Саудитският външен министър за случая Кашоги - огромна грешка!

Той обеща отговорните за убийството да бъдат наказани
21 окт 2018 20:56,
26
Саудитският външен министър за случая Кашоги - огромна грешка!
Снимка: БТА

Саудитският външен министър Адел ал Джубейр каза, че убийството на журналиста Джамал Кашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул е било "огромна и сериозна грешка", и обеща на семейството му, че отговорните ще бъдат наказани, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

"Това е ужасна грешка. Това е ужасна трагедия. Поднасяме им нашите съболезнования. Ние усещаме тяхната болка", заяви Джубейр в интервю за телевизия "Фокс нюз".

"За съжаление, беше допусната огромна и сериозна грешка и аз ви уверявам, че ще бъде потърсена сметка на отговорните за това", каза той.

По думите му саудитските власти засега не знаят как точно е бил убит Кашоги и къде се намира тялото му, посочва ТАСС.

"Изяснихме, че той е бил убит в консулството. Що се отнася до подробностите, ние не знаем как. Не знаем къде се намира тялото", каза Джубейр.

"Възнамеряваме да установим всички факти и да накажем отговорните за убийството", заяви той.

Според Джубейр, цитиран от Франс прес, престолонаследникът принц Мохамед бин Салман "не е бил информиран" за операцията, която не е била разрешена от властите. Той допълни, че крал Салман е твърдо решен отговорните за смъртта на Кашоги да отговарят за действията си.

Отношенията между Вашингтон и Рияд ще "превъзмогнат" случая Кашоги, изтъкна в заключение саудитският първи дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отношенията между Вашингтон и Рияд ще "превъзмогнат" случая Кашоги, изтъкна в заключение саудитският първи дипломат.
14
1
 
11
 
! Отговори
Некадърници! преди 5 години
На този принц Салман службите му са гола вода и две жаби в джоба - орезилиха се и станаха класика в непрофесионализма,учебен пример..Сега Ердо ги държи за макарите и ще ги цица като за световно...Хади бакалъм!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешка е да те хванат. Виновните за разкритията и некадърно изпълнената мисия ще бъдат наказани, като поемат вината и бъдат осъдени.
12
3
 
15
 
! Отговори
КИДОН преди 5 години
аХАХА,kamilарите пак цепят мрака!!!Не е истина направо!Нищо не става от тях,ей!Всичките пари на света са при тях и пак си остават племенно-общинни номади!Как не наеха някой,който знае как стават работите!2 специалисти от ОМОН и кашога щеше да ходи и да говори още 2 дена и да е умрял!!!
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за идея е да пратиш 15 касапи от саудитските тайни служби да се справят с един журналист. Баси това малоумие даже и краварите на доналд тромпета не могат да го измислят.
10
1
 
29
 
! Отговори
външния министър преди 5 години
Огромна грешка е, че очистихме толкова непрофесионално Кашоги. Очаквахме, че турците няма да ни изпортят, само че ни го нахакаха.
9
1
 
23
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
След като може да платиш на чичо Дончо 100 милиарда за оржия, може да правиш каквито си искаш "грешки". Чичо Дончо е толкова затънал в лъжи и манипулации че освен да ти каже Бравос мойто моче ашколсун аферим добре я свършихте , ама нали няма да отмените поръчките , че иначе демократите ще ми сцепят шушоните на частичните избори
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поръчителите на убийството поднасят съболезнования на семейството и обещават да накажат наемниците си? Това някаква шега ли е или пълна гавра?
7
3
 
25
 
! Отговори
Дюшшес преди 5 години
На Ердо този случай му дойде дюшес. Както я е закъсал с икономиката, ще изнуди чаршафите да плащат за да си мълчи. Ще позакърпи положение. То е ясно, че на него му пука за този, колкото и за попа. Въпросът винаги е, може ли и с колко да изнуди някой за тях.
6
2
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
рияд усети че няма да му мине номера с отричането сега ще си измие ръцете с няколко служители за мокри поръчки и с техните шефове и след това всичко ще утихне но поне ще си има едно в предвид следващия път когато реши да върши безобразия
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има разлика: СА е съюзник; а Русия е враг на НАТО.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тялото е избягало според официалната версия. А първо само се е застреляло сигурно
3
3
 
30
 
! Отговори
Реално казано преди 5 години
Всъщност,...На никого не му пука за човека Кашони. Нито пък за неговото семейство.Всичко е само политика! И от едната и от другата страна - само политика - и всеки мисли само за това как да извлече политически дивиденти или пък как да намали политическите щети от случая.Но на никого не му пука за човека! Нито от едната, нито от другата страна на барикадата на пропагандата.Това е положението.
2
3
 
29
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Разбира се че Уошингтън и ер Рияд ще превъзмогнат случая,,Кашоги" и още 100 като него..100 убити Кашоги не са като 100 000 000 000 Гущери...Да видим Ердо обаче - каква баклава пече пък той...
1
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път ставаме свидетели на двуличието на т.нар. запад. За предполагаемото отравяне на Скрипал се гонеха посланици и то не само от страната където се е случило, а и много други, което е прецедент. А сега запада приема елементарни обяснения и иска доказателства?!