Apple вади още изненади от чувала с джаджи

Вероятно скоро ще бъдат представени новите таблети iPad Pro
19 окт 2018 12:00, Бойчо Попов
36
Apple вади още изненади от чувала с джаджи
снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Apple не е приключила с продуктовите събития за 2018 г. Сега компанията изпрати покани до медиите за събитие, което ще се състои в Бруклин, Ню Йорк. На него вероятно ще бъдат представени новите таблети iPad Pro, а вероятно и няколко ъпдейта за линията компютри Mac, пише The Verge. 

Мотото на събитието е „правим още“, а локацията е изненада. Всъщност има шанс Apple отново да представи нови продукти в Steve Jobs Theater в Apple Park след събитието за iPhone, което се проведе миналия месец.

Apple е изпратила покани с различни дизайни за сегашното събитие, така че има много неща, които биха могли да подскажат какво предстои.

Очаква се новият iPad Pro да има тънка рамка и Face ID, разширявайки технологията за превръщането на лицето на потребителя в начин за достъп отвъд iPhone. Освен това се смята, че портът на тазгодишния iPad Pro ще премине от Lightning на USB-C и ще се предлага с 11 и 12,9-инчов екран.

Събитието през октомври вероятно ще включва и дългоочаквания наследник на лаптопа MacBook Air.

През август Bloomberg писа, че лаптопът ще има по-тънка рамка от Air и ще е с Retina екран с по-висока резолюция Освен това Bloomberg писа, че се работи и по новия Mac Mini.

От гледна точка на софтуера Apple може да разкрие подробности за iOS 12.1, който включва Group FaceTime и поддържа двойна SIM карта. Сред очакваните новини са и тези за предстоящия ъпдейт на WatchOS, която ще позволи ЕКГ функционалността на серия 4 на нейните умни часовници.  

Още подобни новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: appleMacBook AirтаблетиiPad Pro
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯбълкаСупер, ама говориш за 24 инчов дисплей, който е ужасен по днешните стандарти, забил с Core 2 Duo и вероятно 4 GB ram, от старата. Ако ти върши перфектен работа, то си надплатил ужасно много, з а нещо, което се ползва, да се чете Wikipedia и да се гледат 720p видеа в YouTube. И аз има i3 лаптоп от 2009-а и работи. И не е, като едно време, да са 3% от потребителите с Mac, та хакерите да не им се занимава. Миналата година злонамерения софтуер за macOS се е увеличил с 270%.
35
1
 
1
 
! Отговори
Ябълка преди 5 години
Моя ipad е 5+ години. Нетфликс, интернет при пътувания, за друго не ми трябва и нямам нужда от нов. Работи си както в началото. iMac-а бачкаше безотказно 8 години. Смених го с нов и в най добрата му конфигурация през 2016 по професионални причини и ще карам с него докато мога. Няма циркове, няма забивки, няма преинсталации. Натискам копчето и си бачкам.Има някаква мода да се търсят на apple кусурите. Който си няма хоби да ги търси.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Да се хваля с тияюва, *** си пускам телефона в пералнята ми звучи, като да се хваля с тоя, че комуникирам с "комичен интелект", като твоя... Луда работа ти казвам.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30ка...Брат, ме се коси. Тоя сигурно си мисли, че Mac-овете (ах колко неееежно) нямат ни вируси, ни бъгове.И сигурно кара Windows на мачето, щото не може да подкара Underground 2 или каквото още играят на село, излязло преди 15 години....
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Ти даже, не знаеш за какво говоря, нали?И успех, да намериш работещ SB 2 за 2000 лева. с гаранция и клавиатура. Ако намериш. Пиши брат, ща пирепа.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНаскоро си говорих с уеб дизайнер. Според статистиката му около 2 процента ползват таблет за да гледай сайтове. В резултат на това са се отказали да ги оптимизират за таблети - само за телефон и компютър.Да не говорим, че пазарът на таблети от няколко години е в спад. Така че моля те, не наричай Ролс Ройси нещо, което я струва 2000 лева, я не.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ...Това, дето си мислиш, че е грозде, е излязло от дупето на козата.Освен това Епъл не е с линукс, а с BSD, ама "разбирачите" като теб обикновено ги бива само да се фокусират върху формата на "гроздето"....
29
1
 
4
 
! Отговори
Angry Пешо преди 5 години
Съдейки по "стария модел" - 2500 лева, за 32 гб памет, ама без писалка (250 лева), без клавиатура (350 лева) и още 300 лева, ако искате повече памет. 3500 лева, за устройство, което слага "pro" в името си, а още няма пълен Photoshop (вероятно, ще додйе тази година, но след две години, няма да работи) и няма и терминал, преима само 2-3 формата (да, най-популярните, но все пак), би трябвало, но не кара ни Blender ни 3dsMax (то и Mac им не го кара)....
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27"Единственото неудобство е, че ме сързват с Линукс, но и за това си има цака"Omfg WTF...
27
8
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
Гроздето е кисело. Преди 3г минах на нагризана ябълка с телефон и таблет и след това никога не съм се замислял за Самсунг или китайче. Единственото неудобство е, че ме сързват с Линукс, но и за това си има цака.
26
2
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Apple вади още изненади от чувала с... нагризани ябълки...
25
3
 
11
 
! Отговори
не ми трябват преди 5 години
Аз последно си сменях телеуфона, като изнудих доставчика да ми даде подаръчен такъв, за да не отидем 4 човека на подобен план при конкуренцията, като им показах и конкретната оферта. Звъняха до по-главен офис 5-6 пъти и накрая ми дадоха една кутия. На излизане пожелах "Приятна вечер!", а служителката само ме изгледа със стиснати устни. Дано не са я наказали после! Телефончето е Леново и си работи като другите. А ябълките са за фукня, свалки на млади девойки и за гадове като адвокати, нотариуси..
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сменял си телефона на 2 години... Аз го сменям като ми скимне. Тази година вече втори взех. Китайчета - евтини, качествени и издържат всичко. Богат избор. Понеже редовно ги изтървам по време на тренировка, гледам да са по - здрави. Последния преди да го пенсионирам го прах в пералбя няколко пъти и го изтървах на велоалеята при скорост над 20 км/ч няколко пъти. Още си работи, но е малко очукан. Айде епълфен да се похвали с нещо такова ;)) Телефона не е за егото ми, а за удобство и работа.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление, след смърта на Стив, Епъл карат по инерция. Подобряват се съществуващите продукти, и не се изкарва нищо концептуално ново. Да, прагматични са, продуктите са уникални като качество, но нещо липсва...Така става като назначиш шефа на логистиката (*** Кук) за управител. След Стив, магията умря...Дори и главният им дизайнер Джонатан Айв, който така добре си партнираше с Джобс, вече не е същия.Това показва каква сила има една единствена вдъхновяваща личност.
22
8
 
4
 
! Отговори
супер богат урод преди 5 години
Eва си и хвалбите по-долу. И аз да допълня,сменям си колата с нова всяка година и айпада и айфона също така. Заплатата ми е много над 100 холяди марки на месец....айде да видим сега.....
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПовечето комптри от тоя клас са с подобни цени. Аз съм със Dell XPS 13ka от миналата година и беше почти 3700 лева, така че не виждам нищо ненормало в тая цена :)
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да е, при таблетите, iPad си доминира сериозно, и го казвам, като човек, кйто си пишеш Native апликации за андроидския таблет.Но Surface Book 2 с GTX1060 си е просто ... абе Rolls Royce-а на преносимите устройства, ама и струва подобаващо.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До DO 17iPad 1, или просот iPad дойде на пазара през 2010-а година :)
18
7
 
3
 
! Отговори
DO 17 преди 5 години
Прав си човече , аз имам ipad 1 - вече го ползвам го от 1993 година , няма проблем .Добро решение за дългосрочна експлоатация - това са 25 години .
17
7
 
3
 
! Отговори
LosHo преди 5 години
от 2012 съм с ipad 4 Вече кара 7ма година без никакви проблеми. Върви като по масло. батерията все още държи доста. Може би е време да си взема ipad pro за следващите 7 години.