Протест по френски: Жертва и 47 ранени при бунта на "жълтите жилетки"

Около 50 000 души излязоха на демонстрация срещу скъпите горива
66

Снимка: Reuters

Жена, участник в протестите срещу високите цени на горивата във Франция, загина, след като бе прегазена кола във югоизточния департамент Савоя.
Още по темата

Шофьорът, също жена, карала дъщеря си към болницата, когато се паникьосала от блокадата на демонстрантите, натиснала по невнимание газта, което довело до трагичния инцидент.

Шофьорът е арестуван и отведен в полицията в състояние на шок.

47 души бяха ранени при протестите във Франция срещу увеличаването на цените на горивата, заявиха представители на вътрешното министерство, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Около 50 000 души се събраха на около хиляда локации в цяла Франция като част от демонстрацията на "жълтите жилетки” – наречена така по светолоотразителния цвят на жилетките, които носят.

Те обвиняват президента Еманюел Макрон, че е изоставил "малките хора”, като е позволил неконтролируемото повишаване на цените на горивата.

Протестите парализираха страната, а вътрешният министър Кристоф Кастанер заяви, че те ще са „пълен провал”, ако струват човешки живот.

На много места при демонстрациите има ранени.

В Арас, в северната част на страната, 71-годишна жена пострада сериозно, след като бе ударена от автомобил, врязал се в протестиращите, блокирали централен път край града. Шофьорът е арестуван, допълва Нова тв.

В северния град Хасбрук двама души пострадаха, след като шофьор на камион се качи на тротоара и се опита да премине блокадата на демонстрантите. Други двама души бяха ранени, след като водач на автомобил направи неразрешен обратен завой заради блокада, след което се вряза в насрещно идващи автомобили край източния град Бесанкон.

В градчето Селестат, край Стасбург, автомобил прегази крака на демонстрант.

В южния град Грас пък полицай бе ударен от камион, чийто шофьор се опита да премине през блокадата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Гражданино от колибарски произход, да така е! Само ми обясни, защо Бойко the Pumpkin разправя, че щял да намали цените, събира кабинета си по този въпрос? Нещо си въобразява или си е повярвал много! И защо все пак цените паднаха малко? Заради по-ниската цена на петрола в световен мащаб? Не нам, не нам!
55
1
 
2
 
! Отговори
?! преди 5 години
Нинова е платила и на тях:)
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франсетата откраднаха много нефт от Либия............сега реват колко им били скъпо горивата..............тия лицемери!!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е бил В.И.Ленин............той е казал:"Империализмът е висш стадий на капитализма!"
52
0
 
6
 
! Отговори
империализъм преди 5 години
Империализмът..............висш и последен етап на капитализма!!!Сега гледате тоя филм!Какво ще има след края на капитализма...............още никой не знае!!!
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените на горивата..........бензин, дизел, газ се определят от транс-националните корпорации а не от политиците.Следователно Борисов в България и Макарона във Франция не могат да променят нищо!!Добро утро, селяни прости!!!
50
1
 
15
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
Защото белите плащат всички масрафи на черните
49
1
 
16
 
! Отговори
От Франция преди 5 години
Точните цифри са други до този час -- една прегазена жена от протестиращите , починала на място- 227 ранени, някои от тях тежко- 282,000 манифестиращи по изявление на полицията, но сигурно двойно повече
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ли няма един черен на протеста?
47
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Yellow submarine, yellow submarine...
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновен Макрон, зад всичко прозира мъжа на Нинова .Хахахахаха
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до помолят Сорос да ги намали, може и Путин.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Светът е отворен, има телевизия, интернет. Оше ли знаеш само кво става у наше село и смяташ, че сама у наше село е зле? И то най-зле, разбира се. Как няма да е най-зле като само това познаваш?
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Откъде знаеш колко са им доходите? Сравнява се стандарт, а не заплата. От 1100 евра. Не всички са цъфнали щом живеят във Франция.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всичко това печели само мадам Мари льо Пен.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото разбрах жената е превозвала детето си до болницата.Някаква демонстрантка не я пускала да мине.На всичко отгоре другите блъскали и клатели колата.Всеки нормален родител при такава ситуация би потеглил и би прегазил демонстрантите.Нали бяха много толерантни,нали допуснаха Франция да се напълни с африканци и араби.Страната стана почти ислямска.
40
3
 
8
 
! Отговори
БСП ВДИГА ЗАПЛАТИТЕЕ преди 5 години
давайте да ги изберем заплатите да вдигнат и да започнем да живеем
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ревът ? Нали си избраха сами модерен млад бабомелач за премиер. Макрон забравил "малките хора", а дали въобще ги е запомнил? Докато те изберат си се правиш на част от народа,после отново от елита.
38
9
 
8
 
! Отговори
Бившата ДС преди 5 години
Бившата Държавна сигурност на България стои зад всичко това, защото тя е подизпълнител на волята на съветското разузнаване за дестабилизиране на Франция - всички участници са платени! Ха, наздраве за ДС!
37
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези франсета с/у талибаните и зулусите не се бунтуваха така, кво става