Екшън! Задържаха трима мъже за отвличане в София

Те са криминално проявени, задържани са за 72 часа
14 дек 2018 20:50, Анисия Иванова
8
Екшън! Задържаха трима мъже за отвличане в София
Снимка: МВР

Трима рецидивисти са задържани за грабеж и отвличане в София. На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията, след като бил ограбен и отвлечен.

Потърпевшият разказал, че около 19:30 часа, докато паркирал БМВ-то си пред дома, бил нападнат от трима непознати, съобщават от МВР.

Заплашили го с пистолет, завързали го, взели чантата с пари, документи, часовник, ключове от дома му и други вещи. Качили го в техния автомобил, паркиран наблизо.

Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезли в жилището му с ключовете, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари. Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на пострадалия в неизвестна посока.

Вторият се качил при тях с "пазача му" и също потеглил. Малко по-късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при Казичене. Шофьор на преминаваща кола го видял и се отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Светкавично стартирали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от екипи на СДВР. В рамките на разследването били установени и задържани извършителите на престъплението - трима мъже на 27, 38 и 45 години, криминално проявени и осъждани.

Установено е, че двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми за престъпления от НК. Наложени са им мерки за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Ей, заради тази пап-лач не искам да живея в София!
5
0
 
4
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 5 години
Шведи ли са разбойниците или сега ще се засегнат че са такива ?
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За отвличане дават изключително меки присъди.Тези които бяха съдени за поръчкови отвличания,им бяха приписани допълнителни утежняващи вината престъпления,и им добавиха по още едно две престъпления и ги осъдиха доволно.Но само за отвличане,НПК дава само ,,дърпане на ушите'', и хора залавяни за отвличане,продължават да отвличат.В другите държави дават от 20 нагоре.Не можеш и да си помислиш за такова престъпление,апашите предпочитат да оберат Банка,вместо да посягат на човек,наказанията са сурови
3
0
 
10
 
! Отговори
нострадамус преди 5 години
Ква София бе брат ,Няма застраховани
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви кържалий бе смотан ? Тука си в София де Женейро !!!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Светкавично стартирали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от екипи на СДВР"Всички знаем колко са светкавични, особено с въпроса "сега какво правим ? да пишем ли акт или ще мислим нещо ?"