Полиция и жандармерия издирват стрелеца от Коледния базар

Facebook активира функцията за потребители, че не са пострадали
Обновена: 12 дек 2018 07:00 | 12 дек 2018 06:58, Анисия Иванова
10
Полиция и жандармерия издирват стрелеца от Коледния базар
СНимка: БТА

Най-малко 600 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца от Коледния базар в Страсбург, предаде агенция ТАСС, като се позова на телевизия Бе Еф Ем. Затворена е централната част на града, спряно е движението на наземния обществен транспорт, а посетителите на ресторанти и барове са били помолени да останат по местата си. Министерството на вътрешните работи призова жителите на Страсбург да не излизат навън и да следят инструкциите на властите.

Затворена за движение е магистрала А-25 в двете посоки, а германската полиция прави засилени проверки на френско-германската граница.

Още по темата

Радиостанция Франс енфо съобщава, като се позовава на източник от полицията, че заподозреният стрелец е похитил такси и с него е избягал от местопрестъплението. Шофьорът на таксито в момента е в безопасност и е потвърдил, че престъпникът е бил ранен.

Стрелецът е идентифициран като Шериф Ш., на 29 години, от Страсбург. Според информация на полицията той е подлежал на арест по подозрение в съучастие в убийство. Полицията е искала да претърси дома му вчера сутринта, но той не е бил на адреса.

Кметът на Страсбург обяви траур в града. Пши атентата пострадаха тримата и 12 са ранени. Коледният базар ще бъде затворен днес, отменени са и театралните спектакли. Коледният базар в Страсбург е сред най-известните в Европа и е посещаван ежегодно от около два милиона души.

През нощта полицията в Страсбург съобщи, че евакуира центъра на града заради стрелбата. Хората, които са били блокирани в центъра на Страсбург, трябвало да напуснат в северна посока, да запазят спокойствие и да следват стриктно инструкциите на силите за сигурност, посочи полицията.

Силите на реда предупреждавали хората да не се отправят на юг и да избягват южния квартал Нойдорф, който оставал отцепен и е бил в центъра на операцията по издирване на стрелеца.

Над 5000 зрители на Ренус арена, на които бе забранено да напускат залата, били евакуирани, съобщи баскетболният клуб SIG в Туитър. По-рано клубът разпространи видеозапис как зрителите пеят националния химн на Франция - Марсилезата, в памет на жертвите на нападението.

Ренус арена се намира в близост до Европейския парламент, където също бе наложена забрана за влизане и излизане. Регионалната телевизия Франс 3 съобщи, че на зрителите на местен театър също е било позволено да си отидат у дома, но клиентите на няколко магазина все още остават блокирани.

Кметът на Страсбург Ролан Рие каза, че нападателят е все още на свобода и "ние не можем да позволим още хора да станат потенциални жертви на този мъж".

Кметът каза, че не може да обясни как стрелецът е успял да премине проверките за сигурност и да открие огън срещу хората на коледния базар.

Facebook активира функцията, чрез която потребителите на социалната мрежа могат да потвърдят, че не са пострадали. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: СтрасбургFacebookатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пши атентата пострадаха тримата и 12 са ранени". Ц, ц, ц... Веуико!
7
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Защо го издирват ,това либерално ли е ,човека си има права ,а демокрацията му ги е осигурила ;) !!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че нали в Европа нямаше престъпност и все хубави хора бяха борците за световен мир под крилото на Пророка.А този не е терорист, а обикновен убие, ако се разровят сигурно и за изнасилвания го търсят, ама за това си мълчат .
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сами си създадоха тероризма и сами си го преследват,ние само гледаме театър,жалко,че и невинни хора страдат,покрай такива!
4
1
 
3
 
! Отговори
с краката преди 5 години
абе с краката ли ги пишете тия статия или само с едната част на мозъка? вижте подзаглавието това нормален български ли е?
3
0
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Дреме ми на дедовия за Шериф Шеридън, бял благородник и набожен католик, ревностен съблюдател на закона. Толкова е страшен, че цял град затвориха заради него. Интересно какво ли ще направят заради неговите над 10 милиона клонинга в Европа, които внесоха? Аа, сетих се, ще затворят континента! А политиците трябва да полагат изпит по световна история преди да ги назначават - да знаят примерите на Германия с турците и Македония с албанците.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие преди да пишете статия, кафе не пиете ли
1
2
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Религията е миролюбива!Сега моля пълната програма - мечета , цветя , червени свещички.... само така ще стреснем и преборим фанатиците!Да мрем горди и щастливи, че имаме политици като Макарон и Мурксул , които ни "обогатиха" със сурогати като Шерифа - роден в арабско гето.Франция вече въведе арабския в училищата ... подготвена е за "новия ислямски ред" в Европа!