Саакашвили организирал покушение срещу свой опонент

Бизнесменът Бадри Патаркацишвили умира през 2008 г. в Лондон
17 окт 2018 20:45,
5
Саакашвили организирал покушение срещу свой опонент
Снимка: Архив, Reuters

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е разпоредил да започне подготовка за покушение срещу неговия политически опонент, бизнесмена Бадри Патаркацишвили, който умира през 2008 г. Това съобщи днес грузинската генерална прокуратура, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Според съобщението в хода на разследването са били арестувани бивши високопоставени служители от Департамента за конституционна сигурност. Прокуратурата публикува запис на разговори на устройство, намерено в дома на един от заподозрените, на който се чува как чиновниците обсъждат подготвяното покушение чрез вербуване на охранител на Патаркацишвили.

В разговора един от събеседниците казва, че тогавашният президент Саакашвили е разпоредил да започне подготовка за премахването на Патаркацишвили, защото той е негов политически опонент и отявлен противник на властта.

От записа личи, че хората от службата за сигурност споменали възможността Патаркацишвили да бъде отровен с вещество, което да предизвика "естествена смърт".

Бадри Патаркацишвили е роден през 1955 г. в Тбилиси, завършва Тбилиската политехника и през 80-те години започва бизнес в Русия. Връща се в родината си през 2000 г. и осъществява много бизнес начинания.

От 2004 до 2007 е председател на Грузинския олимпийски комитет и шеф на федерацията на бизнесмените. След това открито критикува политиката на Саакашвили.

Умира в Лондон на 12 февруари 2008 г.; погребан е в Тбилиси.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Този е отявлен психопат. Преди време беше спонсориран от САЩ да създаде смут в Грузия, ама чичо ви Путин не пасе трева..
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саакашвили нали беше от добрите? Как така ще организира покушение?
1
0
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Те всички в крайна сметка умират в Лондон. Защо въобще отиват там като знаят че та се умира.