Фалшива слава: Instagram погва фейк последователите!

Разработват механизъм за премахване на фалшиви харесвания
20 ное 2018 17:15,
5
Фалшива слава: Instagram погва фейк последователите!
Снимка: Pixabay

Instagram ще се бори срещу фалшивите харесвания. Социалната мрежа официално обяви, че ще работи за премахване на мнимите лайкове, които потребителите придобиват чрез инсталирането на различни приложения.

Генерирането на харесвания и последователи става много просто – инсталираш няколко приложения на мобилния си телефон и само за минути ставаш известен. Зад голямата цифра, обаче, не стоят истински хора.

Затова Insagram обяви в официално прессъобщение, че ще работи в посока подобряване на услугите си и ще започне да следи внимателно за подобни трети приложения. За целта от компанията са разработили специални инструменти, които работят на базата на машинното учене. Създаден е алгоритъм, който сам ще разпознава фалшивите харесвания и коментари, както и мнимите последователи и автоматично ще ги премахва.

От социалната мрежа твърдят, че подобни действия не влияят добре на потребителите и затова от Instagram предприемат множество стъпки, с които да решат проблема. Потребители, които са били засечени от алгоритъма, ще бъдат автоматично уведомени от Instagram, че техните харесвания не са автентични и съответно са били премахнати.

Освен това, използването на странични приложения намалява сигурността на акаунта, тъй като потребителското име и паролата стават напълно достъпни и могат да бъдат свободно използвани за други цели. Затова след като от социалната мрежа генерират съобщение с предупреждение, потребителят ще бъде помолен да смени своята парола, за да се прекъсне достъпа на други приложения до неговия акаунт.

Фалшивите генератори на слава често се използват от потребители в Instagram, за да станат известни по-бързо в социалната мрежа. Колкото по-популярен е профилът, толкова по-бързо привлича към себе си още последователи.

Не е тайна за никого, че социалните мрежи могат да се използват и за печелене на пари, тъй като подобни "известни" личности в Интернет привличат рекламодатели. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
ще има рев преди 5 години
Ей сега докараха депресия на много пат.ки. Не е нормално млади хора да живеят в паралелна реалност и единствената им цел за деня да е да се щракнат някъде и да насъберат лайкове и фенове. Това на някакво психическо отклонение мяза, не съм лекар, не мога да му дам точната диагноза, но е болестно състояние
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 666Кажи му, че не се пие и да си сърба ракията.
3
8
 
1
 
! Отговори
браво! преди 5 години
Ах сега да го видя Кристиан Костов измамникът, с раздутите последователи и платени фалшиви акаунти в Инстаграм! Досега се правеше на тарикат, ама и на него ще му разкажат играта.
2
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 5 години
Цитирам приятел: "Кой туй?" :)
1
2
 
8
 
! Отговори
Pepe преди 5 години
Хахах, останаха си българските "Инфлуенсъри" с по 100-200 последователи. Браво на Инстаграм