Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!

Премиерът против превръщането ни в гробище за стари дизели
Обновена: 14 ное 2018 15:52 | 14 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
297
Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!
Снимка: архив Reuters

Касовата бележка на бензиностанцията да показва как се формира цената на горивото. Това е възложил премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов.

В началото на днешното заседание на кабинета Борисов поиска дебат в обществото за старите коли и чистотата на въздуха.

Още по темата

"Безумно голям трафик, коли на по 20 г. Някои ще кажат бедни са една част от българите, щото наред с всичките има и много скъпи коли", коментира той.

Премиерът уточни, че кметовете са против връщането на предложенията за по-висок данък за старите коли, защото чистотата на въздуха била основната атака срещу тях.

"Ако не започнем тези стъпки, в един момент можем, както се озовахме с моргите за стари автомобили около Перник, Дупница, София, да се озовем гробището на дизеловите автомобили и тогава ще бъде късно", заяви той.

Премиерът напомни и че тече наказателна процедура на ЕК срещу нас по тази тема. Затова и поискал да има среща на депутати от ГЕРБ с президента Румен Радев.

"БСП може да го покани на пленум, да си представя визията, ние не можем управленски решения, на които текат наказателни процедури, да отидем и да потърсим подкрепа", ядоса се Борисов.

Той отрече да има политическо вмешателство в проверката на прокуратурата спрямо Атанас Семов, който бе президентският избор за Конституционния съд.

Борисов изтъкна, че Семов е бил предложен от правителството му през 2015 г. за кандидат на България за адвокат в Съда на ЕС, но Европа тогава не го одобрила.

Премиерът коментира и доклада на ЕК за правосъдието, обявен вчера, като изтъкна, че са затворени точки, които десетилетия са тормозили българите. Той напомни че добрите думи към страната ни за борбата с корупцията и организираната престъпност са дошли от социалиста Франс Тимерманс. Според Борисов сега е възможно холандското правителство да прецени България да бъде приета в Шенген по въздух до края на мандата на тази ЕК.

"Това ли искат протестите – да спре борбата, това ли е оценката, която се дава, че било блато", попита риторично той.

Премиерът определи бюджета за следващата година като най-щедрия към всички съсловия в контекста на доклада и допълни, че преди тези пари са отивали в организирана престъпност.

Борисов заяви, че у нас има свобода на медиите и няма нещо, което да е скрито и непубликувано. По думите му министрите са "обсадени седмици наред" от протести, а недоволните ги наричат с обидни имена, и това се повтаря без цензура в най-гледаното време.

"Всеки подсъдим олигарх може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да каже искам да пиша нещо, те не ми дават. Няма нещо в тази тема, което да ни притесни", категоричен беше министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а може ли на касовата бележка да пише и по колко тона суджуци дава всеки един търговец на гориво? така най-ясно би се обяснило как се формира цената
264
0
 
1
 
! Отговори
дреме ми преди 5 години
Боли ме д.....я колко стотинки отиват за търговеца и колко в прословутата хазна,та да ми ги пише на бележката.Трябва ми цена на горивото съобразно заплата ми.
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ДА ПИТАМ, ЗАЩО ВСЯКАГА ГОДИНА, НА 15 НОЕМВРИ, КАТО СЕ ПУСКА ЗИМНИЯ ДИЗЕЛ, ЦЕНАТА МУ СЕ ПОКАЧВА С 10 СТ. ТАЗИ ГОДИНА ДУМА НЕ СЕ Е ПРОДУМАЛА. ЗНАЧИ МОЖЕЛО, ДА НЕ ПОСКЪПВА СЪС ЗИМНАТА ДОБАВКА!?!?! БОЙ И ПРОТЕСТИ МУ Е МАЙКАТА, ЩЕ СЕ НАУЧИ ТОЗИ НАРОД АМА НЕЙСЕ
262
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си видите новият данък сгради на недвижимите имоти,колкото една минимална заплата ще заобичате и Бойко и Менда и лъжльото Горанов,зяпнали са да вдигат всичко което могат!После олеле защо плебеите недоволстват!
261
2
 
0
 
! Отговори
Абуриген преди 5 години
Напротив , януари ,февруари сметките за ток ,топлото станали по една заплата дори и тъпанарите с по две виши ще ,Подскачат на площада .
260
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път слушам глупости от премиера, но не съм очаквал и друго. Една част от българите били бедни...Едната част господин премиер са около 2 000 000 българи които живеят под прага на бедността, който според вас е 321 лв. Това не е праг на бедност г-н премиер това е прага на мизерията. Обяснете на тези хора и на нас по богатите уж, които живеем с около 700 да кажем как да си купят нови коли? Не мислите ли, че ЦЕНИТЕ са изпреварили с пъти ДОХОДИТЕ на българите.
259
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре става студено,протестът ще става все по-вял,какъв е този протест на бедните ,предвождан от джипове с руски номера и възхваляван от червените милионери Нинова,Жаблянов,ПОТРЕС,а че Герб прекалихте с явният лобизъм няма спор,аз няма да гласувам за БСП милионери.
258
0
 
1
 
! Отговори
Zoko Zec преди 5 години
До UshkuliДа те утсапат анадолските младежи..............
257
0
 
12
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Премиерът против превръщането ни в гробище за стари дизели, но явно не знае какви са масовите заплати у неговото царство!
256
0
 
3
 
! Отговори
Напалм преди 5 години
Огромен трафик ,до фабриките на олигарсите и после обратно до панелките.За това ни трябва бензина. За сега.
255
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
В бележката графа - Златев дава на Борисов ще има ли?
254
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се косете вече мислят и за данък "гробища". Тъй ами. Най напред ще ти издирят погребалните,а след това ти започва гробищния парк.
253
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е случайно че Лукойл държи високи цените на горивата?
252
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивайте да стачкувате пред Лукойл, там работи мъжа на Нинова.
251
4
 
3
 
! Отговори
30г Тошо 10 Боко... преди 5 години
Голям късмет няма що....
250
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода на словото викаш баце аз досега една критична статия не съм видял против тебе,от свободните медии като се погледнеш в огледалото кой виждаш тиквун!
249
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PR и на домашната ракия също, а си продал , а си изгорял полицията дебне .
248
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата дрогарьо ЗАКАПВАТ ОТ 50-тте година на 20 век,КОГАТО СТЕ ОТНЕЛИ НАСИЛА *** И ЗЕМЯ НА ХОРАТА и сте ги набутали в ПАНЕЛНИ КОЧ.ИНИ.Сега дрогарьо сме 21 век,като искаш отивай и ставай селя.нин.
247
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАСОВИТЕ БЕЛЕЖКИ ЩЕ ПОКАЖАТ ЧЕ ЛУКОИЛ КЪДЕТО РАБОТИ МИТКО КОРНЕЛОВ НАДУВАТ ЦЕНИТЕ ЗА ДА ПЛАЩАТ БЪЛГАРИТЕ ДАНЪК ПРОСИЯ-НАЙ-ВИСОК В ЕВРОПА ЗАЩОТО СА НИ "БРАТУШКИ".БЕНЗИНА ПАДНА ДО 68 ДОЛАРА СТЕНЕДЕНЦИЯ ДО ДВА МЕСЕЦА ДА Е 55-65 ДОЛАРА.ЗА КАКВО ГОВОРИМ?
246
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брадавицата е Рпрецедент спуснат от Кремъл и си е черна станция на Корнела,две мнения не може да има.ДАНС,МВР,Прокуратура и Съд трябва да се самосезират и да подведат под отговорност за насъскване на лумпе.нията на Корнела,ДПС и под.логата им ГАФЕВ!Днес както се разбра и КНСБ са на страната на правителството колкото и да са "леви".