За година: 300 вида агресивна дрога на пазара у нас

Дилърите не са на улицата, те са в училищата, сред децата
17
За година: 300 вида агресивна дрога на пазара у нас
Снимка: Булфото, архив

Повече от 300 нови и много агресивни наркотични вещества са навлезли на територията на страната за миналата година, обяви инспектор Петьо Петков от отдел "Наркотици" в СДВР.

Още по темата

Отшумяването на така наречените "ренесансови дроги" и навлизането на "надградените", карат псевдохимиците буквално да "готвят" новите вещества къде ли не и както дойде, каза инспекторът в Добрич, цитиран от "24 часа".

Най-продаваната дрога в момента е марихуаната. Пазарният й дял е 45%, а при появата й на наркотичният пазар процентът е бил 2-4.

Тревата се обработва и с други вещества за амфетамини.

"90% от марихуаната се отглежда у нас. Но има такива ударници, които отглеждат растенията за 45 дни", добави Петков.

Той призна, че това, което се говори от години, че дилърите са до училищата не е вярно, защото всъщност те са в училищата. По думите му, голяма част от децата знаят за какво става въпрос, но просто не споделят.  По неговите сметки на ден един дилър заработва 200 лева.

Мащабна превантивна кампания срещу употребата и разпространението на наркотици от учениците започва в цялата страна. Тя се координира от Министерството на здравеопазването чрез Националния център по наркомании и неговите 28 звена - превантивно-информационни центрове. Фокусът са учениците от 14 до 19 години, които са във възраст да експериментират, без да знаят какво употребяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Цецка и Боко питаите за дрогата те трябва да знаят.
9
0
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
В училище, в дискотеките, по агитките, на партита и навсякъде. Дрога се предлага, защото има пазар за дрога. От дрога се печели много и такива хора са печелещите, че направо е лицемерно. И какво си мислите, след като в БГ не са успешни образованите и умни хора, а простите селски тарикати карат скъпи коли и си живеят богато. Не се чудете повече, то си личи от 100 км..
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавма лекари, адвокати и програмисти, които пушат марихуана ... СЪщите консумират и алкохол. Защо е проблем, никой не може да каже. Просот някъде я забранили, а нашите псоледвали и те, без да са наясно ...И сега, разни мафиоти трупат милиони от това ...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този етап, 90% от хората под 35 години са употребвявали марихуана и са наясно с това, какво представлява тя.Дори в САШ, държава, кяото даваше десетилетия затвор за притежанието и, смекчи тона и я легализира в половината щати.
6
1
 
11
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
От пантивека човека употребява психоактивни вещества. Наркоразпространението е 25% от световната икономика. Някои страни легализират марихуаната. При нас това е неприложимо. Трябва да се премахне акциза на алкохола. Та който е решил да си "махне главата" поне да го прави с качествен алкохол на достъпни цени.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, я моля ви се... Всеки квартален знае кои са дилърите в района му! Децата били виновни, че не споделяли, а?!?!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите как се радват на всяка лоша новина.
3
0
 
15
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Абе важното е да фанете някой със свита цигарка и да му разкажете фамилията. Пък дилърите, кво да ги гоним? Един хванеш, двама нови идват.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита ви "демокрация" Жалко за децата ни!
1
1
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Еее чак пък 300.Едва ли.По ме интересува защо след като знаете че дилърите са В училищата защо все още са там.Нека бъдем реалисти.Тези дилъри нито са гении нито невидими.Толкова ли е трудно да ги хванете.