Тръмп и Макрон на 4 очи: За Сирия и търговията

Двамата обсъдиха и заплахите от страна на Иран
25 сеп 2018 08:20,
21
Тръмп и Макрон на 4 очи: За Сирия и търговията
Снимка: БТА

Президентите на САЩ и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон обсъдиха въпроси, свързани с международната сигурност, в това число и ситуацията в Сирия, а също и търговията между САЩ и ЕС, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на Белия дом, публикувано след срещата на двамата лидери.

Сред обсъжданите теми е била и тази за противопоставянето на заплахите от страна на Иран, а също така и тази за създаването на справедливи условия за търговия между САЩ и ЕС. Двамата лидери са обсъждали и плановете на Тръмп да посети през ноември Париж и да присъства на церемонии, посветени на столетието от края на Първата световна война. Двамата президенти са потвърдили своята привързаност към тясната координация на действията за противопоставяне на глобалните предизвикателства, се казва в съобщението на Белия дом, пише БТА.

Още по темата

Тръмп и Макрон са в Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН. Срещата между тях се състоя в голям хотел в Манхатън, допълва Франс прес. Тя е продължила час и по време на нея двамата президенти са се опитали да постигнат съгласие по пораждащи разногласие въпроси между САЩ и Франция, пояснява източник от Елисейския дворец.

В срещата участваха и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и топ дипломатите на двете страни. Тръмп и Макрон на два пъти си стиснаха ръце пред камерите в началото на разговорите.

Тук сме, за да постигнем резултати, каза Макрон, визирайки общата сигурност, борбата с тероризма и Близкия изток.

Според хора от антуража на Макрон има разногласия между Париж и Вашингтон по определени теми, но те са по-скоро разногласия по подхода и методите, отколкото по целите. Те допълват, че за разлика от миналата година тази година няма нови поводи за конфронтация между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗАБРАВИХТЕ КАК ПРЕДИШЕН ФРЕНСКИ- ПРЕЗИ-ЛИЗЪР / СТРЕЛЯЙКИ СРЕЩУ ЛИБИЯ-КАДАФИЧНАТА/ СЕ МОЛЕШЕ НА САЩ : " ДАЙТЕ НИ ОЩЕ РАКЕТИ ...НИЕ НАШИТЕ ГИ СВЪРШИХМЕ "!!! НАКРАЯ СЕ ЧУДИМ -ЗАЩО ИМА "ТЕРОРИЗАМ-ДЖИХАДИЗЪМ" ??? ТОВА ,КОЕТО ПРАВЯТ ТЪПИТЕ "ДЖИХАДИ " НЕ Е ТЕРОРИЗЪМ !!! ТЕРОРИЗЪМ Е ДА УБИВАШ ДЕЦАТА НА ВРАЖЕСКАТА ДЪРЖАВА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СЪС СНАЙПЕР ОТ КИЛОМЕТЪР -В ИКОНОМИЧЕСКИ ЗОНИ ...А И ДРУГИ СПОСОБИ ИМА !?!?!?!?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русский спецназ захватил у боевиков в Сирии их золотой запас.На днях в Идлибе русский спецназ провел операцию по изъятию у боевиков 22 тонн золота и $3 млрд.
12
0
 
0
 
! Отговори
Д0 10 преди 5 години
Радев в Русия беше по смешен и жалък.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Едно уточнение колега! Само краля и кралицата са се къпали най-много веднъж годишно,а понякога и по-рядко,а останалите благородници са се заливали с парфюми по главите.По-голяма нужда са ходили в гърнета,които са изсипвали директно на улицата.За хърбите да не говорим.А в тези години изостанала България и Русия са имали изградена канализационна мрежа!Това че католицизма чрез подлост,хитрост и измами се е отървал от Османските ориди е съвсем друг въпрос!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лош човек е чичко Тръмпов! Хич бива ли да не обърне внимание наш Бойко? толкова старание и подготовка,съорганизатори на темата по наркотиците и накрая 3-4 секунди?!А Бойко културен иначе,на опашка се реди,а трябваше да ги ръзфръга там,да ги размята с две-три каратиски фатки,да им изпокъса копчалъците като на Миро Мършата,та да видат тогава!
9
1
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
До Анонимен 6Ако всички колониални държави решат да си връщат колониите ще изгори света.... И говориш за колония, а Крим си е бил открай време руска територия... а всички вият на умряло, защото не можаха да го направят колония, пардон - тяхна военна база, а не руска...
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Ха-ха-ха-ха..............ето това е "резултата" от "образоването" ти от гуглето!!!! Че откъде е дошло Православието на Древната Рус - от Сирия и Антиохия!!! Връзките на Сирия с Московското княжество, а по-късно с Руската империя са от времена, когато твоите франсета са се къпали по един път в годината и даже на са знаели какво е това вилица, та княгиня Анна руска ги е научила на етикет. А и също да се къпят!! Защото са били селски диваци! Абе, КОГА ще почнете да ходите на училище?
7
0
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Територията наречена България е турско владение от много по-дълго. Русия няма място тук нито България. Това е шега. Явно евроатлантиците са въплъщение на човешкия *** . От ционисти, колониалната, робовладелци до брюкселски ***, все е евроатлантик.
6
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2 защото Сирия е стара френска колония. Русия няма място там.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вовата им обърка всички планове на тия. Направи ги да си говорят сами.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХА ,ТЕ ВИ Я НОВИНАТА;-САЩ ИЗРАЗИХА ОГРОМНОТО СИ БЕЗПОКОЙСТВО ОТНОСНО ТОВА,ЧЕ РУСИЯ СМЯТА ДА ДОСТАВИ НА СИРИЯ КОМПЛЕКСТЕ С-300.СЪВЕТНИКА ПНА ПРЕЗИДЕНТА ТРЪМП ПО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ДЖОН БОЛТЪН ОБЯВИ,ЧЕ СПЕШНО ЩЕ ЗАМИНЕ ЗА МОСКВА ЗА РАЗГОВОРИ С РУСКОТО РЪКОВОДСТВО.../ОТ ТАЗИ НОВИНА СТАВА ЯСНО ЕДНО ЦИОНИСТКИТЕ **** НАТИСНАХА ВЕРНИТЕ СИ КАШЕРНИ ГОВЕДЦА ОТ САЩ ДА ХОДЯТ В МОСКВА И ТАМ ДА СЕ МОЛЯТ НА ПУТИН,ЗАТОВА ПИТАМ КАШЕРЧЕТАТА ДЕТО ТУКА ДРАСКАТ ОЩЕ ЛИ СИ МИСЛЯТ,ЧЕ РУСКОТО ОРЪЖИЕ (НЕ) СТАВА
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
необходимо наложи санкции на Русия ))))
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Микрон нали наложи санкции на Русия задето Тръмп е руски шпионин, защо Микрон обсъжда Сирия с един руски шпионин.
1
2
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Тоя пък Макрон, да не види нещо от наш Баце....