Макрон сгъна знамената и отмени акциза на горивата

Готови сме за диалог, заяви премиерът Едуар Филип
6 дек 2018 08:05,
12
Макрон сгъна знамената и отмени акциза на горивата
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон отмени повишаването на акциза върху горивата след седмици на протести в цялата страна, довели до най-сериозните размирици в Париж от десетилетия, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на Елисейския дворец.

Още по темата

Премиерът Едуар Филип заяви пред парламента, че този косвен данък не е включен в бюджета за следващата година и правителството е готово за диалог. Бюджетът може да бъде коригиран или предоговорен през годината.

Филип предложи само шестмесечен мораториум върху увеличението, по време на който да бъдат проведени консултации. Акцизът ще бъде въведен само ако през този период се намери решение, което да удовлетворява участниците в консултациите, подчерта френският премиер, цитиран от ДПА.

Долната камара на френския парламент, Националното събрание, одобри предложението на правителството за въвеждане на мораториум върху екологичните данъци върху горивата с 358 гласа "за" при 194 "против".

Пакетът от мерки беше разработен в отговор на исканията на протестното движение на "жълтите жилетки", отбелязва ТАСС.

Четирима души загинаха при продължилите три седмици демонстрации, които бяха голямо предизвикателство към президента Еманюел Макрон, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
месара преди 5 години
Явно французите са леко по-умни от нас и там не минава номерът "ми тя цената се определя от международните пазари, държавата нищо не може да направи...". Това върви само при интелектуално ско пения избирател на герб :))))
7
0
 
2
 
! Отговори
Белмондо преди 5 години
Макрон обяви новата мярка на френската държава. Всеки който си купи Пежо ще получи безплатен скейтборд.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събирането на кеш за по-млада и хубава жена се отменя. Ще караш с бабето, Микроне.....
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стодото да гледа и да се учи от франсетата, как се прави демокрация. Ако имаше такива протести в БГ ***, нашите *** политици досега да са се измели от парламента и бензина да е 1.40 макс. А Вальо Златния да ходи с метрото със зелено билетче, а не с частния самолет и Боко тиквата, да му е стюардеса.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шапка им свалян на французите! НАРОД!!! Макрон е пътник, като го гледам ми прилича на един наш бивш президент. Когато идва на власт отменя данък - лукс на богатите, от което хазната им губи 5млрд евро. По "стечение на обстоятелствата" сегашните увеличения щели да докарат на държавата точно толкова приход.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен също не е логично да се взимат пари от хората шофиращи коли за по 1000 ? , за да се помага на хора които ще си купуват такива за по 50 000.
2
2
 
40
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Видяхте ли така се прави властниците разбират само от тоягата, а ги е и страх защото имат какво да губят.
1
0
 
41
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
Защо всички "реформи" ги плащат винаги по- бедните в обществото - а и нищо за по- добро не се променя след това? Извиват ни ръцете - чинно си плащаме по- високите цени - и? Абсолютно нищо не се е подобрило след въвеждането на по- скъпи цени за каквото й да е! Просто правим богатите още по- богати! Май това е целият смисъл на поскъпването!