Тръмп: Не бързайте да съдите Рияд заради Кашоги!

Саудитска Арабия твърдо отрича да разполага с информация
17 окт 2018 07:56, Елка Василева
27
Тръмп: Не бързайте да съдите Рияд заради Кашоги!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува бързо натрупващото се осъдително отношение на света към Саудитска Арабия по делото за изчезналия журналист Джамал Кашоги, информира Асошиейтед прес.

В интервю за АП американският държавен глава сравнява ситуацията с обвиненията в сексуални посегателства срещу съдията от Върховния съд Брет Кавано по време на процеса на утвърждаване на кандидатурата му.

"Мисля, че първо трябва да разберем какво се случило. Пак се почва с, нали знаете, виновен до доказване на противното. Това не ми харесва. Току-що преминахме през това със съдия Кавано и той бе невинен, що се отнася до мен", каза Тръмп.

Още по темата

По-рано вчера Тръмп съобщи, че е разговарял с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, който е обещал да бъде разширен обхватът на разследването за изчезването на Кашоги.

Държавният секретар Майк Помпейо посети Рияд по поръчение на президента, за да обсъди с лидерите на кралството случая.

След срещите си със саудитските власти американският топ дипломат заяви, че вижда "сериозна решителност" в действията на Саудитска Арабия по разследването.

Проведените срещи (с крал Салман, престолонаследника принц Мохамед и министъра на външните работи Адел ал Джубейр) показаха, че Саудитска Арабия е сериозно решена да установи фактите и да се осигури отговорността на всички, включително високопоставени саудитски чиновници, се посочва в изявление на Държавния департамент, цитирано от ТАСС.

Същевременно ръководството на Саудитска Арабия твърдо отрича да разполага с каквато и да било информация за случилото се в консулството в Истанбул и обещава да предостави пълна информация за резултатите от разследването, допълва документът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
алоо преди 5 години
А такааа, значи когато има ОБВИНЕНИЯ срещу неприятелите на сащ-Русия,Сирия и т.н. виновни са до доказване на противното. А когато става за техни съюзници- невиннни до доказване на противното. Американофилитеее,какъв е този двоен аршин бе,"най-демократичната страна" раздава правосъдие както им изнася....
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не бързайте бе изчакайте да лъсне аз колко гътнах на Гуантанамо и мексиканската граница тогава Рияд ще избледнее на фона.
19
2
 
13
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Брях, че що така?! А за Скрипал моментално обвиниха Русия...двойният стандарт накрая ще им влезе двоен и на тия, дето го ползват.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британия и САЩ показаха фалшиво възмущение. Сега разбират, че разследването стига до най-високите нива на Саудитска Арабия и ще спрат темата. Ако беше някой по-долу, самите саудитци щяха да го жертват веднага. Пак ще намерят някой невинен за виновен и бързо ще приключат успешно случая по саудитските закони. Изложиха се пред целия свят, големи комедианти и фурнаджийски лопати.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тарамбуката даде на заден. Уплаши се че Саудите няма да му купят оръжието за няколко милиарда и изпрегна коня.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...той бе невинен, що се отнася до мен", каза Тръмп..."----------Все едно слушам някой надъхан партиен секретар или старшина от казармата, в по-леката версия. Няма разлика.
15
1
 
8
 
! Отговори
fly преди 5 години
Представяте ли си, ако такова нещо се случи в руско посолство...малеее...то ще е вой до небесата, то ще са санкции, то ще са гонене на дипломати...А сега нещо!Питали принца, той казал, че нищо не знае, значи точка!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречените западни "демокрации" не успяха да разберат, че политиката на двойните стандарти е недемократична и съответно уличаваща.Всеки, който не следва постоянен курс в своето поведение и политика се превръща в рижав, мекотел, лъжлив кравар и съответно посмешище за всички останали.А всички знаем приказката за лъжливото краварче, опа овчарче...
13
3
 
10
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
Разглезения западняк е свикнал за 5 минутно закъснение на нещо да получава парично обезщетение както и за всички останали дреболии които не му изнасят на западняка пак трябва да му се плащаМразя атентатите от 11.09.2001 когато рухна моят святА атентаторите бяха предимно саудитциЖертвите по традиция напират постоянно за огромни парични обезщетения от саудитеА получиха само среден пръст и от собственото си правителство и от саудитефакт
12
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ако беше станало в руското посолство Вашингтон щеше да задърпа конците на западните си марионетки и на джобното си ООН да сипят закани и заплахи. Обаче нали са първи дружки с Ислямска държава (С. Арабия)- ама чакайте, недейте така, то такова, то онакова...
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Скрипал веднага ореваха света, сочене с пръст и закани към Русия, санкции, обаче за саудитските аверчета на САЩ- нищо. САЩ се правят на разсеяни, Великобритания и ЕС мълчат като женски полови органи и чакат инструкции от Вашингтон как да реагират. Гнусно поведение.
10
1
 
34
 
! Отговори
двойни стандарти преди 5 години
Представете си ако подобно нещо се бе случило в Руско,Китайско или друго посолство на независима страна?!
9
1
 
33
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Двойни стандарти - нещо характерно за всички империи. Дали си дават сметка, че арогантността няма да отблъсне нормалните хора?! Или просто не им пука ...
8
1
 
37
 
! Отговори
изроди са сащ преди 5 години
Нищо ново вия сега ли разбрахте че САЩ защитава убийци,диктатори и терористи който са им удобни но иначе се правят на голяма демокрация!
7
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тръмп: Не бързайте да съдите Рияд заради Кашоги!"За по-младите: на времето президентът Рузвелт (единственият избиран 4 пъти за президент!) беше казал по отношение на парагвайския диктатор А. Стрестнер: "Стрестнер е *** син! Но НАШ *** син!!!"Както виждате особена промяна в нагласите няма!
6
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквано световния терорист САЩ застана зад ислямските си приятелчета.
5
2
 
55
 
! Отговори
посолството на САЩ преди 5 години
Да не обвиняваме прибързано Саудитска Арабия. Възможно при влизането на Кашоги в саудитското посолство да се е отворил пространствен портал и да го е засмукал в друго измерение. Другия вариант е руснаците да са го изпържили с лазерен лъч от космоса.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същевременно РЪКОВОДСТВОТО. НА Саудитска Арабия ТВЪРДО ОТРИЧА ДА РАЗПОЛАГА С КАКВАТО И ДА БИЛО ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ В КОНСУЛСТВОТО в Истанбул И ОБЕЩАВА да предостави пълна информация за резултатите от разследването, допълва документът.КОИ ДВАМА НЕДЪГАВИ И ТЕХНИТЕ МАЗНИ ЛАКЕЙЧЕТА ПРЕДАДОХА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕЛЕН ОПИТ ПО ЛАКЪРДИИ И ЗАЛЯГАНЕ ЗАД РОЗОВИ ХРАСТИ?
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпи е почти като наш баце днес едно, утре друго.
2
2
 
48
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Рижко е длъжен да ги защити!!! Кравария ще продава оръжие за 105 000 000 000 $ на Риад !Ако има ембарго, сделката пропада...