Златното момиче Рени Камберова връща децата в спорта

Кампанията е подкрепена от 14 спортни федерации
22 ное 2018 11:45, Анисия Иванова
3

Бившата гимнастичка Ренета Камберова се е заела с мотивираща кампания, чиято основна цел е да накара децата да се влюбят в спорта. Зад каузата застават редица успели лица от различни спортове, както и любими анимационни герои. Инициативата е насочена към децата между 1 и 4 клас.

"Организираме кампанията с д-р Денислава Ангелова от Асоциация "Докосни дъгата". Стартираме на 24 ноември в Пазарджик и на 2 декември в зала "Спартак" в Плевен. Искаме да накараме повече деца да се влюбят в спорта, като им покажем техните любими герои, защото анимационните филмчета показват колко е важен спортът", обясни "златното" момиче пред Bulgaria ON AIR.

Кампанията е подкрепена от 14 спортни федерации. Сред известните спортисти, които ще дадат пример на децата, са сестри Стоеви, Елица Янкова, Денислав Коджабашев, Християна Тодорова и Тервел Пулев.

"В залата всеки спорт ще има свое кътче и треньори от съотвения клуб. Всяка група деца ще опита всеки един спорт, ще помагат и анимационните герои. Искаме да достигнем до колкото се може повече деца", каза още Ренета Камберова.

В кампанията се включва и световният и европейски шампион по таекуондо Рами Шау.

"Когато бях малък моята страст бяха анимационните филмчета с бойни изкуства. Винаги бях впечатлен от героя как правеше всичко в името на доброто. Така у мен се запали страстта към бойните изкуства. И таекуондото стана мой спътник в живота", сподели той в "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поправилась.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Децата трябва да им се показват възможностите за да могат да избират и да тренират. Поздравления за кампанията!