Чернокож британец пребит от ултраси в София

БХК: България има проблеми с неонацистки движения!
23 окт 2018 19:30, Анисия Иванова
254
Чернокож британец пребит от ултраси в София
Снимка: БХК

Чернокожият британски гражданин Леон Кофи е станал жертва на тежък побой от страна на футболни хулигани вечерта след края на мача ЦСКА - "Левски" в София на 29 септември, съобщиха от БХК.

Кофи, който работи като търговски представител в българския офис на международна компания, е нападнат пред сградата на Министерството на вътрешните работи, докато се прибира към дома си заедно с двама свои колеги.

На ъгъла на улиците "6-ти септември" и "Ген. Паренсов" пострадалият и придружителите му засичат група, чиито отличителни символи предполагат, че са на агитката на футболния клуб "Левски".

Щом тримата биват забелязани от хулиганите, от тълпата се отделя група от приблизително 50 души, които се насочват към Кофи. Първият от достигналите до него нападатели е бил с маска. Той поваля жертвата на земята, след което групата започва да нанася многократни удари върху всички части на тялото му. Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци.

Свидетели на нападението, освен придружителите на жертвата, са и полицаи, които са били в непосредствена близост по време на побоя. Кофи изпада в безсъзнание. След като се съвзема, пострадалият е откаран в две поредни болници, където и на него, и на колегите му е заявено, че той е добре и му е отказан прием. Приет е едва в третата болница – "Пирогов".

След претърпяна операция и над двуседмичен престой в неврохирургията на болницата Кофи се възстановява от преживяното. По случая е образувано досъдебно производство.

Българският хелзинкски комитет (БХК) заявяват, че ще поемат защитата на Леон Кофи. "Нашата организация е представлявала много жертви по такива случаи, при които се постъпва по идентичен начин“, коментират от БХК.

Според тях България има сериозни проблеми с неонацистките неформални движения, които преобладават сред футболните агитки. Този проблем е добре известен и на самите спортни клубове, и на властите, но нищо не се прави по въпроса, твърдят от БХК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 5 години
"Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци". Ироничното е, че те са маймуните. Първобитни, неспособни да се защитават с думи или да приемат чуждо мнение, търсят сила в големи бройки. Защото сам ***, знае, че е *** и не смее да прави престъпления и нападения, но като са много почват да си вярват. Трагично е, че има такива тъжни хора в България. В това число и сред полицията има горили. Няма демокрация, умря в зародиш заради тъпите мутри и гнусни твари като ултрасите!
134
0
 
1
 
! Отговори
Русев преди 5 години
По тв казва,че е отивал на гости,тука пише,че се е прибирал у дома.По тв казва,че е програмист,тука,че е търговски представител.Я си уеднаквете версиите, всички,за да не излезе накрая,че се е напил и се е заял с арабите на расова основа и те са го смлени.Щото пък е съмнително точно пред министерството да няма свидетели,освен въпросните араби.Пък и то самото присъствие на БХК си е съмнително.Те винаги са там, когато трябва да се оплюва България.Без значение дали има за какво.
133
0
 
0
 
! Отговори
Русев преди 5 години
Пич,не се стягат толкова бре! Вярно,че е анонимно,ти какво искаш? Като убиват българи,къде беше,да ревеш?Има расисти,да.И ти си такъв.Това,че обичаш черните не значи че не си расист.Искам да ти кажа "да го взимаш в устата" ,но ще ми изтрият коментара.Не че ми е важен се...Ай,остани със здраве!
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йода вече има паранормални способности.Още едно посещение в България и ще разговаря с телепатия
131
0
 
0
 
! Отговори
жгуда преди 5 години
Супер, браво, евала, ашколсун на българската милиция, освен да си веят чеповете по улицата, имат ли други служебни отговорности? А...да сетих се... да носят потници и златни ланци по пресконференциите и да си бръснат кратуните, че да не се различават много, много от кратунясалата ни комунистическа псевдо-мафия, да... не се учудвайте, че ги наричам милиция и псевдо-мафия,едните не са истински полицай, а другите не биха ги приели в нито една истинска мафия я италиянска, я японска.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ютюб пита" Шоуто на Слави: Ку-Ку Бенд и Кака Радка - "К'о е туй нещо" ???
129
0
 
1
 
! Отговори
Русев преди 5 години
Сата НАТО,защо трябва и полицаите да се месят.Те хората са се отправили и без тях.Не го ли виждаш саксонеца на снимката?
128
0
 
0
 
! Отговори
Русев преди 5 години
Додо,прав си,но много смешно звучи заглавието,така формулирано от тебе, като му гледам лицето на тоя...индивид.Иначе нищо лошо за"британците",а и за другите нации-"шведи","датчани","германци"и д-р.Аз не съм расист.
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заблудени журналисти Британски гражданин е паднал сам и се е жулил малко толкова!Нима очаквате полицията да възпира Африканският шамана ,който сам се е млатил във асфалта пиян под въздействието на наша ,родна БГ производство дрога ?
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво търсиш тука,че и с двама араби бил!
125
2
 
0
 
! Отговори
HAHAHAH преди 5 години
NACIZMA E UTOPIQ , DOKAZANO E CHE NQMA CHISTI ODELNI NACII , DOKAZANO TAKIVA SA SAMO BUSHMENITE OT KALAHARI , PUGMEITE OT AMAZONIA , I SAAMITE OT FINLANDIA = OSHTE 2-3 RD ETNOSA ZA KOITO IMA SAMNENIQ , ZATOVA VECHE KONTINENTITE NE SE OBEDINQVAT NA NACIONALEN PRINCIP A NA ETNICHESKI , AFRIKANCI , AZIATCI , AMERIKANCI I T.N. SAMO V EVROPA VSE OSHTE DOISCHO E NUMBER UAN , A POSLE SA OSTANALITE FRANZUCI , SKANDINAVCI I T.N. ZA OSTANALITE EVROPEICI I RUSNACITE DOICHO IM KAZVA CHE SA MESHILKI
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добра новина. Да знаят, че не са добре дошли.Само за няколко месеца могат 10-20 хиляди араби и черни да дойдат и в центъра на софия няма да се минава. Почти изпуснаха положението преди 2-3 години
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромовете крадат и бият стотици българи всеки ден, но това не е новина - ежедневие е.Малко са го били чернокожия господин. Да отиде в африка и няма да го бият.
122
0
 
4
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човекът си е имал хубава работа, явно не е пустиняк. не може да се слагат всички черни под един знаменател. как ще се почуствате, ако сте завършили и работите в банка в германия, а ви пребият деградирали немски скинари, защото сте по-тъмен от тях ?
120
4
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Полицаите, които са били свидетели и не са се намесили, да бъдат публично опозорени и изритани от системата на МВР, без право на държавна работа. Нещастници!
119
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейй колко сте се натъжили за тоя върколак, ама забравихте преди няколко месеца в Италия 4-5 ннегъра дето изнасилиха бялото момиче и след това го изядоха! Забравихте ли вашта мама джедърска!?!
118
4
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До ПичХубав коментар си написал, ама като гледам колко минуси са ти нацъкали положението ич не е розово да знаш!!! Ходил си оня и онея другите му е оттепали без причина... абстрахирам се от темата за БХК, но тва да биеш някого просто ей тъй без причина е доста малоумммно то и животните тва не го правят....
117
3
 
8
 
! Отговори
Harri преди 5 години
БХК (Баба Кърти Хурка) трябва да бъде забранен със закон не само в България и да бъде обявен за престъпен.Там са събрани една шайка мошеници работещи против България.
116
0
 
12
 
! Отговори
Hit&Run преди 5 години
Вече и тук бият нeгpи.Щом родната полюция не може да се оправи с феновете на водката и кашкавала, за къф *** получава заплати ???????!?