Дали трупът на Кашоги не е унищожен с киселина?

Турция и Саудитска Арабия ще правят съвместна "инспекция"
Обновена: 15 окт 2018 18:54 | 15 окт 2018 18:51, Анисия Иванова
12
Дали трупът на Кашоги не е унищожен с киселина?
Снимка: БТА

Турската полиция разследва твърдения, че може да е била използвана киселина, за да бъде разтворен евентуалният труп на изчезналия саудитски журналист Джамал Кашоги, така че да бъде прикрито предполагаемото му убийство, пише "Хюриет дейли нюз".

Според публикация в новинарския сайт "Хабертюрк" тези твърдения се разглеждат сериозно от полицията и разузнавателната служба на Турция МИТ.

Още по темата

Съмнения, че саудитците в консулството в Истанбул вече са се отървали от трупа, бяха изказани по-рано от Туран Къшлакчъ, председател на Турско-арабската медийна асоциация и приятел на саудитеца.

"Полицията и МИТ разглеждат това твърдение сериозно. Те разследват дали трупът на Кашоги не е бил разтворен в киселина", пише "Хабертюрк".

Турция и Саудитска Арабия се очаква днес да извършат съвместна "инспекция" на саудитското консулство в Истанбул, съобщи източник от турското външно министерство.

Такъв обиск представлява извънредно събитие, като се има предвид, че консулствата и посолствата се ползват с неприкосновеност по силата на Виенската конвенция. Остава неясно обаче какви доказателства, ако изобщо има такива, биха останали след двете седмици, изминали от изчезването на журналиста, посочва Асошиейтед прес.

Кашоги е в неизвестност от 2 октомври, откакто влязъл в саудитското консулство в Истанбул, за да получи документи за предстоящата си женитба. Турските власти и годеницата му заявиха, че той така и не е излязъл от там.

Има подозрения, че Кашоги, критично настроен към властта в Рияд и пишещ най-вече за в."Вашингтон пост", може да е бил убит.

Саудитска делегация пристигна преди дни в Турция за съвместно разследване на изчезването на Кашоги. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
А що да не са го изяли
7
0
 
2
 
! Отговори
D преди 5 години
Киселината разгражда ДНК и следите се прекриват. Сварени и надробени кости си остават с читаво ДНК и са доказателство.
6
0
 
1
 
! Отговори
Един от село 5 преди 5 години
А защо да не са го свари ли и нахранят кучетата. Костите се чупят на дребно и се изхвърлят.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и Саудитска арабия си оспорват наследството на Ислямска държава, с тази разлика, че се опитват с всички сили да прикриват престъпленията си вместо да си правят селфи за нета !
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след две седмици чистене,едва ли е останало нещо,а иначе освен с киселина,е възможно просто да са го изнесли на части в чанти за ръчен багаж,прочетох,че няколко коли са напуснали консулството,както и да е ,изчезнали са го,това показва какво представлява тази държава и нейните представители
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори един второкурсник по химия знае как да го разтвори. Това да не ви е Breaking Bad, радост за класически 0лиг0френи, че да се впечатляват от флуороводородна киселина. Изборът й беше от приложна гледна точка и "по-лесното" й намиране за закупуване.Концентрирана азотна киселина с малко перхидрол, комбинации от сярна и перхлорна, дори не концентрирани, също стават. Те са "по-лесни" за неотрализиране после с гасена вар и вкарването им в строителството.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избягал е през канализацията, както евреите през комина през ВСВ.
1
9
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Не, че нещо, но говорим все пак за журналист! Дали не е възможна постановка в стил една нашенска телевизионна програма.