Обяснението за смъртта на Кашоги – тъпо и обидно

Редакторката му определи саудитските обяснения като "пълна лъжа"
20 окт 2018 08:45, Александър Попов
75
Обяснението за смъртта на Кашоги – тъпо и обидно
Протестиращи иронизират разследването на смъртта на Кашоги. Снимка: Reuters

Редакторката на Джамал Хашоги във в. "Вашингтон пост" определи саудитските обяснения за смъртта на журналиста като "пълна лъжа", предаде ДПА.

"Отново съм бясна" след изявлението, разпространено от саудитската държавна информационна агенция, каза Карен Атия.

Според версията на саудитската прокуратура журналистът дисидент е починал, след като влязъл в конфликт и се сбил с други хора в консулството на страната в Истанбул на 2 октомври.

Още по темата

В реакция в Twitter Атия изрази гнева си от, според нея, опитите на Саудитска Арабия да внуши смъртта на Хашоги като злополука.

"Джамал не просто е починал по време на сбиване. Той е бил убит. От саудитски мъже. В консулство", коментира редакторката на Хашоги в авторитетния американския ежедневник, където той имаше рубрика.

Атия припомни, че журналистът е бил на 60 години, и изрази учудване що за равностоен бой е имало между него и 15 други мъже. "И кой носи трион на "дискусия"?, попита тя, определяйки саудитското обяснение като обидно, а тъпотата му - като потресаваща.

Атия попита още какво се е случило с тялото на Хашоги и защо първо саудитските власти са излъгали, че той си е тръгнал от консулството.

"Журналисти и разобличители: Време е да се захванем за работа и да установим истината какво се е случило с Хашоги", призова тя в заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Г преди 5 години
Де.билите се активираха! Къде намесихте пак руснаците бре? Я кажете за американците как те се освобождават от неудобните??? Пещерняци такива!
70
0
 
4
 
! Отговори
логично,Уотсън! преди 5 години
Логично е,след като има сбиване,някой от консулството да се намеси с моторна резачка!Не е логична намеса с мотика,даже сабя-все пак имаме всеобщ технически прогрес и ръчната дейност се механизира!Руснаците със сигурност трябва да се поучат от тия действия и да изпращат хора,запознати с техниката!?А те кого са изпратили,един Мишкин,това трябва да е известният княз Мишкин,придружаван вероятно от граф Игнатиев!?Остана само един в сянка-но всички в Англия са убедени,че се казва Площад Славейков...
69
7
 
6
 
! Отговори
Поне преди 5 години
В Саудитска Арабия екзекуциите стават по- бързо. Докато в СССР-2 кагебето използва отрови като полоний и новичок и жертвите се мъчат по-дълго време. Както се забелязва и за двете средновековни държави убийствата стават в трети страни, където вероятно няма да ги забележат.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сомоса, може и да е него...дник, но е наш него...дник!" - Линдън Джонсън президент на... САЩ!Нищо не се е изминило в политиката на САЩ отогава до днес!Казано по нашему - "Интереса клати феса".Демокрация, свобода на словото, на медиите, на човешките права... всичко това ни се поднася в зависимост от политическите, икономическтеи и финансовите интереси на Големите играчи и техните интереси!Двойни стандарти до дупка, а замбираното стадо продължава да си блее!!!!
67
0
 
28
 
! Отговори
wer преди 5 години
За получено разстройство от Скрипал следваха чудовищни санкции към Русия, а за това, че на журналиста му отрязали главата в консулството - всичко е ОК за англосаксите и "демократичната общност".
66
1
 
21
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Нашият танцуващ със саби от Банкя няма ли да каже нещо по въпроса?
65
0
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Разследването на случая е тест за Турция - става ли за ЕС и спазва ли човешките права и свободи, или е просто търговец.Цивилизованите държави трябва да прекъснат дипломатическите си отношения със Саудитска Арабия. Държава в чиито официални учреждения убиват и разчленяват хора, в т.ч. и в посолствата й в чужбина, не става за приятел на никой народ.Да отиват при камилите в пустинята ...
64
0
 
7
 
! Отговори
Стефан Данаилов преди 5 години
В такива случаи стария цар сваля престолонаследника от влас, ослепява го с нажежено желязо и слага по-малкия си син на негово място. Това е добре изпитана метода.
63
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 5 години
Дааа от 1г. САрабия откри посолство в София - на бул. Бъкстон е сградата на нашите приятели и съюзници. *** клали журналисти *** жените били с права на домашен любимец - кво ни дреме - Да не са руснаци да им налагаме санкции.
62
3
 
27
 
! Отговори
456 преди 5 години
Учуден съм, че Тереза Змей още не се е разпенила по медиите и да крещи с хвърчаща слюнка, че убийството всъщност е извършено в руското посолство
61
0
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Щото ще има домашно консервиране...първо с електропила после в буркани...
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп трябва да избира или 4-милиарда сигурни или скъсване на отношенията ... той още от началото го каза в една реч....не знам ,ако Кашоги бе щатски гражданин ,какво щеше да стане , но сега случая е малко вътрешна работа , а кинтите от сделките с чаршавите са огромни --няма плащачи ,като тях.
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скрипал, след като получил хранително разстройство, накара сума ти държави да наложат санкции на русия за вероятно участие за опит да го отровят! хашоги е откровено ликвидиран от са, ама тях никой не ги обвинява, защото краваристан така казва!
58
0
 
34
 
! Отговори
умен и красив преди 5 години
това което ме учудва е защо няма нащи възмутени журналисти да протестират пред посолството на Саудитска Арабия заради убиистото на техен колега
57
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Руските приятелчета на саудитските килъри, нямаше да допуснат такава фатална грешка. Първата им работа щеше да бъде да приватизират часовника на нещастника за шефа на руската група килъри.
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хашоги е предполагал какво може да се случи и затова е настроил смарт часовника си на подслушване и предаване на данните към телефона на бъдещата му жена. Саудитските галфoни са го обискирали за телефон, но не са се сетили за часовника му. Така записа на цялото убийство е било качено в облака. Жена му също не е знаела че може да чуе цялото убийство на Хашоги на телефона си и го е търсила чрез турската полиция. Накрая всичко е било разнищено чрез IP-то на часовника му.
55
11
 
4
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен49 По същия начин лъжат само твоите приятели на североизток, "милата ти империя на злото". По-старите помним случая с южнокорейския Боинг, свален от тях. Първо не бяха чували за него, после бил минал и заминал, после бил объркан с друг шпионски и т.н. *** лъжи до безкрай. Лъжите са патент на диктаторите и техните слуги.
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледай колко са смoтани саудитците. Те не четат ли че сега най-модерно е да се ходи по катедрали. Просто човека видял по висока сграда и помислил я за катедрала, изкачил се до върха, стъпил на криво и паднал.Между другото Хашоги е брат на Доди ал Файет, приятелят на принцеса Даяна, загинал през 1997 заедно с нея в катастрофа.
53
0
 
25
 
! Отговори
бр преди 5 години
Саудитска арабия са най-големия създател на терористи жихадисти. Тяхни граждани взривиха двте кули. Напрактика финансират тероризма и призовават към война с неверниците. И същевременно подтискат собствения си народ. Оправдяват се с закони на Шириата(религиозен закон). Това е една дикатаура. Частно имение на Фамилията САУД.
52
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 5 години
Камилари и любовници на кози със манталитет от 12 век - какво друго да очакваш ?!И милиардите от петрола не са в състояние да направят хора от тези ислямски *** !