Тръмп: Опитите за прикриване убийството на Кашоги – провал

Лоша първоначална концепция, изпълнена много слабо!
24 окт 2018 07:24, Елка Василева
53
Тръмп: Опитите за прикриване убийството на Кашоги – провал
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Саудитската операция, в която бе убит журналистът Джамал Кашоги, е "едно от най-лошите прикривания на действия в историята на такива прикривания", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп пред журналисти в Овалния кабинет, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп добави, че очаква пълен доклад по убийството на Кашоги в близко време.

Още по темата

"Те са имали много лоша първоначална концепция и тя е била изпълнена много слабо, а опитите за прикриването на убийството са най-лошото прикриване, правено някога. Това нещо изобщо не биваше да се случва", каза Тръмп за убийството на Кашоги.

По думите му опитите на саудитците да прикрият убийството са били "пълен провал".

Саудитска Арабия първоначално заяви, че сътрудникът на в. "Вашингтон пост" Джамал Кашоги, който е писал критични коментари за принца престолонаследник Мохамед бин Салман, е умрял при сбиване в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, припомня БТА.

Според турските власти обаче екип от 15 души е изтезавал, убил и разчленил журналиста, а това убийство е било подготвяно в продължение на дни преди извършването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Mda преди 5 години
Вчера на форума в Рияд, щатската "Халибъртън", френската "Тотал" и други западни компании сключиха сделки със СА за над 50 млд. долара, а какво говорят в Белия Дом или Европарламента няма никакво значение :)
47
0
 
8
 
! Отговори
срам преди 5 години
Икономически санкции кога ??? Разваляне на търговските , военни и т.н договори кога ???? Гонене на дипломати кога ???? Присъединяване на ЕС към санкциите кога ???? ПС - Опссс , забравих ,ч е "демократичните " принципи не се отнасят , когато САЩ биха били губеща страна от подобни санкции . Няма значение ,ч е Кашоги има американско гражденство . За САЩ парите винаги са били на първо място, а не защитата на каквото и да е
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах порицава ли ги, че не са се прикрили добре или? Какво следва като отговор от Щатите на такива действия?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов през декември 2016 г., в края на президенството на Барак Хюсеин Обама, явно управляващите в Анкара са решили, че страната им не трябва да се превръща в място, където се изпълняват политически мокри поръчки на управници на чужди държави.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиката е *** работа, но си струва да се прави. - Ричард Никсън.
43
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
До ArmagedonАми те и на Путин не са наложили санкции! Така, че - очевидно - и на де факто краля на СА няма да наложат. Но на СА няма да им се размине! Ще отнеме малко време - както при санкциите срещу Русия - но ще си платят. За разлика от бедна Русия - тези няма да се правят на много твърди. Ще си платят - богати са.
42
8
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
До ArmagedonЕС отдавна взеха отношение! А ООН няма никакъв шанс! Нито Русия, нито Китай, нито САЩ ще допуснат налагане на санкции на СА! Русия и Китай даже няма да се изкажат против СА! Та нали и те така правят! Така, че - вместо да обвиняваш ЕС (които вече реагираха остро) - по-добре питай работодателите си кога Путин ще каже същото, което казаха ръководителите на ЕС!
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и ушанките продават оръжие на Саудитска Арабия, но за разлика от американците не смеят да гъкнат. Защото само "гасударят" има право на мнение и защото и те са същите азиатци, само дето са учили не по Англия или Америка, а в школите на КГБ и ГРУ.
40
0
 
11
 
! Отговори
qw преди 5 години
Цялата история приключи.Всичко е уговорено, САЩ, Турция и Саудитска Арабия са се разбрали, плащанията и сделки приключени.Ердоган с "голата истина" пред турския сенат не каза нищо повече от това което е в пресата.Ще разследват известно време и всичко ще отшуми.Саудитите се издъниха като последните камилари и затова ще отнесат някой и друг милион или милиард глоби към партнерите.Който си мисли че оттук нататък ще има нови разкрития или последствия се заблуждава.Демокрация и ценности.
39
1
 
8
 
! Отговори
пецата преди 5 години
когато купувач на оръжието ти (СА) убие твой журналист: -"обещайте да не правите повече така, пакостници!"
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На фона на Джон Кенеди, направо си е аматьорска работа. Ще засекретат ли убийството за още 25 години голямата демокрация.
37
2
 
16
 
! Отговори
мизерни лицемери преди 5 години
А дипломати няма ли да гоните сега, Тръмпе ?
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 120 милиарда сделки, за какви принципи говорим? Или за северните потоци става дума дето южните не ставали ама северните били ок... Затова има Вишеградска група- ей заради тоз мизерен морал...
35
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
То САрабия - е в 18век ама по заповед на САЩ от 1г. имаме посолство на Бъкстон тяхно и ние в Рияд. Дружба от векове за векове.
34
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не ги обвинява че са го заклали а че лошо са се прикрили. Тръмпе Търмпе и на тебе ти смъкнаха гащите. Сега пък принца не знаел - убийството било от некви дето се престарали.
33
2
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Поне вече журналистите няма да вирят толкоз носовете си, като знаят че всеки може да им резне вратлето без последствия стига да е от "приятелска" страна
32
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 5 години
е включила свръхсекретната станция "АБРА КАДАБРА", която внушава всеки ден различни сценарии на хамиларите и по тпзи начин обърква сащ и ес. За това те мълчат. Изчакват последно, на коя версия ще се спрат саудитите. А "лошите" руснаци всеки ден нова версия им втълпяват.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въх ами сегадали ще има жестоки санкции както при скрипалняма да има - става дума за стотици милиардии пак ще лъсне *** на прехвалената демокрацияно за тези които виждат- за слепите котета не говоряамериканците първи хукнаха да "разследват"- демек да дават акъл как да се замете случая- защото и силициевата долина и военнопромишленият им комплеск висят на петролната саудитска игла- айде със здраве
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Интересно,дали Р.Турция няма да поиска съдебен процес да има в Анкара,понеже убийството е извършено на нейна територия"За съжаление посолството и консулството се водят саудитска територия.
29
3
 
5
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Естествено че и Русия е замесена - В момента Путин яде пуканки и гледа САЩ как се гърчат за да не загубят най-важният си съюзник. Или някой си мисли че Ердоган прави всичко това от любов към правата на човека? Този който вкара в затворите хиляди за да се бетонира на власт. Просто използва момента за да окаже натиск на САЩ и да ги изкара от близкия изток. А там вече Ердоган има големи амбиции, но не може да се мери със СА. Не и когато САЩ са зад тях. Та така - всички са в кюпа!