Бизнесът иска при Борисов, притесни се за касовите апарати

Има опасност от социално напрежение, изтъкват фирмите
15
Бизнесът иска при Борисов, притесни се за касовите апарати
Снимка: архив, БулФото

За спешна среща с премиера Бойко Борисов настоява БСК от името на 28 браншови организации. Причината са промените в наредбата за касовите апарати.

В писмото до премиера организациите подчертават, че подкрепят усилията на кабинета за повишаване на фискалната дисциплина, ограничаване на нелоялните търговски практики и намаляване дела на "сивата" икономика, но са притеснени заради заложените кратки срокове пред бизнеса.

Имало и непрецизно формулираните текстове, които създават "неяснота, правна несигурност и икономическа непредвидимост".

Още по темата

В писмото се изтъква, че промените в Наредбата засягат практически всички стопански субекти, от всички сектори на икономиката. Това означава, че сме изправени пред потенциална опасност в началото на следващата година да се стигне до сериозно социално напрежение, което бихме искали да предотвратим, отбелязват организациите.

Депутатите решиха да се въведат изисквания към софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и на електронните магазини.

Така на практика ще трябва да бъдат подменени по-старите касови апарати, а на по-модерните устройства да им бъде обновен само софтуерът.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ХОРА - НЕ РАЗБИРАТЕ преди 5 години
Проблема е не в тъпите касови апарати, а в СОФТУЕРА !! И в написаните глупави изискавания към него!!!!! Като за квартална бакалия !! Тези от НАП никога не са виждали ERP от среден или висок клас. И нямат представа как това Не се вързва с тъпите им изисквания писани с помощта на български фирмички за счетоводни програмчета!!
15
2
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
"Бизнеса" все подскача като ухапан като трябва да плаща, а когато "бизнеса" си купува автомобили от по над 90 000 ? да се вози и пак с нетърпение следващия модел догодина няма проблеми нали ? Ех този ощипан бизнес бе ц ц ц ц, брей как нямал пари ...
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууууу! Горкия бизнес!
13
0
 
11
 
! Отговори
Перко преди 5 години
До House M.D.Бизнесът иска нормотворците поне малко да са запозноати с техонлогиите и тяхното раозвитие.Засега са на ниво как се ползва дебитна карта и фейсбук профил. По учените ползват и инстаграм
12
3
 
11
 
! Отговори
азз преди 5 години
Бизнесът щял да иска почасово заплащане 7-8 лв. на час минимално и check in- check out системи за всеки обект, че да не могат да ощетяват работниците с осигуровките иии такива неща де...
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната далавера на 2-3 фирми за 100-тина милиона, срещу съответният процент!
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но защо групово? Заедно и едновременно се сетиха и отиват? Да не е картелно отиване? Горките, Дянков им натресе шпионски касови апарати и нивомери. Сега искат и майчиното им мляко да пращат в НАП. Не се търпи вече.
9
3
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
От заглавието не става ясно какво иска господин Биз Несът при Борисов.
8
0
 
18
 
! Отговори
aaa преди 5 години
и камери, камери да се монтират! Ще гласуваме и законче от коя наша фирмичка доброволно да си ги купите.и в ке.нефите да се монтират! НАП трябва да знае дали като се.рете не ползвате тоалетна хартия без ддс.СМЕШНИЦИ!
7
3
 
26
 
! Отговори
истина е преди 5 години
В България бизнесмени няма ,а само мушингери ,както политиците !!
6
3
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
И Баце кво, ще им раэкаже как търгува с тикви и, че се е сменил касовия апарат16262
5
0
 
17
 
! Отговори
21st Century преди 5 години
E, друго си е да имаш обект по курортите и двойна каса.Служителите ти да треперят като рискуват глоба да мълчат парите дори в кошчето за ***,в което никой данъчен няма да се сети да бръкне !!! И да не оцениш усилията им, а да питаш:- Защо няма оборот ???Защото туристите не идват под строй да си купуват ! Всяка година е различно !!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм от бизнеса... със суджуци, плеймейтки общински поръчки и чат чат наркотици.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде и с тия социално напрежение искали лично прием при "слънцето" . Па тая наредба е от сума ти месеци, а тия чак сега се сетиха остава някой да изтърси, че и тях БСП-то ги организира голЕм смЕх.
2
4
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Хунтата на Борисофф включва и едрия капитал.Той...работи за тях и за обслужващите ги чиновници от държавния апарат.На народа...трохите и спомените от...соца.
1
2
 
24
 
! Отговори
Един преди 5 години
Не мога да разбера защо пишат винаги "Проблема с касовите апарати".Пичове, един касов апарат е 100-300 лв и няма да бутне никой. Един СОФТУЕР за сметка на това може да е края на някой компании.Освен това точно в частта за СОФТУЕРА има такива абсурди, като започнем с много трудно изпълними технически изисквания до такива, които оставят цялата конфиденциална информациа на фирмите на "добросъвестността" на някой служител на НАП например.