След протестите на "жълтите жилетки": Макрон вдига минималната заплата

Френският президент обяви "социално и икономическо извънредно положение"
10 дек 2018 22:37,
166
След протестите на "жълтите жилетки": Макрон вдига минималната заплата
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон обеща увеличение със 100 евро на минималната месечна заплата във Франция от януари, предадоха световните агенции.

Още по темата

В телевизионно обръщение към нацията, направено след бурните протести на движението на "жълтите жилетки", Макрон каза също, че обявява "социално и икономическо извънредно положение". Той заяви, че планираните данъчни увеличения върху пенсиите няма да се прилагат за хората с доходи под 2000 евро. Няма да се облагат и парите за извънреден труд.

Той прикани работодателите, които могат да си го позволят, да платят на своите работници специална премия за края на годината, която да бъде освободена от данъци и социални удръжки.

Макрон обаче отказа да върне данъка върху богатството.

Той обеща, че ще бъдат използвани "всички средства", за да се възстанови спокойствието след съпроводените от насилие протести, които разтърсиха Франция.

Това беше първото му обръщение към нацията, откакто насочените срещу данъците демонстрации прераснаха в бунтове в Париж, пише БТА.

Президентът се опита да възприеме мек и успокоителен тон и призна, че "гневът и възмущението" на обществото е свързано с високите разходи. Той обаче заяви, че няма да има толерантност към хората, стоящи зад насилието при протестите.

По думите му "никой гняв не оправдава" нападането на полицаи или плячкосването на магазини. Тези прояви заплашват високо ценената свобода във Франция, подчерта Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва края на либерална Европа. Европа която накара милони хора да работят и да плащат безимни данъци за да може мързеливите, псевдо инвалидите , псевдо имигрантите и псевдо малцинствата да живеят на техен гръб. И за какво? Ценности които никой не споделя и никой не се сеща някога да е гласувал за тях! Ще се радвам когато това изкуствено изчадие изчезне от политическата сцена!
121
4
 
2
 
! Отговори
La France преди 5 години
Vive la France! Най-великата страна!
120
0
 
9
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
119
0
 
8
 
! Отговори
До 121 преди 5 години
Има такова проучване. 18%одобрение за Макрон.
118
0
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Подигравки с бедните - хвърлят им по някоя и друга троха от време на време... Богатите са недосегаеми. Те са добре.
117
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа си отива, няма повече пари. Руснаците умират от глад, защото повече няма кой да им пълни джобовете. Китай фалира, защото няма повече кой да им купува *** и си взема обратно Сибир, защото там има вода. Америка се затваря в себе си, инфлира дълговете и си сменя валутата. Добър ден, след 40г. отлагане, поредната научно-техническа революция дойде. Арабия, Африка и Русия се преместват в Европа, но там няма кой да ги храни. Накрая всички навличат жълти жилетки. Революции на отчаянието.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До поздравяващия от Париж:Не знам колко уважава себе си френският народ, но със сигурност не достатъчно. И баба разбира кой е организирал тези протести и защо. Ама на французите не им пука, че са ги организирали противници на тяхната държава. Няма уважаващ себе си народ, който да протестира по заповед отвън. Както правят българите. И украинците. И французите явно. Както и африканските държави смятани за тарамбуки. Та, поздрави от интернет ;)-
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много би ми било интересно едно социологическо проучване за рейтинга на *** Макаронеску в момента всред французите и всред европейците.
114
0
 
16
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
99Това и имах предвид ,че не се пише релно за нещата от нашите медии,някак си омаловажават нещата в Париж или пишат някак си -все едно почти нищо не става. Те естестенво не могат да не пишат в днешното време -инфо отвсякъде .Въпроса е :Защо не смеят да пишат ? За да не се разрасне и у нас това недоволство и "жълти жилетки" да се появят и в София ли или им е забранено ?
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава снимка ... добър трик ... 100% доста хора там ще са доволни от това ;д ...И пак е по-добре от 40 лева коледен подарък от ГЕРБ за пенсионерите ...
112
1
 
3
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Ако не бяха подписали тази европейска военна коалиция по инициатива на франция , то нямаше да има протести организирани от цру, нато иска да воюва с русия но с ресурсите на европа
111
0
 
5
 
! Отговори
99 преди 5 години
До СциганинС (118)Как така да не се пише? Виж заглавието. Така поднесената информация трябва да ни наведе на мисълта, че протестите на "жълтите жилетки" са останали в миналото след ловкото решение на Макрон за вдигане на минималната заплата.
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрави от Париж! Да се знае, че френският народ уважава себе си и се е превърнал в мултикултурна нация с високи норми на толерантност и доверие. Не всичко в света се изчерпва с американо-руски фобии, има милиони нюанси и култури, не всичко се върти около това как да прецакаш съседа, който ти дере боята на колата с ключ, защото си паркирал на "неговото" място. Да се помни митингът на Орлов мост, който събра милион българи, защото е възможно да има и обединение и мисъл, България над всичко!
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френският президент обяви "социално и икономическо извънредно положение", а Потрошенко по-рано обяви военно положение и се готви да нападне южния фланг на ДНР в района на Мариупол.
108
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да очистим света от рептилите! ..ще ги познаете по либералните им възгледи!
107
2
 
17
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Париж гори ,Франция също гори ,Макрон въведе извънередно положение...,"жълти жилетки" протестират вече и в Брюксел и в Гремания,Испания ... ,но защо за това не се пише ?Днес ще е интересно отново в Париж -ще видим какво ще става с "предКоледнта революция" в Европа.Дали пък Еропа няма да е същата след "жълтите жилетки" ?А да,руснаците също са намесени в "жълтите жилетки" -те организирали "предКоледната революция" в Европа!
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНапротив, опита да стъпче промяната и да запази господството на чичовия му (Ротшилдовия ) капитал!Иначе се правеше на реформатор, бая пиески изигра!
105
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този като го избираха беше много перспективен, но като видя колко е затънала държавата и е опита да промени нещо и почнаха протестите.
104
6
 
18
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
До 139 червени мерациДнес рано си се надрусал бе другарю гендар ! Да беше поизчакал до 10 часа поне. Колкото до развявани Руски знамена с лика на Путин ами те хората уважават силните лидери а не пюмкитекато нашия предишния. Не съм видял някой да развява знаме с лика на плевнелиев.
103
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво са 100 евро за Франция ? Едно нищо. Все е дно в България да ти дадат 10 лева повече