Швейцария с немислим обрат, унизи Белгия

"Кръстоносците" във финалната четворка в Лигата на нациите
19 ное 2018 10:52, Красимир Ангелов
9
Швейцария с немислим обрат, унизи Белгия
Снимка: БТА

Швейцария сътвори немислимото и постигна фамозен обрат от 0:2 до 5:2 срещу Белгия в среща от Лига А и втора група в турнира за Лигата на нациите.

Двете страни се изправиха една срещу друга в Цюрих, а домакините започнаха мача по кошмарен начин. Братът на Еден Азар - Торган, откри за "червените дяволи" още във 2-ата минута след удар около точката на дузпата, а само 15 минути след това отново той се разписа и белгийците удвоиха аванса си в своя полза.

При второто попадение той отправи страховит удар от границата на наказателното поле и шокира противниковия страж. По всичко изглеждаше, че гостите лесно ще стигнат до успеха, но в крайна сметка не се случи точно така.

Родригес успя да намали в 25-ата минута от дузпа, а точно шест минути след това Сеферович засече хубаво подаване на далечната греда и изравни, след като вкара топката в опразнения ъгъл.

Сензационният обрат стана факт в 44-ата минута, след като Сеферович отправи страхотен удар от наказателното поле и така домакините обърнаха резултата до 3:2 в своя полза.

Елведи в 62-ата минута засече прекрасно центриране на Шакири в наказателното поле и увеличи аванса на "кръстоносците", а за крайното 5:2 точен бе Сеферович в 84-ата минута, който с този гол оформи хеттрика си.

След успеха си Швейцария финишира като лидер с 9 точки, а Белгия има също толкова, но е втора. Така "кръстоносците" ще се класират за финалното каре и ще се доближат до участие на Евро 2020. Там вече място намериха Португалия и Англия.

Всичко около снощните мачове от Лигата на нациите четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
До Ветрувианския човекШвейцарците нямат проблем с имената на техните футболисти.Не виждам какво те бърка теб това?!
7
4
 
22
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Родригез, Мбабу, Фернандез, Джака, Шакири, Саферович, Закария, Ажети, Соу, Моубандже, Гавранович, Мвого . Бах тия швейцарци.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белгия имаха контузени Бройн и заиреца Лукаку.
5
3
 
9
 
! Отговори
тцтц преди 5 години
кви са тея швейцарци уе :)))) саферович маферович уаа що не сложих 5лв на швейцаря ме яд
4
1
 
4
 
! Отговори
Malko shame pravq az преди 5 години
Sporta iztreshtq
3
5
 
20
 
! Отговори
West Side преди 5 години
Всичко е уредено преди срещата.В Далечният Изток - Тайланд и Китай :)) Спомнете си ПСЖ-Барселона 4:0 и 1:6 на "Ноу Камп" ! Шампионска лига !!
2
3
 
19
 
! Отговори
Браво преди 5 години
на албанците!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който играе тото на точен резултат ?