Хибридните заплахи: мит или реалност?

Международна научна конференция ще се състои в Софийския университет
Обновена: 16 окт 2018 07:11 | 15 окт 2018 22:52, Екип на Bulgaria On Air
9

Утре в Софийския университет "Св. Климент Охридски“ катедрата "Политология“ във Философския факултет и Софийския форум за сигурност организират международна научна конференция "Хибридните заплахи: мит или реалност?"

Повече за същността на конференцията разказват в "Денят ON AIR" политологът д-р Искрен Иванов и докторантът по политология Явор Райчев.

"Хибридните заплахи в Европа са от няколко типа. Първият тип са индиректни хибридни заплахи. Това са заплахи, въз основа на които Русия използва мека сила, за да влияе върху процеса на вземане на решения в държавите-членки на ЕС. Вторият вид са директните. Те идват основно от крайни групировки, които действат в страните-членки и личи, че са свързани с хибридната война, която Русия води срещу ЕС. Третият вид е може би най-често срещаният - такива, които комбинират мека и твърда сила. Те се опитват да чертаят стратегии за крайно установяване на влияние в процеса на вземане на решение в съответната страна", обясни политологът Искрен Иванов пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи това става чрез протестни механизми, културно влияние и пропаганда.

"Информационната война е съществена част от хибридната война. Тя цели промяна на фактите. Друга основна част е т. нар. смислова война, когато се изменя смисълът - фактът остава същият, но интерптерацията му се променя. Променя се възприятието на човека за света около него", допълни докторантът по политология Явор Райчев.

Политологът д-р Искрен Иванов обясни, че целта на конференцията е да се чуят различни гледни точки.

"Тази конференция цели отразяването на всички гледни точки. Затова ние сме избрали тя да се състои в най-старото висше учебно заведение в страната, тъй като оттам тръгва науката, оттам тръгва научната обективност", заяви Иванов в "Денят ON AIR".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си силата на цветната революция като вид хибридна война - обърна руснаците в антируснаци... Както направи някои българи антибългари(каквито са българските турци в мнозинството си). Те това е за хибридните войни. Всеки има ум, сам да съди. Требе да сме реалисти, не тарикати. Ако искаме да се получи нещо де...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България бяха купени първо преподавателите по история и философия. После купиха някои преподаватели по литература и някои всред филолозите. С тяхна помощ преназначиха ректорите на университетите, които приемаха само преподаватели с "правилната" политико - историческа ориентация. И в резултат си имаме продажна до крайност, неосъзната и объркана нация... Същия беше и процеса в Румъния, Полша и т.н. Същото се случи и в Украйна, само че отне повече време, защото са си руснаци там.
7
0
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Мнооого балансирано предаване :))) Това което аз разбрах че между герб и бсп има хибридна война :))) Политиката и пропагандата не са некви нови явления и нищо ново под слънцето. Първото телевизионно предаване в света е реч на Адолф Хитлер .Телевизията и мултимедията са създадени за целите на пропагандата ;) а не за бигбрадър
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, коментиращите сте много специалисти. Я по-добре се замислете как се формират вашите убеждения и нагласи, пък тогава пишете.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката виждам някаквомного тлъсто парче политолог .
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи според уни преподавателитеи другите участници хибриден есиноним на "руски" . Така и подозирахче в СУ работят предимно боклучавипразноглавци . Това трябва да се отразина заплатите посока надолу .
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по - хибридна заплаха от цветната революция. Та за да я предизвикат им се налага да купуват дори университетски преподаватели. За да могат десетилетия наред да променят съзнанието на младежите и когато тези младежи станат 30 - 35 годишни да извършат цветната революция.
2
1
 
21
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Май на тези пуяци им е променена интерпретацията за света, ама айде.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните калъфи, които нямат никаква идея за какво говорят.. Ама грам! Поредните на които дрънкат квото им изнася