Атентаторът в Страсбург – 29-годишен мъж, ислямист

В дома му са открити гранати, издирван е бил за убийство
Обновена: 12 дек 2018 06:36 | 12 дек 2018 06:05, Анисия Иванова
52
Атентаторът в Страсбург – 29-годишен мъж, ислямист

Атентаторът в Страсбург е идентифициран като 29-годишен мъж, подозиран в грабежи и кражби. Той е известен на службите за вътрешна сигурност и ред на Франция, се казва в заявление на местната полиция. Мъжът е роден в Страсбург, бил е следен като опасен ислямист.

Той е бил и в списък със заподозрени в тероризъм лица. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван вчера сутринта по подозрения в съпричастност към убийство. Полицаите обаче не са успели да го намерят в дома му, а при обиска в жилището са открити гранати.

Още по темата

Във връзка с полицейската операция градският транспорт в града е бил спрян преди полунощ, а жителите призовани да не излизат от домовете си. Няколко човека са били арестувани тази нощ по време на операцията, но 29-годишният стрелец не е бил сред тях.

Във Франция в списъка на заподозрени в риск са 26 000 души, те влизат в т. нар. „Фиш S“. От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.

Франция продължава да е с висока степен на тревога след атаките от 2015 и 2016, когато бяха убити повече от 200 души.

В и-мейл до евродепутатите се съобщава: “Имаше няколко стрелби с автоматично оръжие в градския център. Ако сте някъде в него, молим ви да останете в ресторанта или в сградата, не излайте навън.“В тези дни Европейският парламент заседава в Страсбург.

В Туитър евродепутати споделят: “Страсбург е символ на мира и единството. Нищо не може да промени това.“
Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейската комисия, също е споделил в социалната мрежа: “Мислите ми са със жертвите на стрелбата в Страсбург, която заклеймявам по най-категоричен начин. Страсбург е отличен символ на мира и европейската демокрация. Ценности, които ние винаги ще браним.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
ТЕРОРИСТ
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон ще се спаси може би от протестите след този случай е въвеждането на извънредни мерки....
40
1
 
5
 
! Отговори
Дали преди 5 години
ше схванат най-после политическите фактори, че това са подобия на хора! И да престанат да тормозят християните с безумната си ТОЛЕРАНТНОТ! Видите ли, да не ги дразним ще махнем крьстовете /нашият символ на победата над злото!/, ще махнем коледната елха с Рождеството Христово, за да сме толерантни! Но това е отстъпление и от ВЯРАТА и се онагледява по безспорен начин!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са в организация, нещата не стават просто ей така. Навсякъде по света има такива хора, които просто чакат едно обаждане по телефона. Те се готвят за това с години, настройват се психически и чакат. Радикализирани са и това е смисълът на живота им - това, което ще сторят. Приличат на комунистите с техните убийства на християни. Мохамеданите, които са се радикализирали са се надули, горди от това, което ще сторят. Промити мозъци, като комунистите терористи.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Атентаторът в Страсбург 29-годишен мъж, ислямист"Шокиран съм! Кой би предположил...
37
1
 
12
 
! Отговори
бре не думай преди 5 години
брееене познах аз мислех, че е библиотекар-христиенин
36
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 5 години
"бил е следен като опасен ислямист " и колко време го следят докато изпотрепе сумати народ ли ??? Докато направи и най малкото провинение вън ое ЕУ съюза , такава *** не ни трябва от Африка ли , от Азия ли. Евреите да си ги прибират , където създадоха този хаос из Европа.
35
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Не е сигурно ,може Путин да е виновен ,питахте ли представителите на тъпите и кресливите у нас ,те всичко знаят ;) ???
34
0
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Разликата е в нещо наречено еволюция. Не можеш да сравняваш устройството и ценностите на обществата сега и преди 1000 години. Нали човечеството претендира, че се развива морално а не само технологично. Ако се налагат похвати от преди толкова много време, това е стъпка назад за всички.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
става за пари. Атеистите в Москва станаха ислямисти. Направиха си голяма джамия с пари от вън. Нашите помаци от южна България преди 150-200г.приемат доброволно исляма за пари и облаги. И от християни стават мюсюлмани - башибузуци /платени охранители/ на пашата
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 38 Какъв диспут ще водя с тебе бе, тикваРР, много на голямо са взимаш. Диспутаджия ..хе, хе..
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 36 Ти па си бил там, и много знаеш.
30
1
 
3
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Покрай комунистите и исляма ще намаже.
29
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И българите, и славяните, и остатъците от траки, и печенезите и всички са били езичници с мултитеистични религии. Как изведнъж всичките стават християни? Някои, като бившите активни борци - днешни капиталисти и политици, са станали доброволно. Но са били малко. Останалите са били насилени да приемат християнството. СЪС СИЛА. САМО НЯКОИ от тях после са били насилени да приемат исляма. А предците на активните борци са го приели доброволно. И после пак са станали християни. И после комунисти. И т.н
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 33 Ти па си бил там, и много знаеш.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да ти кажа как е налагано християнството в Северна Африка и Близкия Изток. Аз самият съм християнин и не съм забравил, че и в България християнството е наложено със заплахи и насилие. Пише го в учебниците. Поне в тези, по които аз учих. Пише го и в хрониките. Та каква е разликата в налагането на мюсюлманството и християнството? А кръстоносните походи какво са били? Насилие, грабежи, убийства, изнасилвания... В много по - големи мащаби от това, което правят сега мюслитата.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не излайте"това само в антибългарският пасквил,може да го надраскат.....
25
3
 
16
 
! Отговори
да преди 5 години
и да не си забравите плюшените мечета,френски ***'дали :-):-):-)
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конспирация няма. Има една ненормална, шизофренична религия наречена ислям, създадена от педофил която възпитава психопати.
23
3
 
16
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Това е правителствената технология за спиране на протести.Както в САЩ унищожиха профсъюзите и движението на Уоблитата, хиляди бяха бити и прибирани по затворите. Уоблитата извоюваха социалните права и 8 часов работен ден.Нямам място да ви опиша данъчната тежест върху обикновените французи, в същото време редица привилегии за монополите.Не искам да съм пророк, но светът се събужда и няма да търпи олигархията един % - олигарси владеят 90% от световното богатство.Див капитализъм и експлоатация