Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия

Меркел отново осъди убийството на Джамал Кашоги
21 окт 2018 21:54,
35
Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия
Снимка: БТА

Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия, докато продължава сегашната несигурност за това какво се е случило с журналиста Джамал Кашоги, каза германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Още по темата


Меркел отново осъди убийството на Кашоги, което Саудитска Арабия призна, че е станало в консулството й в Истанбул.

"Първо, осъждаме това деяние по най-категоричен начин", заяви канцлерката.

"Второ, има спешна нужда да се изясни какво се е случило . . . Що се отнася до износа на оръжия, той не може да се осъществява при сегашните обстоятелства", каза Меркел.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Браво Фрау Меркел! Трябваха и 20 дена за да реагира на случилото се. Ако беше убит руснак живеещ на Запад, реакцията щеше да е мълниеносна и "без компромиси", ама нали става въпрос за арапинн, то от СА голям вносител на немско оръжие и техника, не е било необходимо да бърза, нали... Пълно политическо лицемерие!
29
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Що да изнася !? Яловиц***т@ нали внесе 1 000 000 *** в Германия...
28
0
 
2
 
! Отговори
Те преди 5 години
Като не изнасят,други ще изнасят!В оръжейната търговия,нема,нема,ако не е един ще е друг!Морал,справедливост,истинност са обтекаеми понятия!Интересо клати фесо!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия, ами домати, царевица и чесън! Вие чувате ли се какви ги нижете бе?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че никой не смее много много да се отваря на Кралството, защото сакън да не намалят добива на петролец. Вероятно и руснаците затова си траят и потриват ръце. Зимата пак ще плащаме по 3 лева за литър.Моля се най-накрая да минем на ток и да се спре господството на тези арабо-шебеци, които скоро след това пак ще яхнат камилите.
25
0
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Стига глупости на никой от така наречените световни лидери не му пука за хората. Всеки такъв случай, ако изобщо се раздуха се използва според конюктурата, а за двойния стандарт пък да не говорим.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел трябва да се махне.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, няма да изнася докато ге се изясни как са го убили и накълцали на кайма, после пак ще изнасят. Търговийка майна
22
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Това са дреболии...през декември Мурксул ще подпише в Маракеш - "Глобъл мигрейшън пакт" той е "рожбичка" на бившия еврокомисар Пйтър Съдърланд - лобист на Голдмън и Сакс , и предвижда вноса на милиони мигранти от Африка , и арабския свят.Европа ще ни стане тясна ... и за по-малко от 50г. ще стане Ислямска.АфД зададе официално въпроса в Бундестага - отговора беше, че да - ще го подписват - *** мигрантите нямало да са милиони! Така се подготвя замяната на европейците с г и б о н и .Това е по-важнот
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те да не са го убили с вашите оръжия? Пребили са си го като куче, което си е камиларска практика. Сега да не почнеш да приемаш бежанци и от там, че само пустиняци не са дошли в Европа.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е от върховните лицемери. Никога никъде не спомена изгорените ЖИВИ хора в Одеса. А е един от лидерите на ЕС. Там май всичките са за затвора.
19
1
 
19
 
! Отговори
Аха ха преди 5 години
Аха, демек доставките на оръжие ще минават през посредник . Но само временно . Да не се губят комисионните.П.С. : Боли го фара световния елит за някакъв си арабин Кашоги , ама нали трябва да се прави на загрижен и справедлив пред простолюдието .
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая пък що не вземе пример от приятеля си Путин да си опъне малко бръчките, заприличала е на баба Яга.
17
2
 
10
 
! Отговори
men преди 5 години
споко, бибитко е там да закърпи положението с рпг/та и калашници. па и нали знаете че квото кацне на летище бургас не се знае на къде лети. руски ли ше са бомбите, американски ли, ние сме безмитна зона, само да си платят летищните такси и да цакат на боцко неговата тарифка.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя може да не изнася оръжия за сауди, ама сауди ще продължат да изнасят алахуакбарци за дойчланд
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, това изявление на Меркел и цялото поведение на Германия по повод случая Кашоги прилича на опит за възвръщане на доверието и респекта към нея, т.е. ПР акция. Плоско, Фрау Меркел, много плоско.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия няма да изнася оръжия за Саудитска Арабия, докато продължава сегашната несигурност за това какво се е случило с журналиста Джамал Кашоги, каза германската канцлерка Ангела Меркел"Това изказване е обида за интелигентността на всеки нормален човек. Буквално означава, че Германия ще изчака случят да отшуми за да продължи оръжейната си търговия със Саудитска Арабия. И за каква несигурност относно случилото се говори, след като още в началото стана ясно, че е поръчково политическо убийство
13
4
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Меркел ханъм да се заинтересува какви ги вършат правоверните в собствената и държава,а не да дава акъл какво да правят у тях си!
12
4
 
30
 
! Отговори
Аве преди 5 години
що пак ни занимавате с уруспията? Тя ли е еврогейското бъдеще?
11
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До ВасилевВасилев,в мозъчната ти машина има лек проблем-зацикляш от време на време.По-добре си давай почивка,за да не компроментираш иначе забавните си постове.