Тежки времена за "голямата коалиция" в Германия

Симеон Василев коментира изборите в Бавария в "Денят ON AIR"
Обновена: 16 окт 2018 07:10 | 15 окт 2018 22:19, Екип на Bulgaria On Air
7

Християнсоциалният съюз – вечният регионален партньор на Ангела Меркел загуби абсолютното си мнозинство в местния парламент за първи път от 60 години насам. Окончателните данни от провелите се вчера местни избори показват, че партията получава 37% подкрепа, което е с 10 на сто по-малко от вота преди четири години.

Другият коалиционен партньор на Меркел - лявоцентристките Социалдемократи също са с лош резултат - те се наредиха пети и взеха по-малко от 10% от гласовете.

Според журналиста Симеон Василев има динамика на световните и европейските политически пазари и изборите в Бавария са доказателство за това. По неговите думи Бавария е много важна провинция за федералната република не само от гледна точка на икономиката.

"Най-вероятно Християнсоциалният съюз ще се коалира с една друга партия - "Свободни избиратели". Те нямат драматични разминавания от гледна точка на програма, тоест местата им в местния ландтаг ще им достигнат да направят едно стабилно правителство", коментира журналистът в студиото на "Денят ON AIR".

По неговите думи "Зелените" са едни от победителите, но е много вероятно да не могат да управляват.

"Има един губещ - това е социалдемократическа партия в Бавария, която просто се срина. Общо взето, тази партия почва да губи съдържанието си като голяма народна партия. Германия в момента се управлява от т.нар. "голяма коалиция" между трите партии - ХДС, ХСС и Социалдемократите. Предстоят тежки времена за тази коалиция на федерално ниво", обясни Василев пред Bulgaria ON AIR.

Според него има много причини на личностно и междупартийно ниво, които са довели до ниския резултат на ХСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Меркел е пътник. Само за последните 3 месеца от германия са се пресели ли в други държави над 5 000 германци. Тук в Австрия за последните 3 години са се пресели ли над 50 000. Преселенито и в момента продължава. Тези 10 % които губи бабето са точно от тези пресели се.
6
1
 
9
 
! Отговори
men преди 5 години
на зелените *** и негрофилки защо не им викат ислямистите не мога да разбера. че и шефът име турчин, че и милиарди за псевдо интеграция в джамиите в богатите провинции раздават, ама иначе го играят еколози... германска му работа. умен германец нема. от прусаците също нищо не е останало. а с германец за политика да се говори е невъзможно. толкова са пропити с пропаганда че ако почнеш да го разпрограмираш избухва.
5
1
 
0
 
! Отговори
Чакала преди 5 години
До Анонимен 3-като се замисля на думите ти си прав
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първокласен анализ.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 прав си донякъде.Половината найстина са да кажем по-консервативно ориентирани но само толкова.Последните от тези който наричаш истински хищници умряха в края на 18 век много преди нацисткия период.Един такъв човек би бил като чужди тяло в днешния свят дори за нацистите и те не биха го приели.Истинския хищник се движи от чистотата на инстинкта а не от промит с тоталирарна идеология мозък, което го прави безполезен за дикраторите на тях им трябва опитомен хищник с пречупена натура.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами истината е че дори Меркел да не беше направила нищо гадно вече и е време да си ходи тя управлява като Путин от падането на Берлинската стена еми да време е за промяна.Само че *** шпиц команди да не бързат да се радват.Основния вот не е за Меркел но и за тях не е.Народа иска промяна но политиците не разбират каква или не искат да разберат и се преобличат и вадят от нафталина нацистки и комунистически униформи и народа иска нова политическа система не реанимиран стар торалирарен диктат.
1
1
 
12
 
! Отговори
Чакала преди 5 години
Половината немци се изпедерастиха ,ама другата половина носят гените на хищника,и този хищник като се събуди ,жална им майка на либеристите.Историята се повтаря,който си мисли че е много човечен ,да видим като му опрът ножА до кокала