изкрейзили алкохолизирани блядухи !
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, номен ест омен. Няма случайни неща на този свят.
35
3
 
12
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Преди малко си инсталирах още едно приложение за разпознаване на ИП адреси от уеб магазина на Гугъл Хром там ги има много такива .Сега имам две и това второто е още по добро тук вече им знам на Днес .бг и кътните зъби телефоните им местоположението им и всичко за тях .А нека сега да ми трият коментарите . Ще ги направя на мешана скара и шопска салата тук по форумите. .Ще ги разоблича до край що за птици са и на кого са *** и слуги и на кой на хранилката са .
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... и " Княз Владимир е нашият спасител"???
33
10
 
28
 
! Отговори
:):) преди 5 години
да питам цялата русофобия, нсли руското оръжия бяха кошници ръждиви тенекии и подобни, защо е този вой по едни системи от преди поне 30 години, нашата е на толкова...за С300 ви говоря...
32
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом почнаха да се притесняват, значи има хляб в тая С-300...
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като в Украине
30
4
 
10
 
! Отговори
do сата нато преди 5 години
руските интереси в Сирия са като американските в Ирак или Полша
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нали казвам, че не съм много добър с библията, ама си спомням смисъла. Знччи и пет пари не бих дал за евреите.