Шуменец, на 32 – без книжка, блъска, бие, а глобите му: 6490 лева

Вчера бил спрян с фалшиви номера, но налетял и бил полицай
6 дек 2018 07:15, Анисия Иванова
50
Шуменец, на 32 – без книжка, блъска, бие, а глобите му: 6490 лева

32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата e задържан в полицейското управление в Шумен след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение на пътя застрашил участниците в движението, съобщиха от МВР.

Шофьорът имал наказания за шофиране без книжка, без "Гражданска отговорност", след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Имал наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.

Малко след 11 часа вчера полицейски екип работил по безопасността на движението на ул. "Самара" в града забелязал водач на лек автомобил "Пежо 306". Преди дни същият екип го проверил и установил, че е лишен от правото да управлява.

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре. 

В стремежа си да се укрие от полицаите мъжът започнал да обикаля с автомобила съседен квартал. На кръстовище увеличил скоростта и ударил леко лек автомобил.

Продължил, но на ул. "Самара" бил пресрещнат от друг  екип. Спрян е за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива и нанесъл удар в главата на униформен служител. 

В хода на проверката е установено, че водачът - 32-годишен шуменец, управлява в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил установен да шофира, без да притежава книжка от повече от две години.

Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби.

Това далеч не го спряло да шофира. Днес е установено, че е зад волана на автомобил с номера, предназначени за друго превозно средство. Тестван е за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна.

След преглед в МБАЛ - Шумен е установено, че полицаят е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Б.Б. преди 5 години
Ми пуснете го пак!Пуснете го пак.Хванете тези,които са го хващали в нарушение и са го пускали,та да им дойде акъла в главата,и да си гледат по-внимателно задълженията.
35
1
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Представи се по звание ---само за застраховка е 250 лв това са 7000 лв може и да не са 50 глобите ако са 40 какво ,ти ли ще си напълно прав --не виждаш ли сарказма---нека да дадат разбивка за какво е глобяван ,,,, а майтап ,майтап ,ама нека теб да те заградят 4-5 човека така по-здравички да те видя ей така ли ще биеш един тупанис да им дигнеш кръвното ,,, та не вярвам ,ако си нормален да скочиш на 5-полицая ....ако пък е луд ще го лекуват и затвор няма да има понеже е болен...
34
0
 
19
 
! Отговори
Х6 преди 5 години
Във всеки град има по трима такива,но,полицията ако беше милиция до сега да са в белене...а те си въртят заедно далаверките...
33
3
 
0
 
! Отговори
Иво преди 5 години
До НЕ МОЙ Глупаво и наивно изказване. Само за каране без книжка или застраховка глобите са стотици левове всяко. Не виждам защо да го глобяват всеки път с 50 лв, след като това изобщо не е неговият случай.
32
1
 
7
 
! Отговори
пецата преди 5 години
по соца такива са сядали на бутилкa в районното , сега са царе над закона, жив и здрав да е това е възпитаник на демокрацията
31
6
 
3
 
! Отговори
НЕ МОЙ ДА БЪДЕ... преди 5 години
Аз доколкото разбирам всички полицай в Шумен са тормозели този човек ,докато не са му взели книжката и не са постигнали невероятната сума от 7000 лв глоби в следсвие на психическия тормоз на поредното спиране той е отговорил със самозащита защото е бил жестоко нападнат и от всякъде обграден --това си е самоотбрана ! 50 -акта по 150 лв --бреее те само с него са се занимавали поне 2-години ! като се замислих паднах от дивана ,това да не е някакъв кьорфишек --замислете се малко да видите....
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван 32Глупости!
29
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 5 години
При последното ми посещение в Шумен наскоро не чух българска реч. Дори касиерката в магазина ми проговори на турски. Положението е плачевно. Така че този герой е или от светлосивите или от ***.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** и рубладжиите:- *** при "краварите" да направиш нещо подобно. След 15-20 минути "гушкаш букета"!
27
4
 
2
 
! Отговори
до кавказеца преди 5 години
До Самир ХаджбулатовТова в Кавказ ли няма престъпност?Че то освен нея , друго има ли?
26
1
 
33
 
! Отговори
читател преди 5 години
Ха, ха, ха, не спрял, бягал, оказал съпротива, наранил полицай....А защо не е при Св.Петър?Да беше опитал същото, например в САЩ ....
25
0
 
9
 
! Отговори
До Веско преди 5 години
И за петорната глоба през почовните искам да питам, че случката се е разиграла в Сряда, а той вече има 6К борчове към КАТ :)
24
0
 
32
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Ама сега трябва в сутршния блок да поканят някой от законотворците, да прочете досието и обясни, как точно увеличените глоби и ГО са спрели пича да си кара и блъска.
23
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да му направят нещо, като почти всички държавни наместници в града и областта са търци и някои, дори не говорят български? Дане говорим, че не искат да те наемат на работа ако не си анадолец или не искаш да станеш такъв.
22
7
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Има си права човека ,в демокрацията е така ,такава я избрахте ,радвайте й се ;) !!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гербовецКъде видя правосъдие.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До L.София да не е цъфнала. През ден се бият по кръстовищата.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това държава ли е. Всички овластени се дуят като пуяци и после нищо. Тоя си го търпят да не спазва никакви правила и закони.
18
0
 
33
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
На тоя убавец да му конфискуват ***, панелния коптор, в зандана директно и 6500 часа общественополезен труд!!!
17
3
 
15
 
! Отговори
Самир Хаджбулатов преди 5 години
В Кавказ реално няма полиция, но във всяка къща има по един внук на др. Калашников.Хем пари в хазната, хем ниска престъпност!