Безхаберие, неглижиране? Пак трагедия, пак с бебе, пак в Сливен

Близките на починалото бебе смятат, че примината е лекарска грешка
Обновена: 12 дек 2018 15:39 | 12 дек 2018 12:15,
54

Пред нова проверка е изправена сливенската болница МБАЛ "Иван Селимински", след като вчера новородено почина при раждането.

Близките се съмняват, че причина за трагедията е лекарска грешка. От ръководството на болницата поясняват, че става въпрос за... мъртвородено дете.

Отново обаче е замесено името на началник родилното отделение д-р Таня Пашева, която през август води раждането на починалата 33-годишна Ренета.

В болницата предстои аутопсия за изясняване причините за смъртта на бебето, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева.

Още по темата

"Съпругата ми е получила силни болки вечерта. Помолила е екипът от медици да извади бебето, принудително и със секцио. Те ѝ отказали и настояли да изчака, за да роди нормално. Пълно безхаберие от страна на служителите – натискали са с лакти родилката. Живеем в 21 век. Това е недопустимо", заяви бащата на мъртвороденото бебе Пламен Желязков. 

"Доктор Пашева ме информира, че по време на раждането са настъпили усложнения. Медиците са действали максимално бързо, но въпреки това се родил мъртъв плод. Смъртта на Ренета Томова не е предизвикана от лекарска грешка. Тя почина поради друго заболяване след раждането. Тепърва ще се проведе разследване в болницата за смъртта на новороденото. Доктор Пашева изпадна в депресия, ще излезе в болничен", отбеляза директорът на МБАЛ Сливен д-р Васислав Петров.

Близките смятат да подадат сигнал към прокуратурата. Те настояват за аутопсия на бебето от специалисти от друг град.

Бащата на почернената родилка твърди, че смъртта на бебето е причинена от лекарска грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Как няма да има трагедий.Като в българия всичките доктори са с купени дипломи.Заплатаджий мръсни.
39
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на сливен преди 5 години
При неквалифицирани служители в болницата как няма да има такива случай,тези хванати от някъде и поставени като доктори ще изморят целия град,директора е човека който я защитава за пореден,първо него да изгонят,те другите опашката сама ще си тръгне,Съд съд съд и затворииииииииии
38
6
 
1
 
! Отговори
korucha преди 5 години
ami zasto ne si rajdat u doma samichki, zasto otivat na doktori?
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредното доказателство за бездарният азиатски произход на БГ-тата
36
1
 
5
 
! Отговори
до 39 и до Митев преди 5 години
Смрадльовци ... унуки ... на активни борци ...По вонята се познавате!
35
2
 
32
 
! Отговори
А бе преди 5 години
В Сливен ще се роди едно бяло бебе и ще го уморят....
34
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бременните жени не спазват никакъв режим, пушат, пътуват непрекъснато, шофират, водят нощен живот в първите месеци на бременността, сякаш не са бременни, ходят полуголи, после лекарите им виновни.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ви Б от БПропускаш нещо важно -вие червените направихте преврат , за да бъдете капиталисти , а сега обвинявате уж че народът искал така .Вие искахте да няма държавен и партиен контрол , да няма стопанска милиция и пр. и никой да не ви дири сметка на парите .Всички новобогаташи са червени -герговци ,, баневци и пр.
32
1
 
1
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До До Митев Мдаааааааааа. Явно тъпакът си е ***
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянеца е селянистанец!
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безхаберие и неглежиране не са български думи.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ви Б от Б Смяташ, че д-р Пашева не е продукт на времето, за което говориш ли? Или че директорът на болницата не е? Не можете да го прежалите това време на просперитет на некадърниците (в това число и многопочитаемата Пашева)
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До софиянецСофиянец си, друг път- като ти гледам изказа си си див се ляк!Не може да наричаш "червени" всички, които не са на едно мнение с теб!Промит мозък!
27
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червената смрад ... пак напълзя сайта...Социалистическите мурафети на "колективна безотговорност" - като по книга!Но в "светлото соц минало" - такива грешки - изобщо не виждаха бял свят - всичко се замиташе под килима ... та да могат селяните сега - да ни лъжат колко хубаво е било!Затъпяла тълпа!
26
17
 
17
 
! Отговори
Бате ви Б от Б преди 5 години
Поданници, допреди 30 години ви строяха поликлиники и болници, обучаваха лекари и сестри. Не плащахте, ама искахте капитализъм. Сега е капитализъм. Не ревета ами свиквайте.
25
2
 
29
 
! Отговори
татул преди 5 години
Камери и само камери в операционната.Всеки да стои с името си и да си понесеотговорността.Идиотското идва от това,че не е избрала екип(тук?)по принцип.Щом няма лапландия за екипа-мреш.С името си и в институциите,да се носиотговорност.Софиянски бил колективнокрал,та сега чист.
24
5
 
35
 
! Отговори
Кил преди 5 години
В нормалните държави има независими лекарски комисии, които следят практиката на лекарите, всяка година квалификация и лишават от работа провинилите се. Тука , ако не дадеш пари ти е спукана работата - девиза за малко пари толкова. И не.бива да се плюе по докторите от соца. Тогава имаше безплатно лечение, още по това време се правеха трансплантации на бял дроб,а сега чакаме от Австрия. Вече двама починаха.
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ако беше ромче щяха да я обесят, но не защото им е много мъчно за детето, а защото това дете ще им даде парици.Колкото до случая, нищо не е казано категорично от статията, това че са лекари и работят с хора не означава, че трябва всичките да ги слагаме под общ знаменател.Жалко за случилото се, но такъв хейт към лекарите не мисля, че е справедлив.
22
17
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Сливенските ромки смятат че като забременеят от брат си и им се родят сиамски близнаци - са им виновни българските лекари. Ми не. Лекарската грешка е като да умреш при спасителна операция в пожар/земетресение/наводнение и пр. Хората искат да те спасят но понякога нещата се объркват - те не са богове.
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за мафията с бели престилки до някъде е така ...Ходих на лекар .. предписаха ми мазило ... в аптеката ми казаха, че е 37 лева, но го нямало в наличност в складовете и бързо да ходя до лекаря за да ми даде друго ... върнах се ... лекаря беше много разочарован обади се на аптекарката ... завършиха с това колко много се обичат ... и ми предписа друго ... отидох купих го ... то беше 9 лева Не е за парите поне при мен въпроса ... но е супер абсурдно ... и са си верно мафия