Мадуро обвини капитализма за кризата с миграцията

Според него САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност
21 окт 2018 09:05, Красимир Ангелов
58
Мадуро обвини капитализма за кризата с миграцията
Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро обвини капиталистическата система за миграционната криза в Централна Америка, предаде ТАСС, цитирайки изявление, публикувано на сайта на министерството на информацията.

"Кой носи отговорност за това? Капитализмът, неоколониалната зависимост, които доминират в централноамериканските страни! Зависимостта на централноамериканските лидери от империята на грингосите!", заяви Мадуро. Според него капитализмът на САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност, изостаналост и епоха на деспотизма.

"От Венецуела призоваваме правителството на САЩ да уважава човечеството, законността и да открие границата. Вместо да харчите милиони долари за ракети и бомби, вложете ги в подкрепа на централноамериканските народи", призова Мадуро.

Около 2000 мигранти от Хондурас, част от централноамериканските мигранти, насочващи се към САЩ, се връщат в родната си страна с подкрепата на властите, заяви гватемалският президент Джими Моралес, цитиран от ДПА. Други 500 се връщат с автобуси, добави той пред медиите след среща с хондураския си колега Хуан Орландо Ернандес вчера.

Хиляди мигранти от Централна Америка, бягащо от насилието и бедността, се струпаха на границата между Гватемала и Мексико. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че няма да им позволи да влязат в страната и заплаши да спре помощите за Хондурас, Гватемала и Салвадор, ако не успеят да спрат мигрантите, насочващи се към САЩ.

Според Моралес в Гватемала има около 5000-5400 мигранти, от които 2000 са се върнали. 640 са поискали убежище в Мексико, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Капитализъм преди 5 години
В БГ има дива експлоатация от Капитала. 200 корпорации владеят 50% от световното богатство.Другари Капиталисти, какво лошо има благата да бъдат разпределяни справедливо, а?От какво ви е страх? БГ народът на практика ви показа, че няма кой да ви работи за хиляда лв. заплата.2 милиона българи се изнесоха и живеят на ниво средна класа.Нормалните хора не забраниха Комунизмът, просто защото, никога, ама никога и никъде Комунизъм не е имало. С изключение на Томас Мор и кибуци в Израел.Четете!
45
1
 
2
 
! Отговори
До: А Нормалния преди 5 години
Ако е нормално Водата ти да я владеят други. Ако е нормално да убиват децата ти на пешеходна пътека, защото са НАШИ ХОРА - без ефективни присъди.Ако е нормално да имаш евтин ток - Козлудуй, а той да не участва в сметките ти, защото 79 фирми трябва да са милионери.В БГ не е имало КОМУНИЗЪМ.Комунизмът е икономическа теория - дошла от З. Европа.Социализмът е полит. строй.Съжалявам, но наричате КРАЖБАТА от народа - КАПИТАЛИЗЪМ.За да забраниш нещо, значи се страхуваш от НЕЩО.От гневът на хора
44
1
 
3
 
! Отговори
До: А Нормалния преди 5 години
Ако е нормално да уби еш 1 милион едър ***, защото конкурираш пазарите на ЕС?Да изкорениш ХИЛЯДИ ХЕКТАРИ ЛОЗЯ, за да не конкурираш ЕС.Ако е нормално за закриеш реактори и специалисти от Европа дойдоха и представяха доклади - ЕС каза, че не е оказвал натиск на БГ, Пръмова - женена за комунист ги закри, а хората умират от студ и задушаване в домовете си. Преди две г. просихме ток от Румъния - отказаха ни, те построиха АЕЦ - френски. Нормално да съсипеш лека промиш. Шивачките ни са робини!
43
2
 
5
 
! Отговори
Нормалните хора преди 5 години
Нормалните хора в България знаят, че комунистическият режим, датиращ от 1944 до 1989 година е бил престъпен. Още през 2000 година Народното събрание прие закон, който доказва това.
42
4
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много добре им го е казал Мадуро, но за жалост те са от тъмната страна и няма да го чуят.
41
2
 
4
 
! Отговори
възлова дума: преди 5 години
КОМУНИЗЪМ--ДЖЕНДЪРИЗЪМ!!!!!!/...целувките "уста-в уста" на нашите другари със съветските "първи секретари"../Айде сега , покажете снимките на Тато и Брежнев/
40
2
 
3
 
! Отговори
комун.-ключови думи преди 5 години
диверсии, саботажи, атентати, убийства, афери, завери, явки, корупция, кражби, шуробаджанащина, кьорсофри, инфлация, стагнация, национализация,колективизация, партизация, партизанщина, комунизъм, популизъм, волунтаризъм, лъжи, демагогия... - с една дума комунисти...
39
2
 
4
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
38
3
 
4
 
! Отговори
Капитал преди 5 години
До: КомунизъмПоследно комунизъм или социализъм?Между основи термини не правите разлика, а сте тръгнал да правите анализи?Няма лошо, в капитализма не успяват знаещите, а амбициозните и клановете, потомствените богаташи и разбойници, и стипендиантчета на НПО-та.Поне за Оксфордското общество да бяхте прочел нещо :)
37
1
 
5
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 5 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На путинските *** все САЩ им е виновен.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски ... 34 много добре ви го е казал.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Мадуро САЩ хвърли в бедност не само Централна Америка ами и Западна Европа, Канада, Австралия, Япония и Южна Корея. Сега се опитва да хвърли в бедност Китай и Виетнам, а напоследък хвърля в бедност и Русия със непрекъснатите санкции срещу миролюбивата политика на Путин по целия свят. Русия праща туристи, а САЩ грабят руските туристи и дипломати, отнемат им парфюмите и аржентинското брашно.
33
6
 
3
 
! Отговори
Капитализъм преди 5 години
Обичам капитализма! Частните банки фалират КТБ - 16 милиарда заеми с лихва, ще плаща народът! Няма пари за Здравеопазване, но има пари за Господарите - 3 милиарда самолети. Мога да газя пешеходци и да не ме осъдят защото съм Капиталист. Мога да променя Закон, за да взема пари от НЗОК - какво са 2 милиарда. Мога да купя водата на една държава и те да ми плащат печалбите. Мога да купя общинска земя и да я продам със сто милиона печалба. Роботниците да ходят в чужбина да си хранят пенциите. Вива $
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела е купена държава от Русия.Всичко петролни кладенци се контролират от русия.Дълговете на Венецуела към Русия са над 100 милиарда и растат всяка година.Мадуро всяка година ходи на посещение в Москва, целува ръката на Путин и получава опрощение на - 1- 2 милиарда дългове. Също така купува на кредит оръжие с което да държи народа в подчинение.Заплата във Венецуела 2 долара.Ако не бяхме в ЕС и НАТО щяхме да сме на тяхното положение.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ганюАбе хич не живеят в паралелна реалност даже.Дъщерята на Чавес отдавна живее в САЩ с лично богатство от 4.2 милиарда долара.Не си мисли, че Мадурото не се е подсигурил и той.
30
2
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
не е лесно на такива като него да живеят в паралелната реалностскоро говорих с един венецуелец емигрант и човечеца просто не знаеше от къде да започне да обяснява глупостите на предишния и сегашния *** на власт съсипващи тази страна от некомпетентност
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евала на тръмп. това се нарича поостоянство.
28
1
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
и тоя плаче за кпсс!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Мадуро да не се чеше по ония работи като името му и да не обвинява другите, а да вземе да си оправи комунистическата икономика.