Два пъти: От Кърджали до Димитровград и 36 бона за апашите

Измамниците обещали, че ще върнат парите на 15 октомври
18 окт 2018 15:00, Анисия Иванова
11
Два пъти: От Кърджали до Димитровград и 36 бона за апашите
Архив: Dnes.bg

82-годишна жена от Кърджали е станала жертва на две телефонни измами с близо 36 000 лв., съобщиха от МВР.

Жената е подала жалба в полицията в града. Възрастната жена била убедена от анонимен, че ще помогне на полицията за залавяне на група, извършваща измами по телефона, като за целта била насочена къде да предаде пари.

На 12 октомври жителката на Кърджали пътувала до Димитровград, където мъж прибрал от нея 19 375 лв. На следващия ден отново в същия град тя предала още 16 573 лв., изтеглени от банка. Измамниците обещали, че ще върнат парите на 15 октомври след приключване на операцията.

Проверката по случая се извършва в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР - Кърджали.

От полицията отново припомнят, че не искат пари от граждани за изпълнение на служебни задължения. Всяко позвъняване по телефона от непознати или представящи се за приятели и роднини с искане на пари е измама, допълват от МВР и призовават по никакъв повод гражданите да не се включват в такива схеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бива бива про сти хора...
8
1
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До АУУУУУУ.Ами най-вероятно е продала имот женицата и от там вече мафията се е сдобила с телефона и ,и с всичко необходимо за измамата и като има и чадър необезпокоявана си им прибира парите на потърпевшата.Вие да не си мислите че тя е хукнала да се хвали на всеки,че има спестенипари в банка.Тия гадове се възползват от всяка възможност и от стереотипа на възрастните за да ги ограбят.Да не си мислите че някой от тия мошеници,ако случайно намери забравена чанта с пари на пейка в парка ще ги върне
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията знае всички групи на телефонни измамници, но е с вързани ръце от закона и добри адвокати. Предложение: дайте информация за тези групи и дайте малко време за реакция на пострадали. После адвокатите да ги оправдават и ортопедите да ги събират. За такива Крумовски закони.
6
1
 
6
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Онзи ден.Два пъти получавам sms: / Непознат номер, разбира се / Печелите 20 000 хил. лв. Елате да ги получите. Бе да Ви е** -------, викам.Днес пак sms: Печелите 14 000 лв.Елате да ги получите.Е*ах му мам---, си викам и тия щом закъсаха ....
5
0
 
8
 
! Отговори
АУУУУУУ преди 5 години
Немога , да го разбера !Как може да има толкова хора без Ум в главата?Но ,се питам от къде знаят апашите , че тя има толкова пари в Банката?
4
2
 
6
 
! Отговори
един друг преди 5 години
Ама моля ви се вдигнете им още пенсиите, че нямат стинки за хляб....
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама тя защо се жалва, че не са и дали касова бележка и фактура ли !?
2
6
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Как така полицията не иска пари от граждани за да предотврати престъпление.За кметицата Иванчева от къде полицията взе пари да ги бележи.Не им ли ги е дал строителния предприемач Ваклинов,за да ги бележат и после да ги използват,като доказателство срещу нея.изказа се и спец Прокурор по този въпрос.И след като няма заловени по случая,от къде сте сигурни,че някой истински полицейски шеф не се е обадил на жената да предаде парите на измамника.Докато не бъдат заловени измамниците нищо сигурно няма.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво им става на тия дъртаци, бе?