След терора в Страсбург: Белгия усилва охраната

Допълнителни полицейски сили са изпратени на коледните базари
12 дек 2018 19:30,
22
След терора в Страсбург: Белгия усилва охраната
Снимка: Архив, Reuters

Охраната на коледните пазари в Белгия ще бъде усилена след снощното терористично нападение в Страсбург, съобщиха местни медии.

Още по темата

Кметът на Брюксел Филип Клоз е разпоредил още от днес допълнителни полицейски сили да бъдат изпратени в центъра на града, където е разположен базарът за Коледа.

Той призова гражданите да бъдат особено внимателни, но и да не се поддават на паника, за да не си развалят празника.

Засега степента на готовност за терористичен удар в Белгия остава без промяна.

За охраната на базарите в по-големите градове на страната работят полицаи и частни охранители.

Съобщава се, че от снощи е подсилена охраната по границата между Белгия и Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз отдавна си пия греяното вино в къщи.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се посреща Коледа по западно-толерастки- с армия по улиците и трескаво озъртане дали всеки момент няма да се превърнеш в част от статистиката.
16
3
 
5
 
! Отговори
коствени жертви преди 5 години
Живееш бедно в близкия изток, имаш жена и 2 деца.Минава западен бомбардировач и ти бомби къщата, вече нямаш жена и деца, но имаш достъп до западна държава като мигрант или бежанец.Ти какво правиш?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кмета на БрюкселКмете,чест и почитания,ама ако гости те Ти направят делавера и всекизастряля по три местни зелки, то столицата на Европата паднала за седмица.
14
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
да бъдем внимателни значи, да приемем смъртта на тези хора и нашата собствена, като колатерални жертви в борбата за интеграцията...все пак трябва да сме толерантни към експериментите с хора на "филантропите" и техните марионетки...
13
0
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
идват времена, в които ще е по-лесно да влезеш на тайна церемония в масонска ложа, отколкото да се добереш през охраната до коледен пазар (ако това словосъчетание все още е полит коректно и не се назвездичва автоматично). какво нещо е неолиберал-троцкизма. направиха от европа парцел без граници, а на градовете и пазарите ще издигнат стени от бетон и частна охрана. сбъркана работа! евродепутатки, евродепутати и евродепумногополови!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво ще рече да бъдат особено внимателни? Ами да подържат добра физическа подготовка млади и най вече стари.60м. да ги вземат под 6.сек.Добрият спринт е гаранция за оцеляване и дълголетие.
11
0
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Особено внимателен можеш да бъдеш в България, защото брадатия лесно бие на очи, ама в Белгия и Франция... Там доброволно се наводниха с такива.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До минувач - ама за да е 100% сигурно - трябва да махнат наденичките, пържолките, филиите с мас, греяното вино, шнапса, елхите, Дядо Коледа (и още няколко неща). А - и на входа да дават фереджета на момиченцата...
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той призова гражданите да бъдат особено внимателни"Какво ще рече да бъдат особено внимателни? Както си пазариш изкача интегрирания талибан насреща ти, вади оръжието и...?
8
0
 
17
 
! Отговори
кмета на Брюксел преди 5 години
"Той призова гражданите да бъдат особено внимателни, но и да не се поддават на паника, за да не си развалят празника."Няма проблеми, брадатите ни гости застреляха двама-трима, сега няма да си разваляме празника, я!
7
1
 
16
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 5 години
До Анонимен"Няма ли да дадат убежище на Шериф? Той е преследван в родната си Франция."Изпреварих белгийците. Приех го в Германия, вече е на сигурно място. Нямаше как да допусна бежанец да пострада.
6
1
 
14
 
! Отговори
истината зад фасада преди 5 години
Истинските подбуди за тези атентати никога не излизат наяве, понеже са неудобни за политическата коректност.Което означава, че никога няма да се вземат мерки срещу тях, и те никога няма да спрат, поне докато не дойде време разделно.
5
1
 
14
 
! Отговори
минувач преди 5 години
нали 'прекръстили' базарите от Коледни в Зимни - да не дразнели тези дето Коледа им е 'чужда'? Пак ли ги е страх? Да ги кръстят 'мохамедански' да речем - тогава вече ще си е 100% сигурно
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не охрана- меченца и лозунг "Нас не ни е страх" трябват!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли да дадат убежище на Шериф? Той е преседван в родната си Франция.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те тези коледни базари се превърнаха в крепости. Чудесна коледна атмосфера - навсякъде спецчасти с автомати, стени против автомобили, жандармеристи и какво ли не. А празнуващите са като стадо пазено от вълци.
1
1
 
12
 
! Отговори
смирен депутат преди 5 години
е няма ли да има плачене,меченца,хващане на ръцете и взаимни приказаки ние не ни страх от тероризма