Строителите излизат на протест с машини, искат работа

Браншът внася утре подписка в институциите
43
Строителите излизат на протест с машини, искат работа
Снимка: архив, Ройтерс

Строителите излизат на мирна демонстрация утре. Това съобщи председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев.

Тя ще се проведе от 7:00 до 12:00 часа с около 1000 машини - строителна техника, в защита на бранша.

Машините ще са без вериги и ще бъдат разположени по бул."Цариградско шосе" в участъка от голям търговски център в посока - изход от София. Ще бъде внесена и подписка в подкрепа на строителните фирми в Президентството и в МС, подписана от около 53 000 души.

Дейностите са продължение на кампанията на Камарата "Аз съм строител". Подписката ще бъде връчена в 9:30 ч. в НС, след което в МС и Президентството, предаде БТА.

"С подписката и утрешното събитие ние казваме на политиците: "Чуйте и ни вижте! Вие вършете вашата работа и ни осигурете спокойствие, за да вършим ние нашата", допълни Илиян Терзиев и предупреди, че ако не бъдат чути, строителите ще преминат към протестни действия в защита на правата им, работата, законността и сигурността.

От Камарата настояват в подписката да спре използването на бранша за политически цели и предизборна агитация, преустановяване на разпространяването на недоказани публични твърдения за корупция в строителството, да има сигурност и предвидимост за бранша.

Друго искане на бранша е да продължи програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища, в която над 1000 са били фирмите, работили по нея, а над 70 000 са били заетите.

Според ръководството на камарата браншът е поставен на унищожително отношение, като според организацията вероятно целта на атаките е дори и ликвидиране на българските компании преди началото на големите проекти по европейски програми и по този начин на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор.

От Камарата са обезпокоени от безотговорното според тях говорене, което те определят като национално предателство, защото може да доведе до спиране на фондовете в България, които осигуряват над 80 на сто от заетостта в сектор "Строителство". От Камарата са притеснени от това какво би се случило с хилядите служители и семействата им, ако останат без работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
нико преди 5 години
строители? 90% от фирмите са на депутати или кметове и затова няма никакъв контрол прави се нещто за да се усвоят парите от;'' обществените'' поръчки и след 1-2 години всичко се е скапало. вижте в какво състояние ни са пътищата след основен ремонт, не изкарват гаранциония срок . проблем им е външната проверка защо? защото ги е страх взели са милиарди, а качеството е под всякаква критика
37
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
какви фирми какви работници от етноса защо падат стените на саниранитеблокове защо се събира вода по пътищата хаиде не се правете толкова наобидени всичко е за пари така и не разбрахме какво се гореше на полянатадо радомир
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се наядохте на еврофондове, ама не е луд този който яде баницата а този който я дава.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителните предприемачи сами да си търсят поръчки и работа. Сега е капитализъм. Комунизма си отиде отдавна, ама те свикнали на държавна работа.Да проверят всички строителни фирми какви заплати дават на строителите и какви осигуровки им внасят. Да видят какво укриване на осигуровки пада.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ние искаме работа и достойно заплащане, на нас ни казват: "Границите са отворени, всеки може да си потърси работа другаде". Така че на тия строители мога да им кажа същото: "Границите са отворени, могат да си потърсят работа другаде".Строителните фирми свикнаха на европари, на държавно. При Царя субсидиите се изливаха в строителството. При ГЕРБ им дават обществени поръчки. И пак ревът.Искат си комунизма- държавното. Готовани!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га надувахте балона не риьвахте, а сега рибьете. Да одат да строя некъде другаде и безтова презастроиха бойколандия!
32
15
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Да ходят да протестират на Позитано 20, където е сборището на негативно говорещите!
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граф Игнатиев - символ на качеството в българското строителство.И Дондуков, и тангентите, на които вече по пет пъти се прави ремонт на ремонта.
30
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ СИ ИЗКАРВА РАБОТНИЦИТЕ КАТО СТАДО ОВЦЕ, ДА И ЗАЩИТАВАТ ДАЛАВЕРИТЕ.
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стройтел без работа. Такова чудо не съм чул никога.Тия или нямат собствени инструменти или са МЕНТЕ СТРОИТЕЛИ ПЪК И С КАМЕРА.
28
2
 
29
 
! Отговори
FG преди 5 години
Сега в момента рисувам плакататите с лозунгите. Утре и аз излизам на протест. Искам държавата да ми осигури много клиенти в магазинчето. Искам да ми осигури и големи обороти. Искам, искам, искам. Излизайте всички! Държава е длъжна да ни осигури клиентела. Това свободен пазар и т.н. са глупости. Който се сети излиза и почва да иска абсурдни и нахални неща.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тая камера и какви са тия строители да нямат работа!! ????
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..."ликвидиране на българските компании преди началото на големите проекти по европейски програми и по този начин на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор..."Е точно това трябва да се случи, и да започнат да идват немски, английски и американски фирми. Те очевидно могат да строят пътища.
25
3
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩОТО АКО НЯМА ДЕЙНОСТ КОЯТО ДА ОТЧИТАТ ИДВА ПИТАНЕТО:"КАК ЩЕ ПЕРЕМ ПАРИ....."ШЕФА НА МОНТАЖИ И КО ПЛЕСНА ЕДИН ПОДПИС КАК Е СМЕНЕНА ЕДНА ТРЪБИЦА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ, БЕЗ ТЯ ДА Е СМЕНЕНА. ОТ ТОВА ПРИБРА 60 000 ЕВРО.АЙДЕ МАРШ ДА РАЗСЛЕДВАТЕ
24
2
 
16
 
! Отговори
extremist преди 5 години
преустановяване на разпространяването на недоказани публични твърдения за корупция в строителството - ТО И МАЛКО ДЕТЕ МОЖЕ ДА ГИ ДОКАЖЕ. ФИРМИТЕ СА ЯСНИ ЗА МЕН, КРАДЦИТЕ СЪЩО И НЯМА КАК ЦАЦАРОВ ДА НЕ ГИ ЗНАЕ ТИЯ РАБОТИ...
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са фалшива камера от фалшиви чиновници
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работа има, да съборят излишното, което са построили!
21
2
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ликвидиране на българските компании преди началото на големите проекти по европейски програми и по този начин на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор. - ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ГОЛЯМ ПРОЕКТ С ЕВРОФИНАНСИРАНЕ ЩЕ ГО ПРАВЯТ КРАДЛИВИ ОБЩАЦИ, ПО СТЕЧЕНИЕ НА КОРУПЦИОНА СХЕМА ОТ КОЯТО ПЕЧЕЛЯТ ИЗВЕСТНИ НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ??? ЛИКВИДАЦИЯ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ И ТОЧКА
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия строители да им сложат по едни жълти жилетки и да ги арестуват като в Франция.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм стройтел но 30години съм частник на светло. И клиенти си има . И НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЪМ ОСТАНАЛ БЕЗ РАБОТА.