Кръвта вода не става: Синът на Шумахер с титла от Формула 3

Мик може да стане един от най-големите в спорта
Обновена: 14 окт 2018 14:17 | 14 окт 2018 14:15, Камелия Цветанова
6
Кръвта вода не става: Синът на Шумахер с титла от Формула 3
Снимка: Gol.bg

Синът на легендата Михаел Шумахер – Мик върви по стъпките на баща си и според Мерцедес може да стане един от най-големите в спорта, след като спечели титлата във Формула 3, съобщи Gol.bg.

След 5 поредни победи 19-годишният пилот имаше аванс от 49 точки преди последния кръг на пистата „Хокенхайм“. Той отпадна в първото състезание след катастрофа в първата обиколка, но във втората надпревара си гарантира титлата, след като завърши втори.

През миналия сезон той завърши едва 12-и в крайното класиране, но сега не остави шансове на конкуренцията, за да стигне до върха, като се очаква догодина да кара във Формула 2.

"Трудно ми е да опиша с думи какво чувствам. Наистина съм благодарен, че мога да преживея този момент, тази мечта. Хората, които са зад мен ми помогнаха да се фокусирам върху състезанията и съм невероятно благодарен за подкрепата, която получих“ заяви Шумахер, който бе похвален и от боса на Мерцедес Тото Волф.

"Вниманието бе насочено върху него още от самото начало и той бе под голямо напрежение. Не е лесно да се справиш в такава ситуация, но той го направи по отличен начин. С представянето си във втората половина от сезона той показа, че има всичко необходимо, за да се превърне в един от най-великите в спорта“ каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ШумахерФормулаМик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
bez knijka преди 5 години
Писахме си в Facebook, като беше по малък отговаря, но много тъпо парче. Иначе това е новия пилот на формула едно на мястото на дъртото пиянде Райконен, който ще отиде в Формула Е да се състезава .
5
2
 
3
 
! Отговори
Бакалов преди 5 години
До ПЕТ:Моторните спортове изискват голяма смелост и прецизност. Не всеки го разбира. Милионите са без значение, ако не можеш да се насладиш на нещата, които обичаш извън състезателната писта - например да караш ски. Затова и Михаел пострада, такъв му бил късмета. Иначе какво - прави пари на пистата, ходи на събитията на спонсорите, блъска във фитнеса, вечеря с жената и спи. Така ли? Да не забравяме благотворителната му дейност и факта, че е видял паднал скиор, към който е завил преди падането си
4
2
 
10
 
! Отговори
Бакалов преди 5 години
Сена е най-големия, но не живя достатъчно... Михаел е с най-добрата статистика и най-добрия на мокро, след ерата на Сена. И на двамата съм им фен...
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дo 1 Мнооого си прооост, бе братче.Иначе по темата...като Михаел Шумахер втори няма да се роди.Най-великият!
2
4
 
8
 
! Отговори
Поп фолк Батка преди 5 години
Шумахер е най- големият независимо дали син , баща или чичо
1
21
 
5
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Да е Живо и Здраво момчето но да не се толкова Фанатизира като баща му в луди спортове! Резултата е на лице у дома му.край Женевското езеро! Един живот на жал.ко съществувание.не зависимо че е милионер а как се чувства майка му К. сега?!