Открили тялото на убития Кашоги – в кладенец?

Това съобщи турски политик, позовал се на източник от службите
Обновена: 23 окт 2018 11:58 | 23 окт 2018 11:52, Елка Василева
39
Открили тялото на убития Кашоги – в кладенец?
Снимка: Reuters

Тялото на убития журналист Джамал Кашоги е било открито в резиденцията на саудитския генерален консул в Истанбул. Това съобщи за РИА Новости председателят на турската партия „Ватан“ Догу Перинчек.

"Надеждни източници от службата за сигурност в Истанбул ми съобщиха, че тялото на Кашоги е било открито в кладенец, намиращ се в градина на територията на резиденцията на саудитския генерален консул", каза Перинчек.

Турското издание "Хаберлер" обаче цитира Догу Пeринчек, че части от тялото на Кашоги са били открити в кладенец на територията на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. По думите на Пeринчек "турските сили за сигурност са извършили обиски в консулството и са извадили части от тялото в кладенец, намиращ се във вътрешния двор".

Според изданието "Айдънлък" обаче става дума за територията на резиденцията на саудитския генерален консул, намираща се на няколкостотин метра от сградата на генералното консулство, пише ТАСС.

Официално потвърждение на информацията засега няма.

По-рано медии съобщиха, че тялото на журналиста е било завито в килим, изнесен от с дипломатически автомобил от консулството и предадено на "местен съратник" - жител на Истанбул.

Още по темата

Кашоги беше наблюдател в американския вестник "Вашингтон пост" и от 2017 г. живееше в САЩ. Той изчезна на 2 октомври, след като влезе в сградата на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул.

В продължение на повече от две седмици ръководството на дипломатическата мисия твърдеше, че журналистът е напуснал сградата. През нощта срещу събота държавните медии в Саудитска Арабия разпространиха съобщение на главната прокуратура на страната за това, че Кашоги е мъртъв, а смъртта му е резултат от случаен скандал със служители на консулството.

По случая са задържани 18 души. Саудитският външен министър Адел ал Джубейр заяви, че престъпниците са "превишили правомощията си". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Страхотeн цирк! В авторитарна държава като СА, където и камила неможе да се изпикае без разрешението на кралската фамилия, подчинените на краля и синът му сами решили без пряка заповед да отидат до Турция воглаве с членове на държавната сигурност, кралски бодигарди, форензен експерт и т.н. и да убият "непослушния" журналист, майтап! И на слепия му е ясно, че заповед е имало и от кого и че сега, за фасон пред света, извършителите ще станат изкупителни жертви. Принцът е естествено невинен...
30
0
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Аз пък мислех че са го сготвили и изяли
29
2
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Пак лъжеш.Меркел каза, че Германия няма да продава оръжие на С.Арабия след случая, докато въпреки него руски "бизнесмени" са заявили, че ще присъстват на "арабския Давос".
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей Новичоци, видяхте как се прави, а вие не можете да отровите един предател на *** пардон родината.
27
2
 
0
 
! Отговори
изненада преди 5 години
Не очаквах, че в посолството на С А има комунисти.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чепика и Мишконтев да се учат.Лугавой - тоже.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция пак сама срещу всички - ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ А СВЕТА МЪЛЧИ !
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тези толкова ли не могат да си набавят Новичък от някой руски турист !
23
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуманната религия Ислям .. Тук в България този садизъм сме го гледали 500 години - клане , садизъм , изнасилвания (( Кръвта в Батак още стои (
22
2
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Попитай във фашистко- ционистката редакция на смърдес.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МВРАко изобщо са му оставили глава. Ония имат навика да ги режат.
20
0
 
2
 
! Отговори
14 браво, преди 5 години
браво, браво. Номиниран си зс седмичната награда на Клуб 80. За информация: от статия на днес...бг... цитираща европейско изследване от европейска агенция, 50 процента от популацията на територията могат да четат. От четвщите 50 процента САМО 40 процента разбират какво четат, което означава, че един на пет от популацията вдява нещо. Така се получават 80 процента безценностни популиращи на територията.
19
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 години
Източна приказка! Романтика)
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чепига & Мишков ходили ли са да разглеждат джамията в Истанбул ?
17
0
 
12
 
! Отговори
Komentator преди 5 години
Всички доказателства навеждат на мисълта, че е нещастен случай. Просто не е бил на правилното място, паднал и се нарязал на неправилния кладенец...
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странна тишина и откъм британска страна. Явно сметкаджийството и търговията с оръжие и петрол са по-силни "демокрацията", "международните ценности" и всички останали мантри, дето ни опява западът, когато даден случай не засяга търговийката му.
15
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След такава диващина ЕС мълчи като мутка, а САЩ- сякаш в устата си държи мур. А за Скрипал помните какво беше- лаеха като озверели кучета.
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега след огледа на трупа ще лъсне и поредната лъжа на саудитската власт за двубоя с юмруци, след което ще е крайно интересно да чуем позицията на западните лицемери, които се гласяха да се задоволят с гърменето на няколко саудитски бушончета от страна на принца.
13
12
 
5
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Личи си почерка на Путин. Това е работа на руските служби.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко по-деликатно можеше да бъде всичко с новичок..