Митничари нарязаха маратонки, фланелки, шалове...

Ментетата заловени на Капитан Андреево, били за нашия пазар
16 окт 2018 22:43, Анисия Иванова
18
Митничари нарязаха маратонки, фланелки, шалове...
Снимка: Митнците

Хиляди задържани на ГКПП Капитан Андреево фалшификати на световноизвестни марки спортни обувки, текстилни изделия и аксесоари са унищожени под контрола на митница Бургас.

Стоките - общо 8312 артикула, са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Механично са нарязани 3681 чифта спортни обувки и маратонки, 3594 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, шалове и 1037 дамски чанти, портмонета и колани, носещи логото на известни брандове.

Те са били заловени от митничарите през тази година при опити да бъдат пренесени в нарушение на европейския регламент и на Закона за марките и географските означения. За задържането са били уведомени представители на правопритежателите на марките. Те са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

За деветте месеца на 2018 година при 170 случая на "Капитан Андреево" са задържани 210 165 артикула във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения. Най-често задържаните стоки през периода са облекла, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само трябва да се добави някаква щампа която да не се маха, да се знае че "адидаса" не е е оригинален, колкото като ги дадат на домовете за сирац/бездомни и тн. да не могат да им ги крадат и препродават.3000 чифта маратонки, по средно 30лв най евтините 90 000, за държавата не са "бол пари" но за SOS детски селища пък може да е "зарята на нова година".Отделно че това е плат, не се рециклира... не е като стъклен амбалаж да го метнеш в контейнера.
13
0
 
15
 
! Отговори
ТЪПАЦИ преди 5 години
МОЖЕХА ДА ГИ ДАДАТ НА БЕДНИ СЕМЕЙСТВА--ИДИОТСКА ДЪРЖАВА.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазят интересите на регистрирани офшорно международни корпорации не плащащи никому данъци. Да бяха дали обувките на бедни хора.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиар акция. Колко още минават и се продават в магазините. Купих си "маркови" дънки от Италия, но внос от Турция. откъде мислите са спортните обувки с големи намаления в интернет.
10
7
 
24
 
! Отговори
к преди 5 години
Браво !Герой !опазихте печалбите на еврейските монополи и осигурихте на сънародниците си гарантирано високи ценни !
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала понеже в БГ няма дечица от бедни семейства дето ходят скъсани на училище и тия обувки няма на кий да се дарят режете браво
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега родата на някой митнически шеф ще отвори магазин за маркови нещица...
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те кравата Пенка щяха да убият по нареждане на Брюксел, че имитации на известни марки няма да унищожат! България е най -сервилната и подмазваческа страна на ЕС.
6
4
 
31
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Защо не ги раздадохте на бездомните и просяците бе,пушлами? Половината български народ е под прага на бедността ,но виж,митничарите режат читава стока!!!! Господ да ги убие !
5
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората ходят голи и боси, а те унищожават...
4
4
 
25
 
! Отговори
. преди 5 години
ходя почти всяка седмица в Истанбул, там маркова (истинска) стока няма!! човека може и да не е знаел, че са фалшиви..
3
2
 
30
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
друго освен ментета през капитан андреево минава ли?интересно колко от унищожителите са си взели по нещо,моеше да ги изпратим като помощ на бедни африкански страни
2
3
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДОРИ ДА СЕ ДАРИ СТОКАТА НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ТАМ ЩЕ Я ОТКРАДНАТ И ПРЕПРОДАДАТ !!МИЛИАРДИ ДАРЕНИ ЗА БЕДСТВИЕТО В ХАИТИ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ А ОТ ТАМ 4 КОЛИБКИ НАПРАВИХА ЗА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ :D
1
4
 
69
 
! Отговори
Лудите на стадиона преди 5 години
Пълва простотия! по заповед на олигарсите от Запад, се унищожава напълно годна стока. При това, произведена от китайските другари, евтино и качествено.Раздайте ги на сиромасите, що за глупост!