Три убити деца и 45 г. в затвора. Днес на свобода, без покаяние!?

Дейвид МакГрийви убива децата на свой приятел и никога не казва защо
11 дек 2018 19:02,
36
Три убити деца и 45 г. в затвора. Днес на свобода, без покаяние!?
Снимка: BBC

Пролетта на 1973 година. 20-годишен мъж убива безскрупулно трите невръстни деца на своя приятел. Без мотив, без покаяние. Просто така.

Прекарва 45 години в затвора. И сега е на път отново да върви като свободен мъж. Свободен мъж, убил три деца. Свободен мъж, който никога не е изпитал вина от постъпката си.

Фаталната дата била 13 април. Петък.

Дейвид МакГрийви живеел в къщата на своя приятел Клайв Ралф като наемател. Това било доста удобно, тъй като Клайв и съпругата му – Елзи често отсъствали от вкъщи, а Дейвид можел да се грижи за децата. Водели съвсем нормален начин на живот. До онази пролетна вечер.

Семейство Ралф се забавило от работа. МакГрийв вече изпил няколко бири. 9-месечната Саманта не спирала да плаче, а 20-годишният Дейвид не можел да направи нищо по въпроса. Тогава силно притиснал устата на бебето и... "това било всичко", както казва самият той.

Момиченцето спряло да плаче, защото момиченцето спряло да диша.

Следващата жертва била четиригодишният Пол – момченцето, с което делил една стая. Отишъл при него и го удушил с кабел. След това прерязал гърлото на малкия Дон – дете на 2 годинки. Върнал се и смазал черепа на Саманта.

От тавана взел нещо, с което да разчлени телата на децата. Скрил останките им в задния двор. След това си тръгнал.

Когато родителите най-накрая се върнали у дома, всичко се сринало. Имало следи от кръв в цялата къща, а следа от децата – никаква. Семейството било напълно разбито. А от техният наемател нямало и следа. Обадили се на полицията незабавно.

Телата на децата били намерени. До два часа престъпникът също бил открит да се скита по улицата. Бил арестуван, но по време на акцията не пропуснал нагло да попита: "Какво означава всичко това, защо ме арестувате???"

Твърдял, че няма никаква представа за случилото се. В полицейското управление, обаче, признал всичко. Разказал на властите, че е извършил зверското престъпление, но никога не казал защо. Мотивът не е ясен и до днес.

Самият Дейвид никога не събудил подозрения, че може да извърши нещо подобно. Да, бил доста импулсивен, обичал да пие, но да убие три деца...?

Израства в семейство на военни. Често се мести от място на място заради работата на баща му в Германия и Великобритания. Като юноша се присъединява към армията, но бързо е освободен, след като запалва огън в кош за боклук. Негови колеги го описват като арогантен тип, който винаги искал да има последната дума за всичко.

Връща се вкъщи и заживява с родителите си. Работи почасово на различни места и никога не се задържа на една позиция – често го уволнявали заради проблемите му с алкохола и лошото му поведение. Взима импулсивно решение и предлага брак на тогавашната си приятелка. Двамата са годеници известно време, но тогава приятелката му го напуска. На Нова година.

Дейвид се скарва с родителите си и тогава, през 1971 година се мести да живее в къщата на семейство Ралф. Плащал около 6 паунда месечно, готвил често и се грижил за децата. Изглеждало като една добра сделка между приятели. До 13 април 1973 г.

Елзи и Клайв се развеждат. За да може майката да понесе по някакъв начин факта, че децата и били зверски убити от собствения и наемател, жената е трябвало да бъде упоена в полицейското управление, разказват от Би Би Си. След съдебния процес се мести да живее другаде. Прави няколко опита за самоубийство, защото вече няма причина да живее.

През юни Дейвид МакГрийви получава доживотна присъда. Година по-късно е преместен в друг затвор с по-добри условия. През 2016 година, обаче, става ясно, че са направени крачки за неговото помилване. Няколко дни по-късно искането за освобождаване е отхвърлено. Сега, обаче, пускането му на свобода се преразглежда.

Дейвид може би скоро отново ще върви по улиците като един свободен мъж. Мъж, съсипал едно цяло семейство, разбил живота на хората, приютили го под собствения си покрив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Описани са страданията на майката, а бащата като чели не съществува. като че ли не е страдал по децата си и по разбитото си семейство....'"СЪГЛАСЕН СЪМ С ЦЕЛИЯ ТВОЯ КОМЕНТАР!Ако МАЙКАТА е причина за семейни свади и неприятности, АКО майката НЕ желае децата да бъдат при бащата,тогава в този случай ТЯ е ВИНОВНА за смъртта на тези невинни деца!И Дарина, за съжаление от ГЛУПОСТ искаше да раздели детето си (Никол) от бащата, и вижте какво стана - тя почина, както и Никол. Жалко..
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължение:Да почиват в мир тази жена ио децата й. Горките деца, без да са виновни в този случай, те получават жестока и безчовечна смърт от един психясал у.р..о.д!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като гледам изражението на тази жена - майка ( на снимката) и на децата й, изтръпвам от ужас... Много зловеща снимка...Иначе по случая- колко жестоко и безчовечно е да се посегне на живота на майка и деца.Тази новина ме довежда до мисълта,че повечето от западняците НЕ са хора, а ***...Зѝападноевропейски и американски Ур.од.и, които си въобразяват , че цял свят трябва да им се кланя и да ги почита като господарите на света.
18
0
 
2
 
! Отговори
тоя, оня, нашия преди 5 години
тоя го пуснали в къщата и убил три деца....украинецът Шчекалтило уби >50, а българинът Борятило е на път да избие алес цузамен
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо преведена, и по-точно лошо посъкратена чуждестранна статия. Единствената причина да казват единствено за майката е, че тя е тази, която разказва историята си, съответно как се чувства след информацията, че убиецът на децата й ще бъде освободен от затвора и борбата, която води с правосъдната им система за да му попречи. Къде намесихте феминизъм?
16
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се предприемат конкретни правни мерки срещу феминизма, иначе ще се наложи да защитаваме децата си с улично насилие от тип куклукс клан срещу феминизма. НУЖНА Е АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА НА ФЕМИНИЗМА ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ МЕДИИТЕ И ОБРАЗОВАНИЕТО! НУЖНА Е И АНТИФЕМИНИСТКА ЛУСТРАЦИЯ В ТЕЗИ ОБЛАСТИ!
15
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е тенденциозна и едностранчива. Или е писана целенасочено срещу мъжете, или е писана от неук автор. Описани са страданията на майката, а бащата като чели не съществува. като че ли не е страдал по децата си и по разбитото си семейство... Мисля, трябва ни много сериозен закон срещу феминизма. Ама мноого мноого сериозен. Със смъртни присъди за феминизъм в държавната администрация и образованието. Иначе ни чакат големи трагедии. По - голяма от тази, описана в статията.
14
4
 
25
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Тоя я го пуснат, а не. Ама е лежал 45 години. В Блrpcтaн за подобно убийство дават 20 и ефективно лежат по 10, ако и толкова. Понеже сте много човечни, та да не съсипвате целия живот на изpoдa.
13
4
 
18
 
! Отговори
, преди 5 години
Този е за ликвидиране, ама либерастите са превзели Европа.
12
19
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Комунист-ЛенинецА знаеш ли, че съвсем скоро двама наематели в комунистиоческа-путлерасkaта Путиленд едно момиченце на 12 години с 20 годишния си любовник (не е девствена), убили хазяина си, по скоро момиченцето го убило, любовника и помагал. След това го разчленили и и малката му изяла сърцето и мозъка, като сама казала, че мозъка е по-вкусен, а сърцето било жилаво. Това в 2018 година. Ама там нали не е демокрация, позволено е :))) Потърси, има писано за това в нета
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либерастите са виновни.Не можело да има смъртна присъда?!Престъпникът бил жертва убиецът имал тежко детство пуснете го той страда има нужда да се лекува,да се грижи за децата си.Защо не ги застрелват в главата а после да мислят за тежкото им детство или разклатеното им здраве?Най-добре да ги ползват за органи-бъбреци,черен дроб,сърце,кожа ,кръв?Най-справедливо и прагматично е след като е отнел живот да бъде използван като резервна част за спасяването на такъв.Поне нещо хубаво да направи.
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е и от българите имало и по лоши.....
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек не е добре с главата.В поместения материал не се казва какво е било заключението на медицинската експертиза, каквато не може да не е имало в случай като този. Дали е бил лекуван?Нормален човек няма да направи такова нещо. Не бива да го пускат. Не се знае какво може да извърши пак.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕбългаринДобре ли сте?
7
8
 
35
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
По-лошото е ,че с идването на демокрацията и отмяната на смъртната присъда ,стотици подобни *** тук получиха защита и права за сметка на нас нормалните ,демокрацията защитава правата само на *** и насилниците ;) !!!
6
18
 
18
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Там е ежедневие.
5
13
 
26
 
! Отговори
Шахин Уджуз Оруспу преди 5 години
А бе заради Истанбулската конвенция ли пускате непрекъснато статии за домашно насилие и убийства, включително и от чужбина?
4
33
 
19
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Ако името на изверга беше Осман или нещо подобно със сигурност някой от *** щеше да се появи с:А коя е религията за един пИрятел питам?А сега чете и лекичко се изнася в друга новина!
3
4
 
35
 
! Отговори
хм.... преди 5 години
Ми то....И нашите "рейнджъри' дето бяха по Кербала, Камбоджа, Босна, .... Колко от тях са с психически отклонения...Знаете ли? И колко от тях влязоха в криминалните новини!!! Случаите са много.Пресен е случая със сопотския рейнджър от преди няколко дни... И колко оше...
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се замислиш 45 години са цяла една епоха!Като излезе навън ще се чувства все едно са го телепортирали в бъдещето!Може да го пуснат, излежал е достатъчно дълго наказание, в България много убийци биват пускани след десетина години, което си е безумие