Задържаха двама за серия кражби в Пазарджишко

За 2 седмици те свили пари, злато и дори бутилки с уиски
15 окт 2018 20:58, Красимир Ангелов
6
Задържаха двама за серия кражби в Пазарджишко
Снимка: Булфото, архив

Двама мъже, извършили серия кражби, са задържани от полицията в Пазарджик, съобщават от МВР.

През последните две седмици в РУ - Септември са получени няколко сигнала за кражби, извършени след проникване през незаключени прозорци или чрез взломяването им.

Собствениците на жилищата се простили с 3 400 паунда, ръчни часовници, мобилни телефони, златни накити. В една от къщите крадците взели дори и няколко бутилки марково уиски и цигари.

Мъж от село Братаница, който работи в Септември, пък останал без портфейла си със 160 лева, който оставил без надзор в паркирания си незаключен автомобил.

С разплитането на случаите се заели местните криминалисти и след няколко денонощия са успели да стигнат до самоличността на извършителите – мъже на 23 и на 19 години, с множество криминалистически регистрации.

У тях са открити голяма част от откраднатите предмети, лични вещи и парите на жертвите.

В жилището, обитавано от единия, полицаите открили и малко количество дрога. След 24-часовото им задържане, Районната прокуратура в Пазарджик е удължила срока им на задържане до 72 часа.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Интеграл преди 5 години
Тия двамата дали са интегрирани, или не са интегрирани? За да не се повтаря случая, и за да има спокойствие, прокуратурата трябва да им удължи мярката от 72 часа на 72 години.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това кражба ли му викате. Кражба е когато 4 милиарда изчезнат от КТБ и извършителя е ненаказан а си харчи милионите по баровете в Сърбия. Ето това го признавам за истинска кражба на кражбите тавариши. Та какво стана с оня мустаклията селското тарикатче. Платихме му вересиите и човеко си го развева байряко. Къде са държавните органи които трябва да се задействат. Или чакахте да се забрави за да не се разберат кои са останалите играчи в кражбата на 4 милиарда. Май са забъркани много на високо.