Големи намаления? Проявете "потребителско хладнокръвие"

КЗП ще бъдат нащрек, ще правят проверки по празниците
20 ное 2018 17:00,
6
Големи намаления? Проявете "потребителско хладнокръвие"
Снимка: pixabay.com

Намаленията не винаги са реални и клиентите трябва да проявяват "потребителско хладнокръвие и подозрение". Това обясни шефът на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по време на конференция на тема "Празничните намаления-предизвикателства пред малките и средни предприятия".

"Намаленията не винаги са реални, потребителите трябва да имат едно наум. Очаква се предстоящата кампания "Черен петък" да прелее към коледните и новогодишни празници. Затова нашите екипи ще бъдат нащрек и ще работят по изготвена програма, ще има проверки по търговските обекти, както ще се следят и онлайн магазините", поясни още председателят на КЗП.

Още по темата

По думите му КЗП има готовност веднага да реагира при жалби и сигнали на гражданите.

"Те могат да ни търсят и на денонощния телефон 0700 111 22 и на сайта в интернет, където имаме удобна форма за подаване на оплаквания. Основната ни задача ще бъде да проследим обявените цени и действителния процент на намалените стоки. Можем много по-лесно да установяваме от самите потребители, когато има нередности, защото нашите екипи имат право да изискват документи и информация, включително и паметта на фискалните апарати", коментира Маргаритов и добави, че ще следят и за това дали стоките, предлагани на намаление, са продавани, както изисква законът, поне 30 дни на старата цена.

Той каза още, че освен проверките по търговските обекти и онлайн магазините, започват и проверки по зимните курорти.

"Най-вероятно от средата на декември ще бъде открит ски сезонът в големите курорти и съоръженията и пистите ще работят. Там също имаме функция и контрол, коректното оповестяване на информацията относно сложността на пистите, особеностите и цените за тяхното ползване. Наред с това в туристическите заведения и места за настаняване ще проверяваме съответствието, качеството на предоставените услуги и всичко, за което потребителите ни сигнализират" поясни още председателят на КЗП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Поамериканчването на Българина продължава в пълна сила - черен Петък, хелоуин, паметници на Американски президенти ... нямам думи.А иначе най-големите балъци пазаруват точно на такива промоции, удрят ги яко с ужким намаления хахахаха.
5
0
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
В България няма такова нещо като черен петък. На предния такъв, отивам да си купя хладилник. Седмица преди това, цената му беше 730 лв. Викам си другата седмица като го намалят, ще си купя. Отивам на черния петък и гледам.... цена 870 лв, и намален на 750 лв. И това ли е черния петък? Завишават цените, и после връщат старите, та дори и по скъпо. На въпроса защо цената е такава а миналата седмица беше 730, отговорът беше "Политика на фирмата". Никакъв черен петък няма в България, да знаете.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отварайте си очите и на касата ! Винаги си гледайте сметката, едно пише на етикета -друго плащате !случва ми се вече доста Често в уж най-добрата хран верига.и в най-голямата верига за дрехи .
3
0
 
8
 
! Отговори
Т преди 5 години
До Анонимен 2Ооо, не, не, няма да ги върнат на 150. Това им е номер от години. Най-много до 170-180 да ги върнат. Заследил съм ги отдавна и така правят с всичко. Дори акциите на хранителни стоки и напитки по супермаркетите са такива. Струва си нещо 5 лева, но изведнъж му качват постепенно за няколко дни цената до 6,5 лева. След 2-3 дни обявяват невероятна акция-намаление с намалена цена 5,50-5,75 лева. Страшни тарикати са.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 15тина дни си бях харесал една парочистачка 150лв. и си викам скоро идва черния петък ще задържа малко... И днес отварям сайта на тех н ополис и изненада цената е 250лв. Дано на черния петък ги върнат на 150 че да я купя...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ реални намеления и черни петъци почти няма.Днес гледам в мола едни диоптрични рамки 500 лева...ама видиш ли с намалението само 250.Същите рамки в Германия са 115 евро. Смешници.