Втори бъг в системата и... Google+ приключва по-рано!

Отново на показ бяха изложени личните данни на потребителите
11 дек 2018 10:37,
11
Втори бъг в системата и... Google+ приключва по-рано!
Снимка: архив Reuters

След като в началото на октомври стана ясно, че Google ще приключи със своята социална мрежа Google+ заради тежък пробив в сигурността, сега технологичният гигант попадна под нов удар.

Личните данни на над 50 милиона потребители по цял свят отново са изтекли от мрежата, а това ще наложи по-ранното закриване на проекта Google+, съобщават от The Verge.

Още по темата

Според официално прессъобщение от най-голямата търсачка в света, при пробивът са били откраднати имена, възраст, email адреси и дори информация за професионалните им занимания. Засегнати са били дори потребители, които са направили личната си информация с ограничен достъп.

Пробивът в сигурността ще наложи по-ранното прекратяване на проекта Google+, като се очаква мрежата да бъде закрита до 3 месеца - през април. Първоначалният срок за това беше август 2019.

През октомври стана ясно, че заради тежък пробив в сигурността след мащабно обновяване на цялата система, данните на стотици хиляди потребители са били изложени на попказ от хакери, които са намерили вратичка.

Оказа се, че в продължение на две години данните на половин милион души са останали незащитени и то без тяхно знание. От компанията твърдят, че никой не е бил наясно за подобно нещо. За случилото се са разбрали едва през март тази година, а в продължение на 5 месеца от самата компания са се опитвали да прикрият случващото се, за да избегнат бъдещи скандали.

От Google посочват, че този път пробивът е бил открит навреме и данните на потребителите на социалната мрежа са били незащитени само 6 дни - между 7 и 13 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мнениеМного има да се изпише за това как търсачките определят какво да намираш, особено Гугъл, и за това как са показани резултатите на екрана. Нещата са много по-сложни и неприятни отколкото изглеждат. Истината е, че читава търсачка в момента няма. Каквото и да търсиш ,няма да го намериш. В момента им е по-важно да ти натикат това, което те искат. За голямо съжаление, търсачката отдавна не е указател на адреси, а инструмент за търговия и пропаганда. Отнася се и за Яндекс, и за Гугъл.
7
2
 
2
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Не мога да разбера, защо винаги трябва да се сведе до Американска и Руска търсачка. Може би сте забравили, че търсачката е нещо като УКАЗАТЕЛ на адреси, които са регистрирани в него. Естествено, че ще търси в различна база и по различен начин. Може би сте забравили, че има още Интернет Експлорър който ви се дава бадева! Ако не ви харесват търсещите машини, записвайте си адресите на лист и търсете директно http//:blq-blq/mnogo-sum-prost/da-pomnq-tez-adresi-po-naj-trudniq-nachin-no mrazq gugyl
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз ползвам Яндекс. Ненадмината е и по производителност и по ефективност.Откакто я открих вече не ползвам други търсачки.
5
2
 
8
 
! Отговори
До до 1 преди 5 години
Може и да са руски, но по-важното е, че са православни!
4
1
 
7
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Направи си настройките и ще ти вади ако искаш само на руски страници, аз използвам DuckDuckgo, но накрая всичките позлват Гугъл енджина да търсят.
3
7
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Щото Яндекс не изкарва първи руските резултати :)
2
2
 
22
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Като не искате да се разпространяват личните ви данни - ами не ги качвайте в интернет !
1
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гугъл отново се провали. Не я използвам отдавна а ползвам руската Яндекс. Много пъти преди при сериозно търсене използвах и двете търсачки за едно и също като отварях всички отговори на 2-3 страници. Убедих се,че Гугъл на първо място слага само американски източници и крие другите- нещо за което бях чел в немската и канадската преса.